Tanjirače

Drava ima veći ram.Veće nosače baterija.Jaču osovinu sa duplim točkovima.Drava 36 sa diskovima fi 510 ima 1400kg dok Drava sa diskovima fi 560 ima okruglo 2000kg.Ova Tisa ili Kupa sa slike nema više od 1300 kg.
Tanjirača.jpg
To mu dođe nešto ovako pa procenite sami koliko je teška.

Nasa drava 44 sa 560 diskovima ima nesta preko 2 tone, zadovoljava potrebe, samo sto i dan danas olt drzi cijenu ja sam htio kupit novu dravu kad smo culi za cijenu, odustali odmah preskup je olt a kakav je bio takav je osto, i tako da smo odlucili za polovnu !

cam00093.jpg

cam00094.jpg

proizvodjac kaze ovako

[TABLE="class: listing"]
[TR]
[TH]Model[/TH]
[TH="width: 20%"]Razmak diskova[/TH]
[TH="width: 20%"]Prečnik diska[/TH]
[TH="width: 20%"]Broj diskova[/TH]
[TH="width: 20%"]Težina[/TH]
[/TR]
[TR="class: odd"]
[TD="class: bold"]Comet 2.8[/TD]
[TD]22 cm[/TD]
[TD]560 mm[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]1400 kg[/TD]
[/TR]
[TR="class: even"]
[TD="class: bold"]Comet 3.0[/TD]
[TD]22 cm[/TD]
[TD]560 mm[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]1450 kg[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Comet 3.2[/TD]
[TD]22 cm[/TD]
[TD]560 mm[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]1500 kg[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Technički podaci
[TABLE="class: listing"]
[TR]
[TH="width: 25%, align: left"]Osobina[/TH]
[TH="width: 65%, align: left"]Opis[/TH]
[TH="width: 10%"]
[/TH]
[/TR]
[TD="class: bold"]Način kačenja[/TD]
[TD]vučena[/TD]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Broj baterije[/TD]
[TD]4 (2)[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Raspored baterije[/TD]
[TD]V[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Broj diskova[/TD]
[TD](nazubljeni) 28 - 30 - 32 kom[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Prečnik diskova[/TD]
[TD]560-610-660 mm[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Razmak diskova[/TD]
[TD]22 cm[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Ugao podešavanja[/TD]
[TD]12 - 25 stepeni[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Postavjanje u transportni položaj[/TD]
[TD]hidraulički[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Dimenzija točkova[/TD]
[TD]12/75x15[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Broj točkova[/TD]
[TD]2[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Pritisak u gumama[/TD]
[TD]1,5 bar[/TD]
[/TR]
[TD="class: bold"]Težina mašine[/TD]
[TD]1400 - 1600 kg[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ta je ista kao moja, ram 160x100 i tezina joj 2,2t jedino ako je napunjen ram tekucinom al ne vidim cep na ramu.
Cak i izjava da se njegov mtz .3 igra sa njom je upitno, mozda sa spustenim tockovima tanjirace.

Onda je bas teska!!!! Neverujem da je ensto posebno teza od moje Ferocop 24 diska!!!! Bas cu da premerim moju bez valjaka i sa njima kad stignu...

E ljudi consum pravi lake vučne i teške vučene tanjirače 1500 kg i 32 diska ima moj komšija ta ume da zaguši u suncokretištu ja imam od 36 diskova tešku ta za mojim rusem od 160 ks bukvalno ore!!!!!

@Universal koja joj tezina? drugar ima consum 36, ram 100-120x200, sa diskovima 560mm, na njoj su dvadesetice gume i kaze mi da ima blizu 3t. vuce je sa Same 200ks.

- - - - - - - - - -

Comet 3.2 razmak 22 cm,precnik diska 560 mm,broj diskova32 ,TEZINA1500 kg!!!!

Znate vi sta je opste 2.5tona:haha:
Ne razumem cemu se podsmevas, necim sto je pokazano jako dobro?

Nisam je nikad merio niti to nameravam uvek uđe do tuljaka u zemlju tako da sam s njom prezadovoljan.Jedino kad tanjiram odmah pored komšije vuče me ka komšijinoj njivi po spisku tanjirača ne ide iza traktora skoro uopšte desni točak od traktora mi ide van radnog zahvata tanjirače i kosa vuča radi svoje.Za tu tanjiraču je po meni 160 ks malo knap na nekim mestima taj tvoj drug čim vuče takvu sa 200 ks mora da ide to u zemlju pošteno ako je još jako zakošena ta mora da ore umesto da tanjira!!!Moja je ista kao sa ovog snimka samo što nije isti traktor nego belarus 1523!!

Ovde mi deluje da je ram kockast od 2 u profila, a njegov pravougaoni kao sto sam napisao u postu pre, ostalo sve isto, dupla spingla, dupli klipovi, tockovi unutar rama, duple plocevine na oba kraja na kojima se kaci poprecna greda rude, zlo tanjiraca!!!
ima on i Titana 190ks, al je vuce sa Rubinom 200ks koji je dosta ostriji naspram Titana i deluje kao da ima 30ks vise a ne 10.

Ja sam moju namerno izmerio da proverim gazdine reci, koja takodje ide do tuljaka i 1221 uopste se ne igra sa njom, drugi prohod drzim malo na tockovima.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

@Universal koja joj tezina? drugar ima consum 36, ram 100-120x200, sa diskovima 560mm, na njoj su dvadesetice gume i kaze mi da ima blizu 3t. vuce je sa Same 200ks.

- - - - - - - - - -

Ne razumem cemu se podsmevas, necim sto je pokazano jako dobro?

Jel lepo pise u prpspektu da ima od 1400-do 1600kg........a vi kazete 2,5tone.smesno:haha:,ne kazem ja da se nije dobro pokazala u redu,al bar da ima livene tuljke pa jos nekako,al ona ima suplje tuljke(od cevi 5-6mm)smesno

evo sta radi tnjiraca od 2t u teskoj ritskoj zemlji
[video=youtube_share;qdIVOEcHHqM]http://youtu.be/qdIVOEcHHqM[/video]
Vuce je Reno od 93ks

Profil rama 100x100x10 , je neprovidna cev(ima ukrucena po sredini cevi,vinkla 100x100,varena),kao sto je clan kiraj pravio ram od podrivaca.Dve cevi od 5,5m,i jedna cev od3,5m ravno 760kg.pa ti vidi.a ove cevi sto mi kupujemo 5-6mm je ih varim sa 135ampera,cim malo pojacam aparat topim ih kao plastiku.moji profili na tanjiraci se ZENICINi.(nekadasnji kvalitet):osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh