Tanjirače

U mom kraju ih zovu guzve,... bogat jezik po nekoliko naziva za jednu stvar :osmeh:

Интересује ме којом брзином тањирате?
На интернету сам нашао препоручену брзину.

Preporučena brzina tanjiranja od 8 do 12 km/h.

Ја данас тањирао 12 km/h па се бојим да није брзо за моју тањирачу пошто ми је пукао један шраф. Чим будем ишао негде где имају бољег квалитета, морам купити и заменити остале да не пукне још који. Претходни, као и сви остали на том месту, је квалитета 8.8, а сада је замењен са 10.9.

imag0011.jpg

Данас сам и вратио батерије на место како је било фабрички намештено, тако да више није максимално укошена. Тако ју је наместио претходни власник. Сад иде дубље и уједначеније, не иде више десна страна много дубље у односу на леву. Приметио сам да ми ни трактор више не скаче па је доста пријатније терати и ако се мало да гаса.

E to na slici je velika boljka tanjirača.Upravo na to sam vam skretao pažnju.Taj šraf ne dozvoljava ni mm smicanja bilo gde.Tu da imaš dve ploče sa četiri cug šrafa nikad se to ne bi desilo.

Интересује ме којом брзином тањирате?
На интернету сам нашао препоручену брзину.

Ја данас тањирао 12 km/h па се бојим да није брзо за моју тањирачу пошто ми је пукао један шраф. Чим будем ишао негде где имају бољег квалитета, морам купити и заменити остале да не пукне још који. Претходни, као и сви остали на том месту, је квалитета 8.8, а сада је замењен са 10.9.

imag0011.jpg

Данас сам и вратио батерије на место како је било фабрички намештено, тако да више није максимално укошена. Тако ју је наместио претходни власник. Сад иде дубље и уједначеније, не иде више десна страна много дубље у односу на леву. Приметио сам да ми ни трактор више не скаче па је доста пријатније терати и ако се мало да гаса.
Kod mene na adutov tanjiraci isto su tako pucali sarafovi i ja stavio 10.9 a opet su pucali pa ove zime sam prepravio tanjiracu da sam stavio isto ploce sa 4 sarafa e sad mogu da ga vucem i 12km/h a sarafi ne pucaju moja ti preporuka prepravi i ti tvoju nemoj trositi pare na sarafove jer 1 saraf nemoze toliko opterecenje da podnese

Kod mene na Adutovoj je isto kao kod Dragana.To je po meni za ove niskobudžetne tanjirače najbolje rešenje.

Danas prvi put tanjirao sa mojom tanjiracom... Maksimalno sam je ukosio koliko moze,Belarus je odlicno vuce,ne poskakuje i nema kose vuce,samo po nekad kad previse preklopim pa mi jedan tocak sinje u istanjirano.... Idem brzinom od 8 kilometara na cas bez problema... Ne kajem se sto sam odabrao tanjiracu sa 24 diska...

A sto se tice tog srafa sto drzi baterije koji je pukao Neletu ja mislim da to nije neko resenje za velike tanjirace tipa 30 - 32 diska i vece tad dolazi do pucanja.. NA moju neverujem da ce biti problema ipak je malo tanjira samo 6 na jednoj osovini....

Ciro jer hoce ruda da ide levo desno? I ja danas pustio u rad, i primetio da ruda ide levo desno u onim srafovima sto je veza sa tanjiracom. A plivajuca veza rude radi posao. Rus je vuce 9 km na cas bez problema.

Da ruda radi levo desno na onim klinovima... Video sam po selu da su neki tu uradili biksne i fiksirali to ali ja cu tako ostaviti nije valjda dzabe tako ostavljeno od njih.... Ja sam danas vozio 8 km na cas bez problema na 1600-1700 obrtaja... Ja sam prezadovoljan kako uradi posle jednog prohoda a kamoli posle dva.... :osmeh: Imam neke njive kojima je dovoljno jednom da predjem i mogu odmah da se seju... Jer podizes tockove skroz gore ili ih drzis u plivajucem polozaju???? Ja moje podignem skroz do gore...

Ma idu gore, nekad maksimalno, nekad ne ali uvek su iznad zemlje. Danas radio neke kratinje, a zet isao na prave njive. Radi dobro i duboko.

Na to sam mislio dal ih podizes iznad zemlje... I ja sam danas muke mucio sa prikljucnim ventilima na traktoru i tanjiraci... Kupis nove i izdrze 2h i kraj price!!!! Nema vise nista kvalitetno... Morao sam da ih razvalim iznutra sve one delove da uopste stignem do kuce!!!! Sramota u kakvom kvalitetu se rade te spojnice!!!!!

Nesto se i meni zet zalio, ali sam bio u frci, videcemo sutra. Uglavnom mene licno nervira rucica kipe, jako lose ide na gore, na dole ide lako, popizdim dok spustim tanjiracu, moracu kontra da je povezem.

Sta ti se desava sa rucicom???? Kod mene je isto Cimnem rucicu ka sebi tanjirace se podize gurnem je od sebe napred i tockovi idu u vis... Nema problema... Bilo je problema samo zbog spojki.... Sad sam izvadio sve iz njih i radi fantazija,da ne kazem duplo brze podize tockove bez onih gluposti u spojkama (mala privreda).. Ja nisam imao problema sa podizanjem tanjirace vec nece da je spusti ili spusti je ali jako polako,sve dok jedanput nije htelo vise... Posto vise nisam imao spojki koje cu da stavim odlucio sam da izvucem sve iz njih... Jer ce da smeta nesto hidraulici da tako zavrsim tanjiranje a posle probam da nadjem neke stvarno kvalitetne orginal spojke da radim ko covek... Jer nece d ase desi nesto sto nema onih igli u spojkama???

To sa spojkama ne znam, ali mi rece vlasnik jednog rusa da su i oni bili poskidali sve u spojkama da zavrse posao, pa onda menjali spojke posle tanjiranja. Tako da verujem nece biti problema. A to sam imao problem ako podigne, nece da spusti, i obratno.
Ma tesko se rucica gura napred, verovatno je ili razvodnik pakovan ili menjan, ili je to Rus:haha:. Ipak je on bio kod trgovaca, cackali su oni svasta.

Ja sam morao da poskidam jer ne bi na kraju stigao ni do kuce.. Sad neznam sta da radim sutra dal da idem da tanjiram bez tih igli u spojkama ili da idem da trazim negde kvalitetne spojke da kupim pa na tanjiranje.... Plasim se da nece nesto da bude hidraulici mad aneverujem da to nesto moze skodi...???:sta: Kod mene kako ide rucka ka meni tako ide i ka napred nije teze gurnuti napred rucku... Kod mene Na Belarusa ja prvi put koristim te ventile kad je doao kod mene nikad nije kipovao ili radio kardanom...

Na koje spojke mislite ?...
Ciro kad dizes tockove na tanjiraci onu krajnu rucicu do desnih vrata samo malo gurnes prema napred ili skroz kolko moze ?

Nazad
Vrh