Tanjirače

Ne lupam nego te savetujem,a ti kako hoces,tu kad uleti dzomba izmedju tanjira ima da napravi perecu od cistaca...ima dobrih resenja i na inostranim,tu treba "ukrasti" sistem...

Nema potrebe centralni sraf,moja se vuce 3-4 godine i nikada nisam imao problema,a sto se tice tih cugova oni nemaju opterecenje 100%.ploce gde prolaze srafovi one lezu 50% na ramu,a 50% na cugove,i da znate ni jedan var nije varen sa CO2,nego sve Esab bazicnim 4mm elektrodama.a i u tome vam je tazlika kao d... i oko:osmeh:

evo moje

20082011249.jpg

20082011250.jpg

Centralni šraf služi da kada se otpuste cugovi može lako da se šteluje kosina.On niti vuče niti treba da vuče bateriju.Kad njega nema malo se teže iskosuje tanjirača jer uvek težina visi na cugovima.
Nisam video ni na jednoj domaćoj da se baterija ne nosi na cugove.
Što se čistača tiče samo ih skrati tj. podigni višlje.Samim tim će biti jači i nikakve grudve do njih neće ni stizati.

Kod mene na Ferocop tanjiraci lako mogu da zakosim baterije bez muke... A nema centralni sraf... Ali verujem da ovde gde baterija visi samo o cugove mora dobro da se z apne....

Koju povoljniju tj pristupacne cene tanjiracu vucnu preporucujete za 577 novi tip bez prednje vuce .

Kod mene na Ferocop tanjiraci lako mogu da zakosim baterije bez muke... A nema centralni sraf... Ali verujem da ovde gde baterija visi samo o cugove mora dobro da se z apne....
Kod tebe ima bocni sraf koji ima istu funkciju kao kod nekih centralni sraf, stim sto je kod tebe manji diapazon ukosenja nego gde su sa obe strane cugovi.
kad se dovoljno popuste cugovi vrlo lako ide baterija i ne dira se svaki dan, kad se nasteluje da u jednom prohodu skine capurje od kukuruza(da se redovi ne vide) to je dobro nastelovano i ne dirati dok nije drugacije. ako se prasi strniste moze se iskositi, zavisi ko sta zeli da postigne.

Ja sam uvek privi prohod skroz ukosio baterije a drugi za jednu rupu ispravim.... Uvek tako.. Tako mi se pokazalo najbolje.... Mozda gresim,ali ima ponekad kad je vlazno da kad je skroz ukosena mnogo lepi za tanjire....

Koju povoljniju tj pristupacne cene tanjiracu vucnu preporucujete za 577 novi tip bez prednje vuce .
24 diska, ne vecu, diskovi 560mm. Proizvodjac Minav, Ferocoop ili Tanjiraca komerc Cenej. A mozda je bolja solucija, neka strana uvozna, cak mogu da se nadju i sa 22 diska....

• Like
Reagovanja: PKB
Nemojte me napadati ali po recima jednog mog prijatelja IMT 577 (stari tip) bez prednje nije mogao da izadje na kraj sa Ferocop tanjiracom... E sad nisam siguran 100% dal je tanjiraca bila 28 ili 24 diska.... Diskovi su bili 560mm... Mogu da ga pitam sutra sa koliko diskova mu je tanjiraca.....

• Like
577 moze sigurno da vuce 24 diska sa laksim ramom, znaci oko 1200-1300kg, da su diskovi 560mm.... Jedan je kod nas vukao Ferocoop 30 diska sa 577 stari tip, nije mu sve jedno ali je vukao, to je radio kada mu je 5136 bio u kvaru...

Verovatno si se navozio raznih masina i znas vrlo dobro koliko znaci prednja vuca u tanjuranju ako je traktor opterecen odgovarajucom masinom. stoga nebi trebo ici preko 24diska. vidjao sam torpeda 70-ku sa tanjiracom od 26diska, al je imao prednju vucu, taman toliko.

• Like
Nazad
Vrh