Tanjirače

Nisam uzeo, pisana je na konkurs za mlade pa čekam rang listu da znam šta ću.

To je sa pdv verovatno , racun mi ne treba tako da jos 700-800e manje.
Njima je isto prodali meni na crno ili dali drzavi tih 700-800e.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Gledao sam ove jeseni kako je jedan uradio kukuruziste sa starom 82-kom i nosena v tanjraca, i prisilni hidraulik, prakticno isto kao neko sa vucenom

Neki zapale kukuruziste pa predju samo setvospremacem pa bude extra, nema tu pravila.Svaka godina za sebe a i klasa zemlje igra ulogu.

Dane i ja gledam da uzmem nešto tako jer sam moju prodao. Čekam rang listu jer sam tražio na 75% povraćaj za mlade pa ako to ne prođe najverovatnije će se uzeti ili Consum ili MBV (Zmaj). Bečejku imaš cenu, a Vršačka je oko 3800 sa PDVom sa sve rotorima. Dosta ljudi kudi te tanjirače a ja imam baš lepo iskustvo jer je kod mene bila MBV 11 godina, potanjirala boga oca i za to vreme samo 2 ležaja zamenjena.
Ako gledaš Čenejku Tanjirača komerc najveću za Rusa gledaj V26, a ne 28 jer je za rusa i našu zemlju preteška 28mica

Consum ili ferocoop... Po meni.. Ja imam zmaj i nju bih zaobišao.. Ok nije pucala, i sve je ispravno, ali džaba kad ne radi si kako treba, nisu dobro napravili baterije...

Kako bih tih najlakše objasnio na nekim drugim tanjiračama recimo treći disk na prvoj bateriji se gađa sa četvrtim na drugoj bateriji.. A na zmaj se gađa direkt, što bi značilo da u radu propušta dosta, ne zatrpava ostatke, ispod površine pravi brazde, propusti čap od kukuruzovine, mnogo lakše je masa zaguši.. Itd...

Nasao sam agrofour futog za 3300 bez rotora + pdv
28 diskova. 1600kg + se moze sipati 200l tecnosti u nju.

Imam jos nesto kucu sredjivati pa cu propustiti rotore za sad ,uzecu naknadno kad finansije dozvole.

Godinu dve mogu i spremacem preci posle tanjiranja (tako sam i ove god , rasulo se kao prolecno spremanje).

Po meni Ferokop,Cenejska,Consum ove novije,to su dobre tanjirace i proverene,sigurna kupovina.Za tu Agrofour ,ja bih voleo videti prvo kako radi u njivi posao,bar to ,a sto se tice rama i slicno valjda je dovoljna vizuelna provera.

Gledam consum 28 diskova 1400 kg
Agrofour 28 diskova 1600 kg.

Bez rotora obe.
Nije zanemariva razlika 200kg gvozdja u mozda debljini materijala...

Poslednja izmena:
Kod nas ako nadjete jednu Mbv tanjiracu da nije pukla ja vam kupim novu. Ja na Consum tanjiraci od 2009god sam menjao lezajeve i 3 puta tanjire. Nigde nije pukla i ni jedan sraf nisam na nosacima promenio. A istanjirala je sigurno do sad 3000ha

Gledam consum 28 diskova 1400 kg
Agrofour 28 diskova 1600 kg.

Bez rotora obe.
Nije zanemariva razlika 200kg gvozdja u mozda debljini materijala...

Bilo gde da uzimaš tanjiraču NAGLASI obavezno da hoćeš posle da staviš paker na tanjiraču kako bi ti osovinu sa točkovima namontirali kao za tanjiraču sa pakerom. U suprotnom ćeš imati ozbiljnih problema sa osovinom i balansom kada namontiraš paker.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Гледам неки руски "буџ" од трактора, са КамАЗ-овим мотором и мењачем и видим ово у кадру:

Сунце ти калајисано, каква им је ово "тањирачица"!?

Nazad
Vrh