Tanjirače

Steta nemma ni jedan snimak... Ali posle tanjiranja ram mi se ne vidi sise od zemlje koliko nabacaju tanjiri na njega.... Ima nesto sto mi se ne svidja na Ferocop tanjiraci... Nema opremu za nocnu voznju... Moracu da joj stavim svetla pozadi,kad dobro smrknem idem glavniim putem plasim se a ce neko da se zalepi za nju..

E to joj je velika mana...

Pa nije se zafrkavati sa tim stvarima... Tanjiraca je dosta pozadi traktora a samo na traktoru gore svetla.... Moracu to da sredim,mislio sam da stavim svetla na onim drzacima za valjke ali sad u prolece kad kupim valjek morao bi posle da pomeram,sacekacu da kupim valjke pa mozda bude neko bolje mesto...

Ima jedna vrlo dobra svar kod ferocoop tanjirace na kojoj osovina sa tockovima (vile)idu napred,jer je to odradjeno najvise zbog rotora jer kada su tockovi dole tj. u tranportu tockovi su u odnosu na ramu povuceni prema zadnjoj bateriji da bi bila priblizna vaga,dok na klasicnim tanjiracama gde vile idu nazad,kada se postavi rotori onda je veliki teret pozadi pa je tanjiraca u transoptu uvek nagnuta ka nazad!

- - - - - - - - - -

Nece biti boljeg mesta jedino iz rama da izvuces neke nosace za svetla...

cira92

Naj bolje mesto da ih postavis je da probusis U-profil gde srafis cistace na kraju.i onda ti ujedino svetla i ogranicavaju sirinu tanjirace.i nemoras da cekas rotore
:ppozdrav:

65222bae9f74-800x600.jpg

Slazem se sa tobom,na ovoj slici se vidi rotor i nema neko bolje mesto.. Uradicu bas tako kao sto ti kazes,da ujednom obelezim i sirinu tanjirace...

Kao na tanjiracama iz Cenja. NA tanjiracama iz Cenaja ima na zadnjoj bateriji i sa leve i sa desne strane table na kojima ima trougli katadiopter i one nalepnice sto se presijavaju. Video sam da ljudi na to stave stopaljke.

Niste čuli za reflektujuće table i znakove za spora vozila.Sijaju noću kao Las Vegas.Ja ih imam na svojoj tanjirači koja je u transportu široka 4m i za sve ove godine niti me je neko udario noću niti sam ja nekoga krajcovao.

MAticu razmisljao sam i o tome ali neznam... Uzecu te nalepnice ali ako nadjem stvarno nesto kvalitetno.. neznam dal Hela radi nalepnice???

Ne treba ti Hella.Rade ljudi kod nas izuzetno kvalitetno.Zalepljene pre 6-7 godina.Tanjirača se ne garažira i još se ni jedna nije odlepila niti izbledela a kupljene u Rumi na vašaru.Evo jedan link http://www.simaco.rs/

Moze da se naruci od njih jer salju brzom postom??? Ja nikad nisam bio u Rumu tako da nemam gde da kupim to..

A sto se tice farbe sto nije pla sa diskova pa nisam uradio sa njom 1000h da bi se izlizali i dikovi.. Ja sam to za svoje potrebe tanjirao i nesto prijatelju malo... :ppozdrav:

img2332.jpg

Pitanje za Ciru,ali i za vlasnike vucnih tanjiraca: zasto je mnogo manje spala farba na zadnjoj bateriji na tanjirima,gledajuci od pozadi,sa leve strane?Izgleda kao da je ta strana isla plice u zemlju?

I ja mislim da ipak idu malo plice zadnji tanjiri.. Ali sta joj mogu ja tu,ja sam je podjednako ukosio a njeno je samo da tanjira... Mada je bilo reci tu u selu ispred prodavnice da malo popustim topling... :haha: :haha: :haha: Posle razgledanja su utvrdili da toplinga ni nema ,pa su se zacudili ti sto su to tvrdili... :sjasi:

Pitanje za Ciru,ali i za vlasnike vucnih tanjiraca: zasto je mnogo manje spala farba na zadnjoj bateriji na tanjirima,gledajuci od pozadi,sa leve strane?Izgleda kao da je ta strana isla plice u zemlju?
Prednji diskovi nailaze na veci otpor, idu direktno u tvrdu zemlju, a zadnji idu u laksu, preko koje je vec prosao jedan red tanjira. Kao kod plug raonici se vise istrose u suvoj zemlji nego u vlaznoj.

Dosta sam oranja istanjirao sa njom ove godine i prednji diskovi skoro sve poravnaju a zadnji su na pola posla vec...

Ima logike,ali opet mi nije jasno zasto je na desnoj strani vise spala farba nego na levoj.To se bas dobro vidi na Cirinim slikama

Zato sto kad se tanjiraca ukosi do kraja onda desna strana ide dublje u zemlju... Neznam zbog ceka se to javlja ali je to na svakoj V tanjiraci...

To nema veze prednja i zadnja baterija, vec ugao diskova vrsi otpor, i kako se leva strana(gledano iz traktora) zabada u zemlju leva izlazi... ako je neko probao da skrece udesno sa spusrenom tanjiracom u zemlji, zna kakose tanjiraca krivi u stranu , bocno...

Nazad
Vrh