Tanjirače

MA uzmi nosenu i da radis ko covek.... Nije vucna za njega samo ces da se patis i ti i traktor... :ppozdrav:

treba ju mi dimenzije nošene v tanjirače od 20 diskova mislio sam moju da prepravim ima x pa da bude v bolje mi je ili dali ima neko da proda polovnu .hvala unapred

Danas zalepio nalepnice na Ferocoop-ovu tanjiracu V28
eah54m.jpg

Ja ne bi zalepio na tom mestu zato sto planiram valjeke sad na leto da stavim.... Zalepicu na samim krajevima beterije...

Ne vidim nesto poentu tih rotora osim sabijanja zemlje pogotovo sto idu odmah posle tanjirace a onda je zemlja prilicno vlazna, to je moje misljenje. Probao sam tanjiracu sa rotorima!

Jesu li ovako pravilno postavljene nalepnice ,kao sto je @kombajner postavio? Ja sam na moju "prepravljenu" postavio slicne ploce,ofarbacu ih u crveno belo,pa zato pitam da li je ovako pravilno ili idu paralelno na obe ploce?

Ne vidim nesto poentu tih rotora osim sabijanja zemlje pogotovo sto idu odmah posle tanjirace a onda je zemlja prilicno vlazna, to je moje misljenje. Probao sam tanjiracu sa rotorima!
Kod malo vecih diskova 660mm pa na gore dodeljuju im razmak od 230mm i to zna poprilicno grubo da uradi zemlju, mada zavisi i od tipa zemlje. Valjci umeju da poprave sliku toga ali po meni je mozda i bolje resenje tanjiranje bez rotora i odma sejalica sa diskovima posle toga valjanje i nema greske

Na diskovima te velicine je razmak 26cm i u teskoj zemlji kaisa kao da je oranje,tu kad bi naterao traktor sa sejalicom ostao bi ti samo auspuh da ga turis pod misku,valjak je zakon u bilo kojoj zemlji,dovede to sve u red pa sejes kao covek....I treba malo da nabije zemlju,zna se koliko duboko se seje zito i da sve voli tvrdu postelju.

Zavisi od proizvodjaca. Ja sam imao 610mm disk a razmak 230mm,tanjiraca komerc i onda sam morao da idem sa ispravljenjim baterijama jer ja isla u zemlju ko corava i to je izgledalo dosta grubo. Prodam je mom pasenogu on joj doda valjke pozadi. Ja uzmem drugu tanjiracu samo sa 560mm disk ali 200x100 dupli ram u radu mi je vise iskosena i bukvalno bolje radim od njega koji je 900e dao za valjke. Jos kada taj isti dan sejem stvarno fino izgleda. To su moja zapazanja, svako ima pravo na svoje, ja sam probao i jedno i drugo

Interesuje me savet i iskustvo sa Consum teškom tanjiračom a reč je o V 30diskova na 24cm razmaku i 660 dikovima zahvat 3.4m koja je teška 2500kg sad ne znam dali sa ili bez paker valjaka. I kako bi se borio rus 105ks sa ovom tanjiračom. Svaki savet bi dobro došo.

Nazad
Vrh