Tanjirače

A koji srafovi su toliko dobrog kvaliteta kad se danas kupe????? Ja mislim da to ne postoji vise... Danas pogledao kvalitet srafova na mojoj tanjiraci i svi srafovi su 8.8.. Nema ni jednog srafa manje jacine...

dfd35j.jpg

Ovako je izgledala posle remonta.
Što nisi i ofarbao tu igračku :osmeh:

Bas bi voleo da vidim koja V tanjiraca ne vuce u stranu makar malo... ako vuce znaci da je zakosena jace i da desna strana ide dublje pa su i otpori veci

- - - - - - - - - -

Ciro ima dobih srafova na otpadu ali kad naletis :osmeh:

A koji srafovi su toliko dobrog kvaliteta kad se danas kupe????? Ja mislim da to ne postoji vise... Danas pogledao kvalitet srafova na mojoj tanjiraci i svi srafovi su 8.8.. Nema ni jednog srafa manje jacine...
Danas kod nas retko gde ces naci kvalitet.Jer smo takvo trziste da se kvalitet ne trazi vec cena igra presudnu ulogu.Zato je sve to made in PRC.Da smo Nemacka,Austrija...8.8 ti je polucelican sraf,10.10 celican a 12.12 najkvaliteniji i najaci sraf cist celik.

To ti kazem Cvejo danas kvaliteta vise nema!!! Imam nekih 100-150kg srafova u radionici a kvalitetni su samo oni sto su skinuti sa nekih masina ili ti polovni kupljeni iz inostranstva.. A ove nove sto kupujem to nije nista!!!! Imam ja srafove 12.12 pa mogu lako oni da zavrse na mosto ovih sto drze baterije pa da vidimo dal ce ti da puknu... :osmeh:

To ti kazem Cvejo danas kvaliteta vise nema!!! Imam nekih 100-150kg srafova u radionici a kvalitetni su samo oni sto su skinuti sa nekih masina ili ti polovni kupljeni iz inostranstva.. A ove nove sto kupujem to nije nista!!!! Imam ja srafove 12.12 pa mogu lako oni da zavrse na mosto ovih sto drze baterije pa da vidimo dal ce ti da puknu... :osmeh:
Dvosmerna ulica.Tj mozda su na to mesto stavljeni srafovi te jacine da bi na odredjeno opterecenje prvo oni pupustili nhesto kao osigurac a,ako stavis jace onda moze doci do pucanja krivljena sasije i ostalog.Ako obratis paznju na presama za baliranje ide ekser po srpski kao osigurac na mehanizmu i to kad pukne i ljudi stave celicnu zicu e,onda
ne pukne ona, tj ta zica nego pukne ceo mehanizam.

Moze da pukne sve ako slucajno udaris u panj ili tako encem slicnom.. Ako je niva ravna kao tepsija i zemlja laka kao kod mene tu nemoze da budu problemi... Kod mene u ataru sve Rakovice oru sa 3 brazde ladno....

Bubu zavisi gde spingla stoji, i da li ima spingle na dve strane
2dam2o8.jpg

- - - - - - - - - -

2dam2o8.jpg

- - - - - - - - - -

ne mogu da uvelicam

Moguce da je 12.9... Znam da ima nesto na 12 ali nisam bio 100% siguran sta ide posle 12.. :osmeh:

U sustini nema veze sa koje strane spingla stoji i da li ih ima jedna ili dve. Samo jednu V tanjiracu nisam uspeo da nastelujem da lepo radi i to 2 puta-kada su falila 2 diska sa desne strane na prednjoj bateriji a meni se zurilo samo da iseckam malo ne tarupiranu kukuruzovinu da mogu da orem i drugi put kada su oba federa na spingli pukla i iskokala se a ja sam drugaru mojim traktorom i tom istom njegovom tanjiracom isao da uradim jer su mu svi traktori stali koji tu tanjiracu vuku. Jeste da je i ruda pucala na njoj ali zato sto su strucnjaci (radnici) skretali na desno umesto na levo sa spustenom tanjiracom. U pitanju je Consum 28-ca 2003. godiste koja je uradila preko 2000kj. Tu istu tanjiracu sam vukao sa 3 moja razlicita traktora i sa drugarovim 820.

Sada radim sa novom takvom Consum 28 sa valjcima, uvek uspem da je namestim da lepo radi i da ne vuce traktor u stranu.

Bubu koliko vidim kod tebe spingla stoji sa leve strane :osmeh:, da je na sredini kao kod nekih proizvodjaca ne znam kako bi je nastelovao a da ne kezi malo....

- - - - - - - - - -

jako se lepo steluje upravu si dragane

Nazad
Vrh