Tanjirače

Kod tanjiranja je bitna brzina a samim tim i magarac koji će da je vuče dovoljno brzo.
I jeleni dosta dobro vuku. Hehe.

Covek iz Rume ili okoline prodaje olt 33 diska nosenu tanjiracu.Vrtio se oglas u kupujem prodajem .Nemogu da pronadjem oglas.Mislim da je bila zakacena za 5106 imt.Zna li neko koje?

Jedno mozda jako glupo pitanje :D
Hocu da na nosenu tanjiracu od 22 diska,nabacim tegove...koliko je optimalna tezina a da ne smeta hidraulici u transportu?

Glavonja ,druze sam nam napisi koji traktor je u pitanju,posto nemeju svi istu podiznu moc.

Moja greska sto te odma nisam pitao koja je tanjiraca u pitanju,al prskalicu moze da nosi od 1000 kg,tereta al brzo ugreje ulje i mora biti dobra pumpa,ali posto tanjiraca ima duzu polugu ,neki plafon bi bio 700 kg.Sve ostalo je rizik da ne pukne poklopac hidraulike il da neupropastis pumpu.

Ajd da zakuvam opet : udaljenost tereta od traktora ili poluga kako kaže kolega nema veze sa silom dizanja traktora odnosno pumpe .1000kg je 1000 kg , bilo blizu bilo daleko . Sa dizanjem prednjeg kraja traktora ima veze i sa trzajima u transportu , ali sa podizanjem tereta i držanjem nema veze :osmeh:

Moj 558 je nosio tanjiracu od 700 kg po proizvodjacu. Nije lako nosio, lupala je pumpa ali nosio je. Radio je sa njom bas lako. Tanjiraca je bila u v izvedbi sa 560 mm diskovima. Takvu mora da moze da nosi i 560.

Ajd da zakuvam opet : udaljenost tereta od traktora ili poluga kako kaže kolega nema veze sa silom dizanja traktora odnosno pumpe .1000kg je 1000 kg , bilo blizu bilo daleko . Sa dizanjem prednjeg kraja traktora ima veze i sa trzajima u transportu , ali sa podizanjem tereta i držanjem nema veze :osmeh:
Što direktno utiče na eksploataciju traktora
560 bi,ako bi opteretio prednji kraj dovoljno,i kad bi zakačio 1500kg,slomile bi se poluge u mestu ili u najboljem slučaju u prvoj rupici

http://i65.tinypic.com/20z4ew
Momo jedan od prostiji zakona fizike ,.arhimedova poluga al nece sad da mi prebaci ,koliko puta je veca sila potrebna za dizanje na pojdinim duzinama.

Aman ljudi :) nije velika tanjiraca,samo hocu da mi otprilike kazete koja bi tezina tegova bila najbolja da se doda na tanjiracu...evo slike kako izgleda,uzeo sam sa neta da ne moram sad da izlazim da slikam moju,ali iste su.

untitledzps746abc3b.jpg

Najednostavnije objašnjenje na to koji i ti možeš probati npr. uz telo ako možeš podići jednom rukom 50kg a istu kilažu ni u snu ne možeš sa ispruženom rukom isto je i kod traktora to kolko je podizna moć hidrolike je na krajevima poluga a ta tanjirača koji je preko 2m udalji zadnji kraj od krajeve poluga pa time treba i više sile za podizanjem.

Na tu tanjiraču možeš i 100kg da staviš ako izrdži rama tanjirače.

Znao sam da se nećete složiti samnom ( sa mnom, sa mene ,..??) Skoro niko se ne slaže (možda i nisam u pravu ?? :osmeh: ) Mislim da ovde nije u pitanju klasična poluga . Nemam sad vremena ali postaviću jedan crtež pa ću pitati za mišljenje ?

Nazad
Vrh