Tanjirače

Ja cenejsku 28 tanjracu vucem sa rusom952,na donjoj poteznici,pa me interesuje dal je traktor jaci na polugama ili na donjoj poteznici jel probavo neko.

Ja dok sam sa rusom vukao,vukao sam sa polugama tj onoj poteznici gde se kaci za ruke.Sa ovom poteznicom mozes da dizes i pustas rudu

Ja cenejsku 28 tanjracu vucem sa rusom952,na donjoj poteznici,pa me interesuje dal je traktor jaci na polugama ili na donjoj poteznici jel probavo neko.
traktor je jaci na poteznici jer je fiksna, i plus ce ti pacinzi ostati celi

- - - - - - - - - -

Komsija mi ima mtz 820 kupio prosle godine pa je dobio i onu kuku sto se kaci na poluge. Da li se za nju smije zakaciti dvoosovinka od 8 t?
Nisam siguran da li mislis na donju kuku ili na poteznicu sto se stavlja uesto krajeva poluga, ako mislis na ovo drugo ne bih preporucio da se takav teret vuce na toj poteznici pogotovo ne asfaltom

I ja kacim na polugama i mislim da je tako najbolje mozes iz kabine u pokretu regulisati dubine prednje baterije i podesiti najbolje kako odgovara ...a u transportu kad dignes tanjiracu podignes poluge i tanjiraca lepo stoji vodoravno,dok kod ovih sto vuku na fiksnoj poteznici uglavnom stoji prednja baterija nisko.
Inace klin kojim kacim tanjiracu je izgubio pola ''mesa'' za nepune 2 godine ...jel to zbog kose vuce ili mozda slab materijal?..a vukao sam 7 godina prikolice sa tim klinom pa mu nije bilo nista.
A i traktor zna da poskakuje ponekad :sjasi:

Dragane ima laksi i tezi ram na ferocoopu. A vecina tanjiraca koje su kod privatnika spadaju u srednje teske. Cast izuzecima ali ipak su teske tanjirace u manjini.

Aco i kod ostalih proizvodjaca tanjiraca ima tezi i laksi ram, pa biras naspram svog zemljista.
Nisu slucano u manjini, ranije su u vecini bile Lake tanjirace, sa dolaskom RusaBelo preovladale su srednje teske. Uz tesku tanjiracu treba posedovati i finiserku jer se kod nas tanjiraca prvenstveno koristi za setvu psenice, tako da disk od 660mm i razmak diskova od 250mm ne moze uciniti zemlju za setvu, moze ali losije!
Tako da je srednje teska i disk 560mm za nas univerzalan i dobro se pokazalo bez muke i nauke!

I po meni razmak između diskova od 18-20cm maximalno je prava stvar za predsetvenu obradu.
Recimo juče sam video jednu polovnu Gregori Beson od "samo" 5t.Na oko ne bih joj dao više od 3t.Pa sam danas video kvederland od 6t.E sad težina i klasa se ne gledaju po težini nego po pritisku po disku.Jer može ona biti 5t na 5m a opet manji pritisak po disku nego recimo 3t na 2,2m.

Nazad
Vrh