Tanjirače

Mislim da je OLT Vuka zato jer po katalozima vidim da samo ona ima 34 diska a teži 770 kila razmak između diskova je 18,5 fi diska je 460 ;)

Bas tako kod mene u ataru je zemlja laka za obradu,ma kako izorao ja samo predjem drljacom i ispadne super za psenicu.. Malo veci problem se javlja ako se kukuruz skidao beracem po blatu pa je njiva dosta ugazena ali tad tanjiraca ladno resava posao... Ove godine cu samo ovu njivu sto sam sad orao morati da istanjiram,sve ostale sam samo drljacio... i odmah setva.. Mogu misliti kako bi njiva ispala kod mene kad bi izorao,pa istanjirao,pa RD pa to bi stvarno bila leja...

Jel zna neko oznaku ležaja na osovini baterije za Adutovoj tanjirači od 2,8m? Večeras je crko ležaj, sutra nam je slava a hteo bih u ponedeljak ujutru da uzmem ležaj. Hvala.

A mozda se i moglo odmah sa RD ali bi sporo jako išlo, npr 1. spora se mora radit u takvoj masnoj zemlji ako necemo silovat i moglo se za nuždu i posijat pa ne treba ti markir u takvom oranju, rd je 3m a i sijačica vidi se di si proso di ne, i vozi , al ne prakticiram ju direkt u oranje, nikakvo tanjuranje kukuružnjaka ne dolazi u obzir, da ne pricam da imam i olt dravu 44 diska koja ima 2 tone i nije to poso, ako cemo radit onda cemo radit, odusto sam od brljanja lane sam to na 60 kj pšenice napravio i nikad više kukuružnjake obavezno orem a sojišta tanjuram, po katalogu za ovu piše OLT vuka i sve kako si ti naveo, mislim da je Vuka jer u HR ne postoji morava kao rijeka a vuka postoji, a olt je pravio tanjurače, drava,kupa, neretva i ta vuka mozda je i jos bilo ali ja ne znam, ta tanjurača je teška 770kg tako da i po sojistu napravi dobru stvar !

Stao danas da uslikam, znam cija je njiva samim tim i cime je radjeno, 920+nosena 28 diska MBV Vrsac
Dubina nikakva, tanjiraca je dobro ukosena jer se ne vide redovi kukuruza-capura, kukuruz je bran dvorednim beracem bez tarupa.
attachment.php

attachment.php

Pa ni ne izgleda lose,sa cime je radjeno.
Zapravo mozda i bolje izgleda od nekih renomiranijih iz nase male privrede.

Rama je gotova,cistaci,nosaci kucista baterija......,cekam strugara da odradi sveru na tuljcima i polu tuljcima pa da nastavim sa sklapanjem

Ram je 120x120x5,ruda,nosac rude i dva parceta na rami pored cilindara su 100x100x5,plocevina od 12 do 20 mm.jedino je cno oko 30mm

Evo i par slika.

2013-10-27-161631.jpg

2013-10-27-161648.jpg

2013-10-27-161706.jpg

2013-10-27-161735.jpg

2013-10-27-161831.jpg

Svaki komentar je dobro dosao :bravo:

Moj komentar-odlican 5 ::svaka cast::
Imao bih i neka pitanja,ako moze
-koja je debljina cevi-osovine(poz.2) i koliko je debeo zid te cevi
-da li je i kutija (cev) koja ide na osovinu (poz.3) isto 100x100x5
-ako bi mogla neka slika izbliza ovog dela (poz 1.)

Odgovor moze i na pp.Unapred hvala! :ppozdrav:

@Gruja Renault
Pozicija 1-mozda nisam bas najbolje obelezio,ali mislio sam ako mozes da postavis sliku kucista u koje ulazi ta cev od 72-3mm

Nazad
Vrh