Tanjirače

Ja imam 28 tanjira za 1221 I može komotno još 4,prelistaj temu ima Dragan Kovačev sa 32 I po meni taman za 1221.

Ja mislim da bi pravi izbor bio 30 diska, diskovi 610. Bio bi dobar posao, i možda će imati malo viška snage, ali neće da mu škodi.

Ja mislim da bi pravi izbor bio 30 diska, diskovi 610. Bio bi dobar posao, i možda će imati malo viška snage, ali neće da mu škodi.

Zar mu ne bi bilo lakse sa diskovima 560, pa da uzmem sa 32?

- - - - - - - - - -

Cenejsku sa cevima 150/150 i diskovima 660 i 30 tanjra ,ima da ore sanjom.

Ne treba toliko dubina za zito svakako ide 2 puta. Ja mislim da veci tanjiri izvaljuju vece grudve, a mozda i gresim.

Ne treba toliko dubina za zito svakako ide 2 puta. Ja mislim da veci tanjiri izvaljuju vece grudve, a mozda i gresim.
Ne gresis, za te poslove za koje planiras 560mm

- - - - - - - - - -

I 560 cm ore samo tako to je samo 5 cm ukupno ili 2,5 cm vise od ivice diska 560 mm,uzmi lenjir I sve ti je jasno.
Samo si zaboravio rastojanje od diska koje je bitno za dubinu. 6xxmm imaju vece rastojanje od diskova pa dublje i radi.

Poslednja izmena:
Kum mi ima 660 a ja 560 on retko kad ide dva prhoda a ja moram,na to sam mislio.

dragan.kovacev...Koju ti vuces sa 1221 kad kazes da u drugom prohodu moras tockovima da korigujes dubinu? Ako sam te dobro razumeo?

ja u prvom prohodu tockovima moram da korigujem dubinu a o drugom prohodu necu ni da govorim :osmeh::haha:

kolege da li je neko skoro kupovao diskove za tanjiracu od 560mm interesuje me koliko se krecu i gde su najpovoljniji moze i na privatnu poruku hvala unapred

560 diskovi imaju manji razmak izmedju tanjira mislim da je 21,5 cm to su vise finiserle, ali pogodne su za laka i rastresita(peskovitija) zemljista tada rade besprekorno imao sam prilike da vidim i u Beceju a i na losijim zemljistima gde se i nije pokazala najbolje pogotovo u susnijim godinama gde u prvom prohodu ide plitko a u drugom malo dublje, precnok 610 i 660 imaju veci razmak izmedju diskova 23 cm grublje rade prednost im je u susnim godinama i na tezim zamljistima idu dublje u zemljiste ali je konkretno potrebno 2-3 prohoda kod pripreme za psenicu ako se ide 3 prohoda treci se radi na tockovima i tera se brze da bi buse suve pukle, sto se dubine tice tu nema brige ima je na pretek... Moja preporuka za Kikindsku zemlju je 610 ili 660 normalno broj diskova da bude srazmeran jacini traktora sto znaci da moze traktor bez teskoca da ide 8-9 km sve preko toga nema potrebe i nekvalitetna je radnja...

Nazad
Vrh