Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bice slike kad pocnem da radim,a to tek posle setve i oranja.Trudicu se da je uradim 100 % precizno(a i uspecu u tome) i nadam se da nece biti "kose vuce" i slicnih problema koji bi mogli nastati zbog moje eventualne greskeKod mene su ljudi napravili od nosene vucenu, solidno je radila ali to je samo privremeno resenje.... ustvari zavisi koliko ulozis u prepravku i kako planiras.... postavi slike
Ciro, moze vuci 820 bez problema ali ne po oranju onda moraju tockovi inace bez problema se vuce, ja sam vukao MBV 28 diskova sa 892 dok su drugi sa 820 i nije bilo neke razlike i ja sam morao po oranju na tockove terati...Ja mislim da ce bilo koja tanjiraca (vucna) od 28 diska brzo da dodje glavi Belarusu 820.... To jednostavno ne moze da radi lepo.... Videcu kako ce se ponasati moj 820 sa tanjiracom od 24 diska...
Једна од подела тањирача је: лаке, средње тешке и тешке.
Лаке: оптерећење по диску до 35 кг; пречник диска 400-500 мм; размак између дискова 150-200 мм; потребна снага мин. 14 kW/метру захвата; ситњење и равнање земљишта, слабије ситњење биљних остатака.
Средње тешке: оптерећење по диску 35-80 кг; пречник диска 500-600 мм; размак између дискова 200-250 мм; потребна снага мин. 30 kW/м; груба површинска припрема после орање, пролећна припрема, плитка обрада стрњишта.
Тешке: оптерећење по диску преко 80 кг; пречник диска мин. 600 мм; размак између дискова 250-350 мм; потребна снага мин. 35 kW/м; за површинску редуковану обраду, добро ситни биљне остатке и меша их са земљиштем.
За све тањираче важи, да су потребна снага и квалитет рада директно зависни од % воде и типа (структуре) земљишта, као и закошености радних органа (тањира).