Tanjirače

Hvala lepo!:ppozdrav:
Pretpostavio sam da je tako,jer je tu mali hod

Danas sam imao krštenje sa vučnom tanjiračom.Tanjiri su ukošeni do kraja ,da li je to ispravno? Imam utisak da prednji red tanjira ulazi dublje,kada izađem ona stoji lepo vodoravno.

Planiram da kupim paker valjke za moju tanjiracu ima li dosta razlike u uradjenom poslu???? Isplati li se kupovina??? :sta:

Nasi drugari uvek spremni da se fotografisu.
wmfsig.jpg
10ft2zq.jpg

ja imam tanjiracu sa 20 diska zutu i stavio sam sto kila teg iz 2 prohoda 12 cm. nesto me buni dal je bolje da prvo predjem sa tanjiracu da ne iskosujem tanjiri pa kad bude drugi prohod tad da je iskosim.?? sta mislite

Jel imas BNT tanjiracu? Ja oba prohoda idem sa iskosenim tanjirama, samo sto prvi put predjem sa vise iskosenim tanjirima....

neznam kako se zove al zuto narandzasta.teska je .i tanjiramn u prvu .probao sam u drugu ide al plitko.ja mislim kad bi prvo isla pravo isla bi dublje ovako cim je iskosena ima opterecenje.

Pa valjda postoji neko pravilo podesavanja za tanjiracu da ne pravi bregove.Prednji se iskose a zadnji se isprave da ostaje ravno iza nje.

Sa tako podešenom tanjiračom je teško raditi.

Uvek ostaviš isto zakošene samo što drugi put teraš malo pliće sad ne znam tačno o kojoj tanjirači je reč ali ja radim tako prvi prohod podignem točkove skroz a drugi prohod ostavim točkove dole da kopiraju teren ako je vučna u pitanju.

Sa tako podešenom tanjiračom je teško raditi.

Uvek ostaviš isto zakošene samo što drugi put teraš malo pliće sad ne znam tačno o kojoj tanjirači je reč ali ja radim tako prvi prohod podignem točkove skroz a drugi prohod ostavim točkove dole da kopiraju teren ako je vučna u pitanju.
Pricamo o staroj nosenoj tanjiraci OLT,Lemind,BNT Travnicka 20-24 tanjira.

Pa valjda postoji neko pravilo podesavanja za tanjiracu da ne pravi bregove.Prednji se iskose a zadnji se isprave da ostaje ravno iza nje.
Baterije trebaju biti jednako zakošene, a na toplingeru se tanjurača fino izravna da nepravi brdašce ili "rupu" na sredini. Kad se zatvara razor ili skida naor onda se baterije štimaju nevezano jedna za drugu.

Ja koju god sam zakacio za traktor i kad se ukose zadnje baterije pravi bregove sacuvaj boze.Zakacio sam jedno 10 tanjiraca za moj traktor.
Evo kako to izgleda u praksi,nasao sam na netu,vidi se koliko su prednje baterije vise zakosene u odnosu na zadnje.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=z6UCluBCRDE" target="_blank">

Poslednja izmena od urednika:
Milan87,radim sve sa njom.Po meni tanjiracu treba skroz ukosavati samo kad se ljusti stnjite ili je oranje mnogo busenovite,u ostalim slucajevima bi bila na srednjoj rupi.

Nazad
Vrh