MOMOSARIC
Član
Jel imaju cross cutter diskove , na te sam mislio ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel ima neko da je uzimao to pa da čujemo utiske iz prve ruke? Nešto baš ne verujem prodavcima na reč. Koliko sam ja skontamo meni sa MTZ 820 najveći problem je prevoz do njive?Ima agronovak kratke takve mislim i za 80ks traktore
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Da, ide do lezajeva.Radili strnjište pa merili.I u šlicovane kad staviš ako traktor poskoči nadiže tanjiracu. Nisam juče počeo da radim pa da ne znam. Kod većine ni nema slic u gornjoj piramidi.Grešiš za Väderstad, po kvalitetu je verujem najbolja, ali u radu nista specijalno. Privatna zadruga je ima, iako vrše sa novim lexionima, claas hederi I plus secka pozadi radi, pale sva tuluzinista. Mada, oni peglaju uvek pun gas u kukuruzu oko 11/12kmh, pa možda adapter ne uradi kao što neki kose 6-7km/h. Ali najveću ulogu igra adapter, to je tačno. Ja iza zmaja moram peglati više puta, ukoliko se ne pali a treba da se seje pšenica. Najbolje je raditi kao sto kaze siniša. Sačekati da se slegne masa, ako pokisne još bolje, pa preći jednom (dijagonala najbolje, ali tu bas I nije udobno vozaču), ostaviti da odstoji pa posle još jednom ili dva puta.
Moze u vlažno da radi kratka, ali mora sporije da se tera, oko 11km/h. Burazer je tanjirao posle ovih kisa, lepilo je na diskove, ali do 11,5km/h uspe da propusti zemlju, preko zaguši. A ima i do tipa zemlje, odgovarajućeg momenta ulaska u parcelu itd...
@diklofen pa ta tvoja moze umesto pluga, ako ide do 27cm? Tu I ležaj malo udje u zemlju, ako ti je prečnik diskova 610. Nego, kako je moguće da prva baterije ide tako duboku, ako na rotoru stelujes dubinu, a prednji kraj nivelises sa toplingom od traktora? Kad je podesis, moraju obe baterije ici jednako. Ovo da vučena ide ujednacenije je verovatno tačno, ali ubaciš poluge u slicovane rupe, I neće poskakivati tanjirača zajedno sa traktrom.
Meni se cini da sam video na dobroj zemlji na face-u da je neko uzeo za rakovicu agronovak a imas i na youtube klipove sa njomJel ima neko da je uzimao to pa da čujemo utiske iz prve ruke? Nešto baš ne verujem prodavcima na reč. Koliko sam ja skontamo meni sa MTZ 820 najveći problem je prevoz do njive?
//cloud.tapatalk.com/s/5f957112d8622/Tanjiraca-sa-paker-valjkom-1.mp4
Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
Брате мили, ношено оруђе тешко преко тону и тристо... За мој укус је то мало превише за 820-ку или мог "Брус Лија" исте класе. Мислим да би мени клацкање од њиве до њиве са толико тешком тањирачом било трауматично искуство. А иначе има таквих вучених, али не код нас.Jel ima neko da je uzimao to pa da čujemo utiske iz prve ruke? Nešto baš ne verujem prodavcima na reč. Koliko sam ja skontamo meni sa MTZ 820 najveći problem je prevoz do njive?
Погле' мало боље - пољске табле на трактору. Од када сам видео клипове Пољака који цепају пристојно дубоко орање са неким омањим "Урсусом" и пристојним тробразним плугом, нешто ми то што видим код Пољака и није оно што бих поредио са условима рада код нас.Ne znam kakve su ove tanjirace, reklamira ih neka firma iz Beceja. Na snimku se vidi da rujkan radi a njom bez problema
I jos pride dosta tegova je stavio na nju, dobar valjak, a sto jos doprinosi radu sa njom je sto ispred traktora gura ozbiljan cutter zetvenih ostataka. Tako da kolega minjdusar ima po meni za rad po suvom najbolju mogucu kombinaciju koju sam imao priliku da vidim.Znam i video sam uzivo tu kombinaciju. Na Vogel Noot je stavio te diskove.
tanjiranje posle oranja daspremim zemlju za sadnju a ako misliš da ocu da spremam za sadnju psenice sa njom bez oranja mislim da otpada to sa njom mislim da ne moze to kod mene na mojoj zemlji teska za obraduŠta planiraš snjom raditi ?