Tanjirače

Jbg kad nemate suncokretista i sojista,ko ima diskosnu sejalicu,dovoljno jedan prohod tanjiracom i sej.A i kod nas na vecini povrsina gde je bio slab kukuruz tu 2 puta vucna tanjiraca i sejes bez problema,ali da se obavezno preslo prvi put po onoj pustari nedugo nakon zetve,onda nakisne dobro do oktobra i jos jedan prohod bude odlicno.

Nije vreme za tanjiranje.Može da se radi sa onima koje imaju veći razmak između tanjira pa ne guši dok ove sa manjim razmakom nema teorije.

Ja juce radio gde je sargarepa bila nadrljao sam ziv,podji stani vrati se gusi ali sam ga prejebao i nekako odradio

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nije vreme za tanjiranje.Može da se radi sa onima koje imaju veći razmak između tanjira pa ne guši dok ove sa manjim razmakom nema teorije.
Матићу код мене лепи за све новце на задњим батеријама....џаба и велики размак, чистачи очисте колико могу, међутим лепи за све новце....да извинеш јебеш посао ако морам сваких пар кругова да станем и да чистим задње батерије....

Јесу л' ове "кратке" толерантније на загушивање у овим условима од класичних, са дисковима у батерији?

Матићу код мене лепи за све новце на задњим батеријама....џаба и велики размак, чистачи очисте колико могу, међутим лепи за све новце....да извинеш јебеш посао ако морам сваких пар кругова да станем и да чистим задње батерије....
Lepi na zadnjim baterijama i cistac ne moze da ocisti kad skinem ko tepsija ostane oblik blata

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Juče sam tokom setve baš gledao i pratio situaciju.Tanjirao je jedan sa kratkom tanjiračom, valjak skroz podignut i malo, malo staje, diže i vraća u rikverc, guši.Drugar je tanjirao sa OLt Tarom i to je išlo sasvim lepo ceo dan bez problema.

Јесу л' ове "кратке" толерантније на загушивање у овим условима од класичних, са дисковима у батерији?
Ja zadnja dva dana radim sa kratkom tanjiracom ne gusi zemlja uopste ali jaka kukuruzovina se nakupi i onda pocinje da gura masu. Mora da se vratis malo unazad.
Jedno zapazanje kod njih, ako vozis od 5 do 7km u kukuruzovinu a vlazno zemljiste manje gusi a ako teras kao kada je suvo 10 do 12 onda je seks.
Opet moja je sa manjim klirensom i blizim redovima diska one malo profesionalnije idu bez tih problema.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Kakva su vam iskustva sa V nosenim tanjiracama domacih proizvodjaca, prednosti i mane i sta bi ste preporucili planiram za mtz 82..

Jel kopao ko skoro cene tanjiraca novih, ako ima sazvakano gradivo sa cenama.Nigde ne pisu cene na sajtovima.Planiram uskoro jednu od 28 uzeti vucenu

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

4200 evra, Tanjirača komerc, 28 diskova sa rotorima, pre neki dan stigla u selo!

Probao kratkom sojiste i neide . Zemlja ljepljiva ,jedno vrijeme ide dobro a onda se komadi sojine slame vataju na ostricu tanjira zajedno sa zemljom jer ih tanjiraca nemoze presjeci pa kad se nagomilaju tanjiraca nece u zemlju od te armature.

Nazad
Vrh