Tanjirače

Ciro2 gde su slike sa tanjiranja? Obecao si slike, li tih slika nema.

Nemam telefon sa kamerom,a aparat uglavnom zaboravim... Jaka je frka ovih dana radim kod sebe punom parom nesto i kod prijatelja koje nemogu da odbije... Nadam se da cu sutra zavrsiti sa tanjiranjem,moracu da pomognem mojima da privedu setvu kraju... Imam jos jednu njivu koju cu morati da izorem nemogu da je tanjiram za psenicu...

2072qe0.jpg
5pl7pw.jpg
Danasnje tanjiranje po nepaljenom kukuruzistu Prve dve slike prvi prohod, treca slika drugi prohod ferocoop-ovom tanjiracom V28 ...
23kf70m.jpg

@NeLe001
Ajde, molim te jos koju sliku s tanjiranja. Jako me zanima ucinak u kukuruzistu.

Јеби га, имам само ту. Нисам се пуно латио сликања јер је била журба. Имао сам још њива да истањирам, па нисам правио паузе да сликам.
Иначе, ово је једна од ретких њива које су остале не запаљене. Углавном људи пале, а овом домаћину је било мрско да иде на њиву па је тако остало.

Izgleda da ja nesto ne radim dobro sa tanjiracom, danas sam probao da tanjiram nepaljeno kukuruziste i tu gde je sestoredni kombajn izbacio masu nema sanse da se uradi kako valja, previse je shapurike, lisca... morao bi preci bar 3-4-5 da bi to licilo na nesto...

Izgleda da ja nesto ne radim dobro sa tanjiracom, danas sam probao da tanjiram nepaljeno kukuruziste i tu gde je sestoredni kombajn izbacio masu nema sanse da se uradi kako valja, previse je shapurike, lisca... morao bi preci bar 3-4-5 da bi to licilo na nesto...
Radis ti dobro, nego verovatno postoji jedna stvar koja je ovde presudna:Koliki je bio prinos kukuruza (suvog zrna na ha)na njivama koje se ovako lepo istanjiraju iz dva prohoda?

I u drugom prohodu nije ucinila zemlju za setvu strnina, to je posledica nedostatka paker valjaka. zetveni ostaci su dobro zamesani, al sto kaze kolega Sale i nema ih mnogo.

Sto kaze Dragan fale joj valjci,moja ce to da dobije na leto... Sad cu uvako da zavrsim ali na leto obavezno uzimam i valjke.. Bilo mi dosta ::novac:: da odvojim i za nju na ove prelepe cene...

Kakav paker.Pređeš finišerkom posle ove i imaš leju za sejanje.Sitno,meko i rastresito.Paker samo bespotrebno sabija zemlju.

Ko je imao one male OLTove i zadrzao nije lose preci drugi prohod njom. (ako nema paker valjke)
vidi se i na slikama od prosle strane, a i ja sam primetio kod moje tanjirace, kad su dobri uslovi i pravilan rad tanjirace u drugom prohodu se ne dobija nista znacajno, samo se povecava trosak obrade!
u prvom prohodu je odradjeno sve sto treba.

JA predjem tanjiracom dva puta uglavnom,daas sam tanjirao dve njive i stvarno nije bilo potrebe za dva prohoda,a nije ni moglo bilo je jako mokro,pa sam samo presao drljacom (protrcao) i posejao ... Ispala je leja... Imao sam nekoliko njiva gde tanjiraca nije imala sta da trazi,bez pluga na tim njivama nista.. Tako sam spremio oko 4-5h neznam tacno...

- - - - - - - - - -

Ko je imao one male OLTove i zadrzao nije lose preci drugi prohod njom.
vidi se i na slikama od prosle strane, a i ja sam primetio kod moje tanjirace, kad su dobri uslovi i pravilan rad tanjirace u drugom prohodu se ne dobija nista znacajno, samo se povecava trosak obrade!
u prvom prohodu je odradjeno sve sto terba.

Upravo sam to hteo da napisem... Danas u drugom prohodu na nekim njivama nije bilo nikakvog efekta... Samo bacanje nafte,drljaca je to sredila super.... Ja da sam imao OLT 24 diska ja bi je zadrzao ali sam imao 20 diska tako da mi je bila mala za Rakovicu...

Mozda ali samo mozda uzmem neku OLT 24 diska i da je prepravim da bude na V,naravno nosena...

Evo kakvu sam ja pribavio ;)
Tnjurača jako fino radi ovo smo orali za pšenicu pretanjurali jednom i sad samo RD+S i gotovo :D
Tanjurača je 34 diska !
5kmzr5.jpg

10x7zeo.jpg

Lele ni ta tanjiraca nije mnogo ispeglala te brazde... Ja sam danas orao jednu njivu za psenicu i bogami neznam sta cu sa njom,bila je ugazena opasno,ako nemogu nista da je spremim ostaje za prolece...

Lane sam brljavio tanjuračom po kukuružnjaku i nikad više ako cemo radit onda cemo kako treba a ne malo zemlje ibacit gore i to 2 cm i ajmo sijat to po meni nije poso svako zna kako mu valja meni je ovo isplativo i ne vidim sta tu ne valja ja sam plitko pooro, i jednom pretanjuro i sijem u prohodu !

- - - - - - - - - -

Ciro ja sam s poslom zadovoljan, ona nije imaala sta peglat vec isjec gromade da je lakse sijat !

Nazad
Vrh