Tanjirače

Consum je ubedljivo najbolje odradjena od svih domacih. Ne znam da li ima neka Consum koja je pucala. Ima I kosnike na coskovima, osovina je od puno jaceg materijala nego na ostalim tanjiracama. Za svaku neko ima primedbu, osim za Consum do sada nisam cuo nijednu primedbu.

A ferocop ili cenejsku ?.Po meni se cini da obe imaju najjaci ram od svih ostalih domacih,tezinu istu ako ne i vise malo,nisu se nikad lomile,jesu ferocop u pocetku ,sad su se popravili.Kod mene u selu komsija vuce cenejsku 28 diskova sa dzonijem od nekih 180ks,nikad pucala.I da,ako se planira za rusa 820,nije on za 28 diskova od gore 2 pomenute,ja se kajem sto nisam uzeo od 24 diskova,kad je suvo on vuce nju lepo,ali cim je vlaznije,ukaki se :D.
Ko se ponovio kolko ja znam niko nema takav traktor samo ih Vereš ima 2x130-140ks i jedan od 230-240ks

Adut-ovu imam i zato mu savetujem da je nikako ne kupuje. Mekan materijal, sve se suče i ležajevi redovno crkavaju.
MBV Vršac je ozbiljna tanjirača za razliku od adut-ove. Ne znam kakvu priliku si imao pa da savetujes suprotno.
Napisi konkretan primer.

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока
Primer jelll?Imam adut ram 150 x 150 sa 32 diska.Za 7 godina zamenjen jedan jedini lezaj i ta dva polu tuljka do lezaja.Vukao sam je sa reno 135-145ks pa sa rusom pa sad sa YTO.Ne znam koliko je uradila.MBV od 28 didkova kupljenu novu je rus 82 uspeo da sjebe tano gde se baterije spajaju za ram.

Ja ima od 2008.godine MBV V28 od oko 1750kg i potanjirala je od tada boga oca, vukao je torpedo 9006 i sad YTO. Jedino što je puklo na njoj je jedan šraf 16mm koji drži bateriju prednju i jedan ležaj je zamenjen na prednjoj bateriji onaj što najviše trpi

Poslednja izmena:
Specifikacija MBV tanjirača

attachment.php

Koliko sam imao prilike da vidim tanjirače lepo rade...

- - - - - - - - - -

Ne znam koliko se tu vidi pa evo i adresa...

http://www.mgmplamencompany.com/product/mbv-vucena-tanjiraca/

Primer jelll?Imam adut ram 150 x 150 sa 32 diska.Za 7 godina zamenjen jedan jedini lezaj i ta dva polu tuljka do lezaja.Vukao sam je sa reno 135-145ks pa sa rusom pa sad sa YTO.Ne znam koliko je uradila.MBV od 28 didkova kupljenu novu je rus 82 uspeo da sjebe tano gde se baterije spajaju za ram.
Znaci imamo verovatno iste tanjirače imamo. To što si imao slučaj sa MBV, isti sam imao kada sam kupio Adut-ovu, pa su dolazili iz aduta nosili komplet baterije i ojačavali. Čitači mekani, svi su mi se pokrivili pa smo morali stavljati druge. Imam u njivi po par komada, samo da ih guma ne pronađe. Cevi koje nose točkove, koje su izvarene sa milion kosnika počele da se suču, što se može videti i po farbi, počela je da puca i da se uvrce, što znači da je došlo do deformacije materijala. Jos smo hteli da je napunimo sa uljem ili pesmom, ali kada smo videli koji je materijal u pitanju, odustali smo kad se i ovako deformise. Eto koji je kvalitet u pitanju. Mozda su nešto menjali po tom pitanju, ali loše iskustvo imam, tako da njih više ne uzimam za ozbiljno. Koliko je teska i ozbiljna tanjirača govori i to da je moze vuci traktor i od 85ks...
Od MBV ima više komada i od 36 diskova, vuku je i veći traktori, ravnaju i lenije i nikakvih problema, ovu moju kad spustim na tvrdje, sva se trese.
I da, za ležajeve, kod mene godišnje se promeni min 2komada.
Cevi koje nose rotore, su tanke, zid cela 2mm,pa smo u njih morali ojačavati i preprljavljati. Kvalitet=velika 0

