xsale
Moderator
A jel puno 620 kg za ferdzu,proizvodjac tanjirace kaze da moze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
iskreno nikad nisam nosio teret za koji znam njegovu tacnu kilazu.Što direktno utiče na eksploataciju traktora
560 bi,ako bi opteretio prednji kraj dovoljno,i kad bi zakačio 1500kg,slomile bi se poluge u mestu ili u najboljem slučaju u prvoj rupici
a na 558 komplet hidraulika od 533 ako se ne varam. tako da mislim da 560 mora dizat pofin teret, za 1500kg sumnjam da moze bez problema nosit u svim poslovima ali ni 1000kg nije malo.Moj 558 je nosio tanjiracu od 700 kg po proizvodjacu. Nije lako nosio, lupala je pumpa ali nosio je. Radio je sa njom bas lako. Tanjiraca je bila u v izvedbi sa 560 mm diskovima. Takvu mora da moze da nosi i 560.
Aman ljudi nije velika tanjiraca,samo hocu da mi otprilike kazete koja bi tezina tegova bila najbolja da se doda na tanjiracu...evo slike kako izgleda,uzeo sam sa neta da ne moram sad da izlazim da slikam moju,ali iste su.
Momo je u pravu. Ako se teret udalji od traktora opterećenje hidraulika se neće povećati(povećava se opterećenje na toplink). Jedino se povećava moment sile koji propinje traktor. Opterećenje na hidraulik bi se povećalo u slučaju da je teret okačen samo na donje poluge. U tom slučaju što je duža poluga veći je i moment sile koji stvara teret a samim tim veće je opterećenje na hidraulik.
Do te tezine stavi balast a preko toga ne. Traktor ce nositi ali hoce ram tanjirace ili osovina puci. Mi na istu takvu 28 diskova mah stavljamo oko 100kg betonski blok i to je to .Ove godine je drugaru pukla osovina i tanjir pod balastom jer je hteo strnjiku suvu da pretanjira. Kad uslovi nedozvoljavaju ide sledece orudje za obradu ili se cekaju povoljniji uslovi a ne kidati prikljucak.Svaki prikljucak je predvidjen da svojom tezinom radiHvala ljudi,probacemo da stavimo 50-80 kg,pa ce mo videti da li je dovoljno.