Tanjirače

Ja sam radio pre neki dan tanjiraca x 32diska plave boje dosta star model nema plocice ne znam koja je a nezna ni vlasnik iste jbg mislim da je jedna od ove dve sto si naveo.

vuce je mtz 952... a remontovali smo je ove godine (novi prednji tanjiri izmedju ostalog) i bogami nije mu svejedno kad je zakosena, pa sam je zakacio za 1221.3 da se ne muci ovaj.... njemu je premala... realno za nju treba traktor od 100-110ks u nasim uslovima u banatu...

Kako radi ova varijanta bez narezanih diskova?

@sloba patrola, pa pretpostavljam da je kupljena kod prodavca i za odredjenu sumu ::novac::

Ми смо мислили да неће ићи у земљу пошто нема нарезане дискове, међутим фино смо се изненадили, како је радила. Ишла је ту негде око 12-15 цм у једном проходу. Купљена је у гејачкој у владимировцима, плаћена је 3000 јевреја. Добили смо уз њу и нове дискове, али нисмо стили да их монтирамо. За следећу сезону ће добити на предњој осовини назубљене дискове...

Pa naravno da ide u zemlju kad je teret Božiji.Tu tvoju tanjiraču je glupo i upoređivati sa ovima što mi vučemo tipa Adut,MBV...

Човек од кога смо је купили казао нам је да је тешка 2600кг, мада ја мислим да је доста тежа. Двоумили смо се да ли да купујемо нову било да је реч о ферокоповој или адутовој и решили смо да купимо ово чудо, када смо је видели код човека у дворишту. На сајту грегори бесон пише да је оптерећење по диску 110 и више кг код оваквих тањирача. сад кад то помножиш са 28 тањира, добије се тежина од 3080кг, ако се узме да је 110кг. Али док је не отерам на вагу, ово су само нагађања...

једино што су малко више поједени тањири, али као што сам рекао радила је екстра...

- - - - - - - - - -

9f56.jpg

Mozes da joj postavis drljacu pozadi i to bi ti bilo dovoljno. Paker valjak je tezak i zato ti je potrebna veca konjska snaga.

Kad joj staviš nove diskove nikakav paker valjak ti neće pomoći pri finiširanju a sam traktor će zapevati i pitati šta ga je snašlo.

Da li ja lupetam ili ne to se tebe ne tice , I nisi ti nadlezan da mi to kazes. :ppozdrav:

• Like
Reagovanja: aca
Kakva drljaca posle ovakve tanjirace? Dragan82 ja razumem tebe da ti zivis od prodaje istrosenog svajcarskog gvozdja, ali molim te nemoj na svakom cosku nas uciti sta treba da radimo. Hvala.

проблем је у томе што у селу има две ферокопове тањираче са пакер ваљцима, а сељак ко сељак, мисли да одмах боље ради таква тањирача...отац хоће да се они уграде, ја мислим да је то бацање пара и да су они непотребни...

- - - - - - - - - -

Матићу

слажем се са вама, да је неопходна замена тањира са новим, а самим тим ће и боље радити...

drljacu mozes sam napraviti i nece te puno kostati , to sam video u Francusku da tanjirace novijeg doba imaju te drljace pozadi. Evo ja cu nakaciti jednu sliku gde je ta drljaca postavljena iza setvospremaca , a zatrazicu od mog brata da slika na njegovoj tanjiraci gde se to lepo moze videti.
jb7igp.jpg

- - - - - - - - - -

Zao mi je sto pojedini clanovi na ovom forumu nemaju neko veliko poznavanje u vezi masina , pa samim tim ometaju druge clanove koji zele da iskoriste ovaj forum na pravi nacin. Ja mislim da je ovo forum a ne Fejsbuk gde svako moze da iskaze svoju budalavstinu.

Nemam pojma , ja sam pre neki dan poslao bratu tanjiracu , za njegove potrebe i na njoj je nabacena ta drljaca. On je uradio 1.5ha usluzno u kukuruzovini ali nisam stigo da ga pitam kako se ta drljaca ponasala. Video sam da u Francuskoj masovno postavljaju takve drljace na tanjiracama .

Nazad
Vrh