Tanjirače

Kazite mi da li tanjiraca vucna mnogo bolje uradi posao kada se brze vuce, na primer na kukuruzistu. Ja sam probao da tanjira kukuruziste i ne svidja mi se kako uradi posao, ali ne idem vise od 8 kmh, nema traktor snage. Dok suncokretiste tako napravim za sejanje u jednom prohodu.

Ja sam sa mojom tanjiracom plafon isao nekih 10km ali nije to to,traktoru nije sve jedno mora 2000 obrtaja... Ovako 8km idem ladno sa 1600 obrataja... A sto se tice brzine ja mislim da sve bolje uradi posao sto se brze vuce...

JA sam ove godine skoro svo Kukuruziste izorao... Imam samo dve njive koje sam sredio tanjiracom ali da se ne lazemo,tu i nije bio neki kukuruz,grad ga je ubio tako da skoro uopste i nije imao lisca... Kod a usluzno sam se natanjirao Kukuruzista i svi su bili super zadovoljni a po mom je to trebalo da se ore,jer je bilo premnogo trave zelenilo se sve plus lisce... Ali svako ima svoje misljenje...

Ovako izgleda rad nase tanjurace u duvanu, koji je na zalost ostao na stabljici, ali posle dva prohoda uspelo se zito posejati, na prvoj slici se vidi razlika izmedju prvog i drugog prohoda (ono sto je dva puta predjeno je levo)

Imam ponudu da menjam svoju tanjiracu od 24 diska vucnu i da uzmem 28 diska nosecu u V rasporedu, normalno dobio bih doplatu. Ali ne znam kakave su te nosene, proizvodi Minav, diskovi 510mm. Da li moze da zavrsi suncokretiste u dva prohoda?

Nerazumem sad zasto menjati vucnu za nosenu????? :sta: Zar nije bolje da ostavis vuznu za sebe????

Pa normalno da je bolje, suncokretiste nisam ni orao samo tanjirao, i to negde samo jednom. Samo to sto kukuruzovinu ne mogu da sredim, zbog male brzine tanjirana, pak je to vucna tanjiraca koju vucem sa Rakovicom....

Onda tek nema sredjivanja sa tom nosenom... Moj prijatelj ima isto takvu nosenu samo sa 24 diska i nema sanse rakovica da je vuce 2 brzinom ako na to racunas... Posebno ne bi mogla da vuce tu od 28 diska (mislim 2 brzinom).. Jer si tanjirao stranjista sa tom tvojom tanjiracom i rakovicom???

E sa tomnosenom moj drug nemoze ni strnjiste da spremi.. Zato ti i kazem... Ja je ne bi menjao...

ja iman i radim sa nošenom V 28. teška je oko 850 kg. Vuce je Zetor 6245. Vuce je trecom na 1500/1600 obrtaja, bez problema. kukuruzovinu (ne paljenu) nisam mogo da spremim za setvu u dva prohoda. Isto ako je visoka trava slabo to radi. al zato strnjiste i suncokret bez problema sprema za setu u dva prohoda.

Evo koliko duboko ide moja ferocoop-ova tanjiraca 2012god. sa 28diskova i 1600kg , uporedite koliko je otpalo farbe sa diskova...
20zpt1z.jpg
30uet05.jpg

Gregoire Besson у сокачету, малко је прљава јер смо покушали да истањирамо комшији у долу њиву, али нисмо успели, јер је било превише влажно па се лепило блато ко лудо на тањире...

y7cp.jpg

Kako radi ova varijanta bez narezanih diskova?

@sloba patrola, pa pretpostavljam da je kupljena kod prodavca i za odredjenu sumu ::novac::

Nazad
Vrh