Tanjirače

Kolege juce sam uplatio kod lokalnog proizvodaca V-26 vucenu tanjiracu za mog rusa 552,nisam hteo veci jer neznam kako ce se ponasati pa nisam hteo rizikovati.Isporuka do 31 marta posto su sad u velikoj guzvi cena 3000 evra,tezina po njegovom oko 1550kg,mislim da je dobar izbor.

ferokop 30 diskova polutesku vucem sa fotona 904 i zadovoljan sam, mislim da je teska oko 1700 kg.

Laka je rekoh ti.
2,8 m, 1400 kg piše na pločici ,nisam je merio. Ja lično nisam ljubitelj tanjirače zato i planiram da je prodam. Jedino gde je vidim kod mene u upotrebi je u suncokretu al ne za spremanje nego za prvi prohod da uništim štapove posle ide RD. U soji sam uradio 10 kj gde sam sejao pšenicu i tu mi se sviđa kombinacija tanjirača pa RD ali će verovatno gruber da zameni tanjiraču. U kukuruzu ide samo plug nema potrebe za tanjiranjem a u žito isto ide ili plug ili gruber probao sam ove godine isto oko 10 kj u strnjište ali posle nje RD izbaci puno žetvenih ostataka na površinu pa je setva ne zadovoljavajuća. To je neko moje viđenje .

To je po meni ok razmisljanje, posto ides sa setvom zita na sojista.
Sa setvom zita na kukuruziste, sta mislite o kombinaciji gruber (da malo izmesa zetvene ostatke i podigne zemlju), pa onda tanjiraca(trebalo bi da dosta lakse spremi)?

А може и ова комбинација: прво тераш грубер, да издигне малко сетвене остатке, па онда тешка тањирача да их малко заоре, па онда на крају плуг да то све обрне како ваља на одређену дубину...

А може и ова комбинација: прво тераш грубер, да издигне малко сетвене остатке, па онда тешка тањирача да их малко заоре, па онда на крају плуг да то све обрне како ваља на одређену дубину...
Auuu covece sta ti pricas :haha:... koliko sam ja shvatio rec je o setvi psenice na kukuruziste, sto bi toliko operacija izvodio bez potrebe a gde je posle toga svega sto si naveo priprema za setvu... ako nema puno zetvenih ostataka, teska tanjiraca u 3 prohoda resava se i posle setve valjak i nemas problema, ako ima puno jako puno najbolje je oranje pa priprema ili sibicu u ruke pa posle kako zelis :osmeh:

ма јок, море...није то скупо...

- - - - - - - - - -

па ко би нормалан комбиновао грубер и тањирачу...или једно или друго...

а ко што кажеш свето, три прохода са тањирачом и посао одрађен, а ако има пуно остатака, паљење....

Kolege juce sam uplatio kod lokalnog proizvodaca V-26 vucenu tanjiracu za mog rusa 552,nisam hteo veci jer neznam kako ce se ponasati pa nisam hteo rizikovati.Isporuka do 31 marta posto su sad u velikoj guzvi cena 3000 evra,tezina po njegovom oko 1550kg,mislim da je dobar izbor.

ako ce imati stvarno 1550 kg, malkice ce rus da dimiiiiiii:haha: :haha:

p.s. nisi napisao kakve ce boje biti da znamo ko je proizvodjac

ма јок, море...није то скупо...

- - - - - - - - - -

па ко би нормалан комбиновао грубер и тањирачу...или једно или друго...

а ко што кажеш свето, три прохода са тањирачом и посао одрађен, а ако има пуно остатака, паљење....
Jesi probao, kad si tako siguran da je neko lud da tako radi??

Koliko se krecu ovakve tanjirace?
pic0528007.jpg
pic0528008.jpg

@robert

Kupio sam pre dve godine na sajmu od njih tanjiracu i imao sa mogucnost da biram boju. Zadovoljan sam i planiram da joj dokupim i pakere.

Ja sam uzeo bez pakera ali ram ce biti uradeno tako,da bilo kad mogu staviti paker.U vezi boje tako mi je gazda rekao

Nazad
Vrh