Tanjirače

Samo malo gurnem ka napred kad gurnem skroz napred onda je to plivajuci hod i tockovi idu po zemlji i kopiraju teren... Mislim na spojkama za kipovanje one gde se povezuju creva od tanjirace sa spojkama na traktoru....

Da tako je i kod mene,nego sam razumeo po postovima iznad da ti samo gurnes rucicu do kraja i tako dizes tockove.
A ti prikljucci,mi kad smo kupili rusa tad su na tim spojkama za kipovanje jos uvek bile one na navijanje i nismo to menjali,iako mnogi odma skinu i stave onaj klasican prikljucak sto se samo ubode.
Jeste da treba koja sekunda vise da se spoje prikljucci ali nekako mi sigurnije i do sada naravno nikakvih problema nema.

25092013064.jpg
25092013065.jpg
25092013066.jpg

adut 32 diska i 82.1

KAko izlazi na kraj 82.1 sa tom tanjiracom???? Koliko brzo moze da se ide??? Jer to tvoja tanjiraca,deluje mi da je sasija malo kriva ili mi se samo cini??? :sta:

Jer je drzis na tockovima??? I jer je dosta ukosena??? Jer tvoja tanjiraca kao da je malo uvijena???

Sto se tice spojki kupite Italijanske. Meni su doneli kad sam kupio tanjiracu iz Ceneja za traktor i tanjiraca u paru spojke, i mogu reci da su jako kvalitetne i da nemam nikakvih problema sa dizanjem i spustanjem vec dugo godina. Po oranju, dignete tockove skroz u vis pa da vidimo da li ce je onda vuci, i sa tom tanjiracom po oranjom bi se i 1221 patio, a ne 820.

Zar je moguce da toliku tanjiracu vuce 820.... Pa po nekad ni sa 28 ne izlazi na kraj kako treba,a sad pominjete 820 i adutova od 32 diska???? :sta:

Mozda je i do tanjirace mozda nije teska?? Moj drug ima Adut 24 diska i vuce je sa Rakovicom leti sa njom,ja sam je pozajmio prosle godine i vukao sam je sa Belarusom,on je tek ne oseti.. Mislio sam da ce tako da ide i sa ovom Ferocoop 24 diska isto tak ali ne,nemogu tako brzo i tako lako a je vucem.. Da napomenem prvi prohod radim sa njom skroz zakosenu koliko god moze,drugi prohod zavisi od uslova ispravim ili isto tako ali uglavnom je malkice ispravim i uradim super njivu.... Sto se tice Ferocoop-a i belarusa 820 maksimum ali maksimum 26 diska da moze da se radi kako treba i da je skroz ukosis i sve...

Posao sa tanjiracom je da prodjes jedaan prohod i zavrsis pricu!Dva ili tri puta ode gorivo vreme amortizacija,zato po meni su teske tanjirace zakon za tanjiranje!Jedan od razloga sto ne uzimam tanjiracu jer za 820 iz prvog prohoda nema leba.

I iz dva prohoda manje goriva potrosim nego da orem za psenicu... A imam njive gde komotno moze da se seje i posle prvog puta ali ne bas puno tih njiva... Pa sta da radimo nemozemo svi da imamo traktore od 200ks,sta da radimo sa traktorem od 200ks na 50h???? Onda moramo da tanjiramo sa 820 dok ne prosirimo povrsine koje radimo ako prosirimo... A ako dodje do toga sledeci traktor mora da bude 1221 a samim tim i tanjiraca za njega... :osmeh:

I samo grebati odozgo... Po meni bolje manje diskova i teza da lepo radi a laka i siroka samo grebe dozgo...

Nazad
Vrh