Tanjirače

Ic o kej! :)

Nidzo, sama tanjiraca mora malo da bezi ali treba namestiti da traktor ne bezi u stranu kao ker s' vasara.

Ovako izgleda kada se tanjiraca zakosi do kraja a ne pomeri se teziste vuce:

Traktor i tanjiraca su drugarovi, tada sam mu iz znatizelje pomerio baterije do kraja pa umalo Rusvaj krepao nije.

Ima i do snage traktora, meni je tanjiraca uvek skoro do kraja zakosena da bolje kopa jer je kod nas zemlja kao beton. Torpedo se krivio sa njom kao usukan stojadin a zato kinez sad vuce skoro kao da nema nista zakaceno za sebe :osmeh:

Moracu i ja onda da kupim nekog kineza, da radim zemlju ko covek :ppozdrav: salim se Worm :haha:

Ne bezi meni traktor, tj. bezi kad tanjiraca puno bezi, ja mislim da ne mogu da nastelujem dobro dubinu prednje i zadnje baterije, ma ko zna ustvari sta ja mislim, odusto sam skroz.

Može i to vrlo lako.Dobanovci 1982 godine traktor IMT 5500 sa dvanaestobraznim plugom ostao u brazi jer mu se raspao menjač i odvučen u IMT na remont.

1984 Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad IMT 5106 sa plugom od tri brazde.Motor zakucao u sred ispitivanja oranja i odvučen UAZ-om na Institut, a plug ostao u brazdi.
Da li je potrebno još nekih primera šta plug može da uradi.Da napomenem da su mašine bile nove.

pa sve se moze upropastiti ako se ne agregatira dobro :osmeh: nisam rekao da nikako ne moze sa plugom da se upropasti, ali tanjirace su mnogo vise traktora satarile, mozda gresim:ppozdrav:

Upravo zbog nepravilnog agregatiranja jer svi misle da mogu vući šire tanjirače ili sa većim diskovima od propisane.

nekad je i 1 par tanjira presudan, ako se uzimaju veci diskovi onda manje tanjira nego obicno tipa 30 diskova 560 ili 28-610

Citajuci ove postove od poslednja 2-3 dana,sve vise sumnjam kako ce se ponasati moja nosena v tanjiraca koju planiram ove zime da prepravim u vucnu :sta: Ipak cu verovatno rizikovati,jer sam poceo da prikupljam materijal,pa kako mi bude...

Kod mene su ljudi napravili od nosene vucenu, solidno je radila ali to je samo privremeno resenje.... ustvari zavisi koliko ::novac:: ulozis u prepravku i kako planiras.... postavi slike

Ja mislim da ce bilo koja tanjiraca (vucna) od 28 diska brzo da dodje glavi Belarusu 820.... To jednostavno ne moze da radi lepo.... Videcu kako ce se ponasati moj 820 sa tanjiracom od 24 diska...

Nazad
Vrh