Tanjirače

zbog cega mi konstantno gusi zadnja baterija? ima cetri osovine na kojim ima pet,pet,cetri i pet diskova. najcesce gusi ta treca sa desne strane a ponekad i druga. nemam problema jedino kada je potpuno suva zemlja.

evo ovako to izgleda

Ne bih znao tacno da kazem, nemam tih problema da lepi po sredini, ali po tome sto si to opisao, jedino mi pada na pamet, da zbog toga sto to ide iza tockova ako sam dobro shvatio, pa kada je malo vlaznije tockovi dosta sabiju, i onda kada to tanjiraca prodje idu vece "grudve" sporije propusta kroz tanjire i zbog toga verovatno lepi.

Kod mene se nekada desi da hoce da uhvati na zadnjoj bareriji izmedju 2 i 3 diska gledano od nazad sa desne strane, a to je zbog toga sto krajnji disk sa prednje baterije tu kopa i bude mokro vec kada ovo prolazi, pa tu po nekada hoce da nalepi.

dodao sam i dva cistaca ali opet isto. nema cistace tu gde su kucista.
mozda gresim ali mi se cini da bi bilo bolje da su i nazad nazubljeni diskovi

Lazo, stavi (montiraj) lance umesto čistača, kao član bukur, čini mi se da je on tako rešio čistače kada je pravio tanjiraču.
Proveri da ti možda zadnja baterija ide dublje nego prednja!

Lazo, stavi (montiraj) lance umesto čistača, kao član bukur, čini mi se da je on tako rešio čistače kada je pravio tanjiraču.
Proveri da ti možda zadnja baterija ide dublje nego prednja!
Ne biste voleli da vidite kako sada izgleda ta tanjiraca...sve iskidano,lanci u komadima...pravilno nastelovan CISTAC uz disk je No1 za mene.gusenje zna biti posledica nedvoljne brzine u radu i/ili prevlazenosti zemljista-kao i ako je neka glavna osovina kriva,pa teze ide...

Ja sam lancima veoma zadovoljan ali moraju biti zdravo jaki a ne makar kakvi što se nude po gvožđarama P.R.C kvaliteta.

ima brzinu ali te baterije kao da se sporije okrecu, tako nekoliko puta i stane. cesto je odgusim samo voznjom u nazad ali nece svaki put. da nije razlog to sto ima malo diskova po osovini?

- - - - - - - - - -

smolnica je u pitanju...

Jel lepo pise u prpspektu da ima od 1400-do 1600kg........a vi kazete 2,5tone.smesno:haha:,ne kazem ja da se nije dobro pokazala u redu,al bar da ima livene tuljke pa jos nekako,al ona ima suplje tuljke(od cevi 5-6mm)smesno
Dzaba se smejete, taj prospekt ne odgovara tanjiraci sa snimka, 2,5t kaze vlasnik tanjirace sa snimka, ja sam napisao 2,2t merena! ne citate dobro!

Metalwolf 30,nekada u kombinaciji sa 82,sada sa 105 konja,obe baterije nazubljene i zakosene-rucno pravljan valjak nazad,i u dva prohoda u veoma dobrom kukuruzu ostaje ovako...
24vsaac.jpg

tezinu joj ne znam,nikada se nisam ni interesovao,ali kada je pogodno za rad,ide do tuljaka na nasoj izuzetno masnoj i teskoj zemlji.

Ja sam imao Metalwolf od 28 diskova sa Consumovim paker valjcima jako lepo je radila kad sam je vozio oko 12 km/h super je radila naročito kad je bilo jako suvo nije bilo uopšte grudvi jedino ako nisam je zakosio kako treba pravila je ogromne grudve ostalo je bilo kod nje sve ok.Bio sam zadovoljniji sa Metalwolfovkom nego sa Consumovkom jer je uvek sitnije uradila ova Consumovka voli da pravi grudve.Moje je mišljenje da bi trebalo da joj stavim paker valjke od člana sanji mislim da bi mogla u prvom prohodu da završi posao!!!

ima brzinu ali te baterije kao da se sporije okrecu, tako nekoliko puta i stane. cesto je odgusim samo voznjom u nazad ali nece svaki put. da nije razlog to sto ima malo diskova po osovini?

- - - - - - - - - -

smolnica je u pitanju...

Ako se sporije okrecu lezaji su ti gotovi pa pocinju da glave pri opterecenju,tako je i kod mene bilo dok nisam stavio nove

ili da proba da dobro podmaze kucista lezaja ako su se mozda nakupila prasine ,mast ce to isterati...

Koliko bi trebali biti udaljeni čistači od diskova, izraženo u mm. Javlja mi se problem pa mislim da su preblizu.
Što se tiče tog podmazivanja ,to radi ispočetka dobro a posle mast ide svuda samo neće tamo kud je predvidjeno .

Mogu biti i nosači baterija da nisu u pravcu ili šrafovi koji je nose, malo gimnastike oko nje i videće se šta je.

Imam jednu dilemu , planiram da kupim tanjiraču za torpedo 7206 ali neznam koji bi valjao za njega neki prodavci kažu da može sa 28 listova dok drugi kažu da uzmem sa 24 da li neko ima ideju ili savet koji bi bilo pametnije da kupim ? Da li može paker da se doda na onaj od 24 listova , koji promer ... ???? Hvala .

Nazad
Vrh