Tanjirače

Imam sliku da vidis koliko stoji visoko kad je zabravljena... Malo je nagnuta unapred jer je zakacena bila za Rakovicu (samo sam je perneo sa Rakovicom).. Inace stoji ravno..

img2332.jpg

E tako je stojala i moja pre 2god kad je bila nova... Svakako je jako mekana, mogli su bar dva prstena da zavare nebi imalo sanse da se deformisu one rupe. Inace jedini problem sa njom do sada.

Ако је била извињавам се, имам доста слика исте, па не знам шта сам поставио, јесенас, а овде, на теми се доста писало о тањирачама, па има позамашан број страна исписаних. Давно беше октобар месец, када је усликана:osmeh:
y7cp.jpg

To Vam ne bih znao reći.Da li ima još neko da ne vidi? Na slici je tanjirača jednog domaćeg proizvodjača iz Temerina, ništa posebno.

Kakve je najbolje staviti ležaje na prednje osovine na tanjuraču mislim na vučnu i željezne ležaje, koji ležaj (fiksni, gibljivi...)?
Ležaj je 110x60x28.

Ako ide jedan lezaj u kuciste, nekako sumnjam da ide obican lezaj tu... Na malim OLT tanjuracama su lezajevi sa sirokim, debelim prstenovima i velikim kuglicama a kamo li ne na vucnoj tanjuraci. Jedino da idu dva komada u kuciste, pa tako 2-3 kucista po osovini ovisno o zahvatu tanjurace...

U svakom slucaju, sto skuplji, sto jaci, za sto vece opterecenje po mogucnosti da se izvana moze podmazati ;) Samougadjajuci mislim da nema potrebe da se stavljaju. Previse kuglica a premalo zasticen.

Da ide jedan ležaj i ima 2 kućišta po bateriji, pa bio mi je kineski u kućištu naj jeftiniji i potanjurao negdje 30 kj i opet ošao, ima mazalica za podmazivanje. Orginal FAG ležaj dođe preko 300 kn.

Na prednje baterije obavezno stavljaj jace, kvalitetnije lezajeve a nazad mozes kombinirati s nekim jeftinijim rjesenjima iako da se mene pita samo original ili bolje rjesenje moze proci. Ako je bio lezaj s dva reda kuglica, stavljaj s dva reda i nema tu neke mudrolije. A ovaj KG sto si stavio po 45kn (6€) to nema sto traziti na tanjuraci...

jel zna neko kakva je ucinak na tanjrace koje su im diskovi blizi prednj od zadnjh mislim na rastojanje ili kao sto je kod nasih proizvidjaca to rastojanje

- - - - - - - - - -

sta kazete na ovakve tanjrace naspram nasih proizvadjac 28 diska , takve bi meni odgovarale
1.jpg
3.jpg
5.jpg
4.jpg
2.jpg

Ovo su 610 mm diskovi?Za ovo treba bar 115ks ili vise da bi radila kako valja.Koja joj je cena?

I 150ks,drugar ima takvu i vuce je sa Fendom od 165ks,ima posla,pogotovo kad je vlaznije,sto se tice rada i kvaliteta nema greske.

Nazad
Vrh