Tanjirače

Nemam pojma , ja sam pre neki dan poslao bratu tanjiracu , za njegove potrebe i na njoj je nabacena ta drljaca. On je uradio 1.5ha usluzno u kukuruzovini ali nisam stigo da ga pitam kako se ta drljaca ponasala. Video sam da u Francuskoj masovno postavljaju takve drljace na tanjiracama .
Imam isto tako na oltovoj sejalici i dosta skuplja .

Dragane ispade da si ti vrsni poznavalac poljoprivrednih mašina.Daj mani se tvojih poređenja jer ispada da je većina članova po tebi glupa a ti si pametan i bogom dan da sve nas savetuješ.Možda neko poseduje neku priključnu mašinu dugo vremena dok ti nisi ni znao da postoji pa se ne busa i ne objašnjava sa ljudima jer nema potrebe za takvim načinom ophođenja prema nekome.
Galicije sa novim tanjirima ona će bukvalno da ore a pošto je X izvedba zahtevaće i malo više snage za vuču.Paker iz nekog mog viđenja je za rad u suvim uslovima.

Upravo tako, za valjak, freze i slicno treba da budu idealni uslovi, bar je u nasoj zemlji tako, ja imam V28 tanjiracu i nemam nista za njom i samo potanjiram u dva prohoda i u to odma sejalica ide nema potrebe za bilo cim pozadi. Prvi put je pustim da ide koliko god moze u zemlju, drugi prohod posle dan dva samo malo da zasusi na tockovima cisto da prednje setveni sloj i brze je provozam i bude ideala. Tek posle setve podrljam i povaljam

Hoće li ova velika tanjirača da skuplja zemlju (da pravi one velike redove) pošto je X izvedba? Moja mala X20 tanjirača napravi rusvaj ako se skroz iskosi, mogu misliti šta bi ova velika trebala da radi.

Управо тако, предње батерије се преклапају како би се избегло прављење брегова. Иначе тако је конструисана да је од ње могуће направити и В тањирачу. Потрено је само ан левим двема абтеријама окренути тањире у другом смеру тј. да имају исти смер као и десне батерије и ето т иВ тањираче...

Gotova tanjiraca,i gazda je sa velikim zadovoljstvom odvuka:ppozdrav:.

Evo i par slika...

dsc01156.jpg

dsc01157.jpg

dsc01158.jpg

dsc01159.jpg

dsc01160.jpg

dsc01161.jpg

dsc01162.jpg

Sta reci nego svaka cast.... Cime ce je vuci vlasnik??? Jos jednom svaka cast ... :bravo:

- - - - - - - - - -

Grujo druze baterije si nove kupio???

Pa ja mislim da on tu nista nije dirao ako je kupio komplet baterije... :sta: Covek je samo ram napravio... I cugove naravno...

Samo sa ovim cugovima neznam koliko je tesko zakositi baterije???? Kad nema ni oslonca na sredinu a nema ni po cemu da klizaju baterije...

Na mojoj tanjiraci je sve isto odrdjeno,nema osovinica na sredini,i nikada mi se baterija ni jedna nije pomerila....

nikola ilic Losi cugovi,cistaci,kuciste lezajeva,nosaci lezaja...

cistaci flaf 50x10.Kuciste kao i na svim domacim tanjiracama,a nosaci lezaja je U-profil 200x80x10mm zid.dok je kod domacih proizcodjaca 5-6m obican lim savijen u u profil,zato nepametuj puno

Baterije sam ja komplet sam sve pravio,nista nije kupljeno gotovo

Poslednja izmena:
Mislim da nije dobro resenje da se moraju koristiti kljucevi svaki put kada trba da se ukose baterije.
U tu svrhu mnogo je bolje da jedna strana bude na osovini a druga da se fiksira klinovima kada treba da se ukosi.
Inace dobro odradjena tanjiraca.

Po meni (na slikama)tanjirača ništa lošija od domaće male privrede.Po kojoj ceni si je prodao?

Odlicno odradjena ja bi dodao samo malo siri flah gde se steluje zakosenost baterije ,bar da je dubljina cevi za svali slucaj.Ali veruvatno i ovako ce funkcionisati dobro.Cevi ako se nevaram 130/130.Sasvim ok tanjiraca.

Lepo odrađena tanjirača samo šteta što nisi obratio pažnju na kačenje baterija o čemu se već diskutovalo nedavno. Jako loše odrađen sistem kačenja. Ja ću moju prepravljati sledeće godine jer kidam te šrafove od 16mm u ovoj našoj crnici to nije normalno

Nazad
Vrh