Tanjirače

Razumem sta kazes.Ako budes mogao ovih dana,postavi sliku tog dela.Uskoro zavrsavam sa radovima na njivama,pa planiram da pocnem sa prepravkom moje tanjirace i zato prikupljam informacije.
Hvala,Grujo,ziv bio! :ppozdrav:

adamov zoran

Hvala na komplimentu.Ram 120x120x5. 3300mm i 2900,poprecne 4 cevi 1000 mm ,dve cevi 100x100x5 izmedju cilindara se kroje kada se postavi cilindra,je svr zavisi kako vile nametis.ruda 100x100x5 duzina 1200mm....

Poslednja izmena:
Evo i moje tanjirace,uspesno sam zavrsio sezonu,bez ijednog problema sa njom.. Ni jedan sraf nije bio problem,niti je pucala,niti se krivla ama nista.. Moji utisci su odlicni,da ponovo kupujem tanjiracu ponovo bi istu uzeo... Evo slika,ide pravac garaza... :osmeh:

img2332.jpg

- - - - - - - - - -

img2335.jpg

@Cira92 druze ili nije stavljen klin ili se i tebi prosirile one rupe gde ide klin za transport da bi se oslobodio cilindar od udaraca, mislim na sredini tanjirace gde ide poprecno onaj mali klin da se tanjiraca nebi spustila dole?? mislim da im je to mana trebali su bolje da rese, moja je kupljena prosle godine i evo sada se toliko prosirile one rupe gde ide klin pa je tanjiraca nekih 10cm maksimalno od tla u transportu...

3 dana sam radio s ferokopovom tanjuracom i neke stvari mi se nisu svidele, al ajd, to je sto je, slabi su mi nosaci lezaja i osovine, jedan sam uspeo malko da pokrivim, svi ti sarafi su nekako slabusni, a da napomenem nemam viska konja za vuci. Klinovi su sve i jedan duzi, a na kraju rascepka je od 5 do 10 mm udaljena od flaha ili rupe na kojoj osigurava klin, naprave usice za bolcnu na rudi i stave cauru unutar koja je 5 6 mm kraca, i normalno da to sve zvoni l landara kad se vozi po leniji, u radu sam zadovoljan, nego me satrase te sitnice. Ustanovio sam da ni ram nije zatvoren, tako kad bi se sipalo ulje sve bi curilo napred do rude, jer cevi nisu zatvorene.

Te ferkop fino izgledaju a i rade po slikama al ima bzvz stvari na njima ovaj cilindar kako su to postavili, onda i ta osovina na kojoj s kotaci je kontra nikad nisam vidio da je tako al ajd, tanjurača nije za kudit ja ne kažem da ne valja vec te 2 stvari su po meni totalno bez veze odrađene, ova oltova što sam ja uzeo isto po meni nije to to, nije loša po sojištu prođem 2 puta i posijem u kombinacjii sa RD i po oranju fino napravi, al nema nista do Drave 44 s njom kad prođem vidi se razlika i to velika i na dravi je meni bolje što su mi gušći diskovi nego na onoj mojjoj 34 diska, ta sa 34 kad se drugi puta tanjura oranje vecina busa se samo uvali između tanjura a drava to sve rjesava puno bolje, ali eto !

Ćiro,nešto ti to plitko išla tanjirača

JA sam zadovoljan koliko je duboko isla,voleo bi da sam slikao da vam pokazem sta je plitko tanjiranje,ali mozda neki drugi put...

- - - - - - - - - -

Sto se tice tanjirace ja sam prezadovoljan,nista ama nista se nije desilo na njoj,a danjirao sam usljuzno jako lose njive,jako losa oranja ama sve i svasta... Za sad sam zadovoljan,za moj traktor je ova tanjiraca sjajna.. Meni dzabe da daju tanjiracu od 44 diska sta da radim sa njom??? Cime da je vucem... Slazem se sa svima vama da bi ovaj ram i ovi drzaci baterija na velikim tanjiracama (mislim na ferokop) trebali da budu jaci... Na primer kod tanjirace od 36 diska je isto sve kao kod moje tanjirace,ja se ne bi slozio bas sa tim... Ali posto je moja tanjiraca 24 diska (naj manja) neverujem da ce ikad biti problema sa tim drzacima jer je malo diskova na jednoj osovini....

Ciro tebi nije ni farba sa zadnjih diskova pala. Na prvoj slici se vidi. Sto je nisi ukrstio skroz? Ljudi vuku toliko ukrstenu tanjiracu ali sa 28 diskova sa 820, a ti sa 24 diska na pola ukrtena. Ukrsti je do kraja i samo gas.

Druze kako mozes da kazes da je nisam ukosio do kraja??? Ako si to presudio po poozaju u kom je ostala to je zato sto sam tako radio 2 prohod,a bilo je malo vise vlazno... Ja sam zato i uzeo tanjiracu sa 24 diska da mogu SKROZ da je ukosim i da je ne drzim na tockovima.... Ja kad sam pozvao meni nude sa 28 i kazu to ako nekad nemozes da vuces drzi je na tockove,ja sam im rekao da hocu da tanjiram a ne da se vozam po njivi... A sto se tice farbe sto nije pla sa diskova pa nisam uradio sa njom 1000h da bi se izlizali i dikovi.. Ja sam to za svoje potrebe tanjirao i nesto prijatelju malo... :ppozdrav:

Na slici se vidi da nije ukrstena do kraja. Otkud ja znam da li je tako terasi ili si je malo raskrstio radi drugog prohoda.

To sam zbog drugog prohoda uradio,inace nikad ali nikad nisam terao tako prvi prohod,ja volim da ore prvi put,do kraja ukosena... Rus samo peva dat sa njom... :osmeh:

Da se podsetite malo kako ide prava tanjiraca tj. sto sam sebi pravio.tezina i brzina je naj vaznija kod tanjiranja onda ima pravi efekat kad zemlja prebacuje ramu,a tanjiri bacaju metar dalje zemlju

pogledajte snimak:ppozdrav:

[video=youtube_share;qdIVOEcHHqM]http://youtu.be/qdIVOEcHHqM[/video]

Toliko brzo mogu da idem i ja sa Belarusom da bi zemlja letela preko rama... Tad je pravi efekat kad zemlja leti dosta u starnu...

Steta nemma ni jedan snimak... Ali posle tanjiranja ram mi se ne vidi sise od zemlje koliko nabacaju tanjiri na njega.... Ima nesto sto mi se ne svidja na Ferocop tanjiraci... Nema opremu za nocnu voznju... Moracu da joj stavim svetla pozadi,kad dobro smrknem idem glavniim putem plasim se a ce neko da se zalepi za nju..

Nazad
Vrh