Tanjirače

Ja imam Dravu sa 560 fi diskova (kad su bili novi ) i sigurno nije finišerka , 145ks u neoranom nema problema , al u oranom ako treba drugi put to je to , da nije dynashift nebi ni bilo brzine , točkovi dignuti .

Slažem se uzgred sa kolegom cvejka da je onaj rus "jači" od one brene.

Ja mislim da merilo za tanjiracu koliko tesko ce da ide je tezina po disku...
Ja moju od 30 diska u X i 3170kg koja ima paker valjke vucem sa 145ks (Renom) i verujte da mu nije nimalo lako ume i on da stane i cak mislim da mu je skoro preteska...
A eto ko bi reko, sta je to 30 diska. pihhh....

nikola na dravi 52 je razmak 18cm,netone toliko

Upravo sam i ja to htio reci, razmak je 18 i ta tanjuraca ne moze radit strnjake jer nema dubinu, to je tanjuraca finiserka, ustvari je to veća verzija Kupe. Ja sam imao 52 diska i suzio ju na 36 diskova i ne pada mi na pamet s njom ic radit stranjake, to radim sa V tanjuracom od Agritek Vršca koju samo morao dodatno opteretit sa 2 ogromna betonska utega da bi radila kako spada. A sad mi ne idu obje strane jednako, jedna ide plice, moram vidit kako da to rijesim. Drava ide samo po oranju.

@SteveO svi to pricate drava finišerka, kako ja s njom strnjake u ljeto tanjuram, kukuruzista sam prije 2 godine tanjuro nepaljena vrsena bez tarupa u 2 traga i mozes sijat, razmak diska mi je na 18, fi diska 560mm, teška 2 tone, i odradi strnjake odlično, tako da ja s njom prolazim i prvi trag i finiš i sve drugo !

viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG] [IMG]
4g1hgv79ye56szndepj.jpg
[/IMG]Ovo je moj rucni rad, potrebne su jos baterije...

@SteveO svi to pricate drava finišerka, kako ja s njom strnjake u ljeto tanjuram, kukuruzista sam prije 2 godine tanjuro nepaljena vrsena bez tarupa u 2 traga i mozes sijat, razmak diska mi je na 18, fi diska 560mm, teška 2 tone, i odradi strnjake odlično, tako da ja s njom prolazim i prvi trag i finiš i sve drugo !

Ja nemam pojma kakvu ti zemlju onda imas da moze Drava ic 10-15cm u zemlju kad se skine zito u ljeto, kod mene to ne moze, skine ona nesta al pola strnjaka ostane stršat prema gore. STT 60 sa skoro 4 tone radi super posao ali Drava meni ne moze obradit na dubinu koja mi treba.

Nazad
Vrh