Tanjirače

Rus bi cikno sa tom tanjiračom.Pitao bi se šta me snađe.

Pa koji onda predlažete za ovog rusa. Do sad sam vuko snjim vršačku od 32 diska i sa tim se igra ako se dobro sećam težak je oko 1400-1500kg

Tako smo i planirali da budu sa paker valjcima

Drava je pripremna tanjiraca,drugacija izvedba,manji tanjiri i manji razmak i ne pravi toliki otpor kao V tanjiraca.

Neku do 30 tanjira sa 560f tanjira,proizvodjac po zelji,aj otkud znam npr Consum.

Ne znam kako kod vas ali OLT Drava (original ne ove vase kopije) se kod nas smatra tezom tanjuracom. Teza od nje je samo Tara.

Dravu 36 kod nas vuce traktor 140ks i jaci. Kolega ju je vukao s brenom 5136 i bilo je na knap ali je nekako islo. Kad je uprego Dravu za ursusa 1634 to je islo taman kako treba.

100ks moze dravu vuci jedan prohod po strnju a drugi prohod se drzi na tockovima ili drugacije nema posla. U strnjak drava upada direktno do osovina pa ti vuci takav prikljucak sa 100ks. kod nas ako je vlaznije proljece kao sto je sad skoro svaki dan kisa, po jesenskom oranju se dan-dva pred sjetvu prolazi tanjuracom da se zemlja prosusi kako bi mogli uopce sa sijacicom ili sjetvospremacem uci u njivu. Ja bih volio vidjeti traktor 100ks da vuce dravu 36 po jesenskom oranju spustenu do kraja.

Vukao sam potrosenu dravu 36 po strnjaku kad smo skinuli zob s brenom. prvi prohod ide odlicno, nema greske teraj i ne okreci se oko 10km/h cak sam ju mogao povuci. Drugi prohod, dignem tockove do kraja, traktor doslovce stoji u mjestu i vrte svi tockovi al ne mrda s mijesta. Vratio sam tanjuracu i zahvalio se ;)

Drava je pripremna tanjiraca,drugacija izvedba,manji tanjiri i manji razmak i ne pravi toliki otpor kao V tanjiraca.

Neku do 30 tanjira sa 560f tanjira,proizvodjac po zelji,aj otkud znam npr Consum.

Videću ondo možda od 32 disk običnu vučnu sa paker vlajcima. Pa sa 820 vuku od 28-30diskova sa paker valjkom ovaj bi trebalo ipak malo veći.

Tačno tako.Video sam Cvejkin snimak tanjiranja.Baća Nikola dođi kod mene da izmeriš kolikog su promera originalni diskovi i razmak između njih.Ova tvoja specifinakicija odgovara tipu Kupa i Drava 52 dok je kod Drave 36 i 44 sasvim druga priča.

Kazem otprilike kako je islo kod nas... ali ursus 160ks ju je vukao bez brige.

Sve zavisi ali 105ks i drava to bas i nije neka kombinacija, bar po onom sto sam vidio i cuo. Kazem, drugi prohod po frisko tanjuranom cak i na ravnoj njivi moja brena nema sta traziti a 6 tona tezak traktor s novim gumama i prednjom vucom...

Matic
Upravu si sad sam gledao na sajtu,al opet nije takav otpor kao na V i spadaju u srednje teske tanjirace.

Poslednja izmena:
Ili pricamo o manjoj tanjuraci ili nesto gadno ne stima... Snaga kolika god da je meni svi tockovi vrte a traktor u mjestu stoji. Zato i pisem da bih ja stvarno volio vidjeti BILO KOJI traktor 100ks da radi s dravom 36 kako neki ovdje pisu da moze...

Poslednja izmena od urednika:
Dosta godina su u jednoj maloj zadruzi kod nas Dravu 36 vukli sa JD 3640. Imo je šta vuć , al je išo, premda je po meni za njega Kupa 32 rođena.

Nazad
Vrh