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока

Kod mene ima covek Consumovu od 32 diska jedno 10 godina radi odlicno ali ivarena na 100 mesta.Ja sam imao MBv Vrsac od 36 diskova obicna igracka mozda su se sada nesto popravili ali pre 4/5 godina nisu bile nikakve.Sada imam Ferocoop od 28 diska veoma sam zadovoljan uradila nekih 150h za 2 godine nista nisam jos menjao a ima ram i za mnogo vece diskove nego ove od 560mm.Jedan prijatelj u susednom selu ima ali tesku sa 28 diskova,moja je 1700kg poluteska,i on je zadovoljan kako se pokazala.Sigurno ima boljih ali samo novu kupuj polovnu nikako jer su to muke za delove i silne prepravke.

Kod mene se ta teška vučena tanjirača Consum Comet sa 32 diska (sa jačom konstrukcijom i koliko se sećam oko 2600 kg težine) odlično pokazala. Od 2011. je imam i nikakvih problema nisam imao, nigde nije varena niti bilo šta drugo da joj je zafalilo, a dosta je uposlena tokom godine. Teram je brzinom od oko 10-11 km/h...

Ko se ponovio kolko ja znam niko nema takav traktor samo ih Vereš ima 2x130-140ks i jedan od 230-240ks
Nije traktor iz sela :),nego neki iz Botosa dosao kod komsije Jovice, (3 kuce od mene),valjda mu neki rod,celo leto je bio tu i tanjirao usluzno,prosle godine isto,skoro svaki dan prolazio sa traktorom,nzm koja je oznaka traktora ali cuo sam od majstora koji je dobar sa njim,kaze ima oko 180ks.

Znam tog zove se Srđan i ima komsumov od 28diska sa lakom ramom koji je do pola ukošeno tako da nema baš toliko opterećenje. Ako budem video gde tanjira slikaću i postaviti sliku kako je iztanjirano. Mi smo imali onaj mađarski od 32 diska koji je bio ukošen do max i radio bez problema 16god i nigde nije ni varen ni krpljen. Sad i ovaj novi prvi put sam terao max ukošenu a drugi put samo do pola jer ne može traktor da vuče ukopa se.

Mbv tanjirace sa pocetka se i nisu nesto pokazale, ima je moj drug, kad god sam ga pitao bio je nezadovoljan. Dosta lice na zmajeve, jer su izgleda imali neku kooperaciju, te 2 tanjirace jako lice.

Ferokopova mi se cini korektna za ulozeno dobijeno, sa cenejskom nisam imao kontakata, o adutovoj se neko zalio na forumu da mu se rascvetala, tj poceli da pucaju varovi i to bas dosta.

Neko je pisao je konzumova kopija madjarske tanjirace, svidjaju mi se kako su uradjeni paralelogrami i ojacanja

2zxwlc9.jpg

Moja tanjiraca proizvod Mak Kiraj,imao sam problem sa U profilom na kome je lezaj, pre je bio pricvscen samo na jedan sraf. kasnije su i oni duplirali i sada je u redu sve, ne znam dali sam objasnio dobro, ne znam da obelezim.::sramota:: Znaci unutrasnji drzaciU profila su sada vec kod svih duplirani, naknadno i kod mene:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

2cgzi47.jpg

Danas mi je drugar istanjirao džombište (vršeno je pre kiša pa je masa bila slepljena, ali je sve jedno bilo dosta - kukuruz bio visok 3m, sejan na 21cm i prinos je bio 59 meteri po kj). Ne znam tačno koja je oznaka tanjirače (mogu pitati), ali to je ona zelena domaće proizvodnje, kod koje svaki disk ima svoj nosač. Traktor je John Deere 116ks. Jedan prohod. Po meni - ne može bolje!

Nazad
Vrh