Tanjirače

Antifriz resava zastitu od korozije i od smrzavanja.
zamislite da negde pukne i pocne curiti preradjeno ulje po tanjiraci, to je nezamisliva svinjarija.

tu je veci problem slatina nego sirak, za sirak ima leka al za tu slatinu sto se u daljini beli nauka je nemocna..:) tu cak ni sirka nema..:)

Bubu, колико брзо иде Руја док тањира и да ли хоће да скаче некад у тањирању?
Мени по снимку изгледа као да иде брже од 10-11 км/х. И види се да се игра са њом.

Колико је дебело месо на кутијастом профилу.. Није дебљи зид од 1цм...зато нема шансе да је тешка 3 тоне, а има свега 28 дискова....

А овако изгледа моја мрцина Gregoire Besson sxdl 666/32
gregoire-besson-sxdl-666-32.jpg

Sa kojim traktorom vuces ovo, koliko ks i koliko brzo ides?

Kod mene je okruglo, bas sam skoro promenio jedan lezaj, i raznitujem to staro kuciste kad unutra zatvoreni lezaj, i zato mi nije jasno sta se podmazuje na mazalici na kucistu!

lezaj jeste zatvoren ali bi trebao da ima na spoljnjem delu lezaja kanal i jednu ili dve rupice koje vode do lagera

- - - - - - - - - -

igb1xz.jpg

ovde se vidi taj kanal, bas kod mazalice na slici levo

@NeLe001

Mislim da je bas isao 10-11km/h na nekih 1500-1600o/min motora. Nije skakutao dok sam se ja vozio u njemu ali kad smo posle orali tu parcelu, obisao sam 2 kruga sa njime i zakljucio da mu fali jos skoro jedna tona da bi to bio traktor.

У праву си, и моје мишљење је да би му још 1 тона тежине и те како добро дошла на ту снагу.
Ако се не варам, Волво од 140КС има 7500кг, бар сам тако чуо од стрица који га има. Велика разлика у односу на руса који има 5600кг са теговима.
А шта тек да причамо о Зетору од 130КС који је још 1 тону лакши од Руса. Е то је по мени баш велика штета за онако леп трактор.

Pitanje za vlasnike vucenih tanjiraca marke ferocoop, ali i dugih koje imaju mogucnost podesavanja rama (trougla) na nizi i visi nivo. Na koji sraf stoji ''trougao'' kako je obeleženo na slici
t1.jpg
[/IMG]
Jasno je meni da ukoliko stavim na gornji sraf tanjiraca ide dublje, ali je pitanje ima li potrebe.
Postavljam pitanje, nisam cestito ni radio, ovi moju u selu komentarisu da je ja ipas stavim na dublj, pa me interesuje kako su radili vlasnici ovih tanjiraca.
Inace pojeo sam kilo zivaca za vikend, bilo je svasta. Imao problema sa priključcima kipe, pa ili samo spusti ili samo diže. Uglavnom posle 3 dana jeda stigli isti muški priključci za tanjiraču, kao što su na belorusu, i sad radi. Čekam da prođe kiša i da se prosuši, pa onda ide u njivu.

Aco i ja sam muke mucio sa tim prikljucima ali ne na svojoj tanjiraci.... Nego kad sam bio da pozajmim jednu na kraju sam odustao... Moju sam probao i hvala bogu sve je iz preve radilo odlicno... Nisam je jos probao u njivi ali i to cu samo da se malo prozusi par dana... Sto se tice te rude ja cu da je ostavim za pocetak kako je dosla pa cu videti kako radi.. Plasim se da ako prebacim u gornje rupe da ce nda prednji tanjiri da budu mnogo niski u t ransportu pa moze da se desi negde da ih zakacim...

У праву си, и моје мишљење је да би му још 1 тона тежине и те како добро дошла на ту снагу.
Ако се не варам, Волво од 140КС има 7500кг, бар сам тако чуо од стрица који га има. Велика разлика у односу на руса који има 5600кг са теговима.
А шта тек да причамо о Зетору од 130КС који је још 1 тону лакши од Руса. Е то је по мени баш велика штета за онако леп трактор.

pa to ti nije problem da rusa otezas za 1 tonu......

@aca74

To prebacivanje rude u drugu rupu sto spominjes ne bi trebalo da utice na dubinu rada jer tanjiraca ide duboko koliko joj zemlja dozvoli i koliko je zakosis. Dubinu prednje i zadnje baterije nivelises na spingli.

@danger

Nije problem samo je pitanje koliko ce neki radni elementi Rusvaja izdrzati tu naknadno nabacenu tonu..

@aca 74 Ni najmanje nesmeta to u kojoj je rupi ruda pricvrscena, kod nas je u donjoj, ali bi ju trebali dici u gornju, da stoji ravno kad je u njivi. Nista za dubinu nece znaciti ako je dobro namestena, tj vi na rudi mozete da joj dozvolite da ide dublje (ako moze u zemlju) ili da joj malo to smanjite, pa ce da ide koliko vi odredite.

Hvala na preporukama,kada je pustim u pogon videcemo, i meni su serviseri rekli da ovako namestena treba dobro da radi. Dok ne odem na njivu sve je filozofiranje. Tih 50 metara je napravila lepo, ali zadnji tanjiri nisu se valjano ni uprljali. Međutim zbog gorenavedenog problema sa spojkama, oisao sam kuci da posteno nisam ni video mogucnosti tanjirace. Ono malo sto je prosla deluje veoma lepo.

To dali je na gornju rupu ili donju zavisi od visine poteznice na traktoru koji je vuče.Kod mene na YTO se recimo visina donje poteznice ne može štelovati.Drugo je na rusu koji vuče na polu polugama pa možeš dizati gore-dole.KOd mene na Adutovoj nema ta mogućnost već imam dva različita para federa koji idu na obe špingle.Razlika je u deblji i dužini federa.Kod Renoa kojeg sam imao je bila niža poteznica u odnosu na Kineza pa sam morao promeniti te opruge.Mada su mi iz Aduta dali oba kompleta pa nemam zamerke.

Ja sam na mojoj Adutovoj busio jos jednu rupu vislje jer mi je kacenje na traktoru visoko i sad nemam problema a ranije tamo gde izlazim iz njive a vislji je put slomim rudu od tanjirace..........

Nazad
Vrh