Tanjirače

Kolega vica to nema veze osovina te debljine i ti isti tanjiri idu i na vučene teške oltove tanjirače i nemaju problema po podatcima iz olta male tanjirače imaju opterećenje po disku 20 kg dok teške vučene imaju i do 100 kg po disku

kad bi 560 podigo 1.5T prednji kraj bi gledo u nebo sigurno. a kad bi ga naprijed opteretio da se napravi vaga mozda bi puklo nesto a mozda i ne.
samo me zanima jedno, ako sigurnosni ventil radi svoj poso, on bi trebo sve zastit. znaci ako se napravi vaga a previse mu bude on bi to trebo spustit na zemlju bez ikakvih lomova. ispravite me ako nije tako.

Ako znas precnik cilindra na hidrauliku traktora i tlak ulja(mnozis tlak sa povrsinom cela klipa koji izracunas iz unutrasnjeg precnika cilindra) onda ti nije tesko izracunati koliko tona ili kila cilindar moze da gurne, ako znas i otprilike i krakove poluga i cilindra onda dobijas i silu podizanja na kraju poluga.

Ovako grubo ako je precnik cilindra 70mm i tlak 180bar , dobijas silu od 6,9 tona na klipnjaci, kako ona sa manjim krakom gura veci sila se smanjuje na krajevima poluga. (precnik cilindra ne znam i tlak ,ovo je samo primjer, takodje je zaokruzeno 0,97 na 1)

Onda mozes da dobijes kod koje tezine ce da propusti rasteretni ventil.

Poslednja izmena:

Tanjiranje pred setvu psenice. U pitanju je teska V tanjiraca 24 tanjira proizvodjac Sloga Subotica. Na snimku je maksimalno zakosena. Izuzetno teska tanjiraca, sa maksimalnim zakosenjem Belarus 82 je vuce u 4 brzini zec i nije mu svejedno.
Video klip je postavljen iz razlog da se kolege upoznaju i sa ovim proizvodjacem teskih tanjiraca.

Tanjiraca sa 28 tanjira je oko 2t kako je napisao kolega savopunck, dok je moja nesto laksa obzirom da je sa 24 tanjira.
Kod odabira tanjiraca nije postojao ni jedan video klip gde sam mogao da vidim kako ista radi, te sam rizikovao kod kupovine.
Iz tog razloga je postavljen video klip, da kolegama omoguci da pogledaju rad iste ukoliko se odluce za kupovinu neke teske tanjirace.

И ја се нешто нећкам да продам ову моју, ипак је то стара скаламерија и да зановим са домаћим. Знаш ону паролу: ''Купујмо домаће, да обновимо Србију!''

Кол'ко видим ове домаће постале опасна конкуренција овим западним, по свим параметрима:osmeh:...

ako kupujem kupici tu tanjiracu samo me buni da li rujo 82 moze da je podnese.

Ja je vucem sa 82, al je 24 tanjira. Kad je maksimalno zakosim idem 4 zec u najboljem slucaju. Dok kad je zakosena na sredini mogu i 5 zec da je vucem. Naravno prednja vuca je stalno ukljucena i traktor ima tegove napred i nazad na tockovima. Nisam siguran kako bi je 82 vukla da ima 28 tanjira. Kako mi se zemlja nalazi u banatu, verujem da kod tebe je laksa pa mozda i bude mogao da vuce sa 28.

Nazad
Vrh