Tanjirače

Nisam obratio paznju na kvalitet srafova... Ali nesumnjam da je upitanju 5.5... Uglavno sve sto se danas napravi napravljeno je da ponovo kupis drugo... Nekad je bilo drugacije ali toga vise nema... (nazalost)

dvojica komsija imaju ferokopove jedna je 28 v a druga je 26 v ova veca je napukla sasija kod onog dela gde se dizu tockovi reklamirao i dosli su i pojacali je tu doneli dve plocevine i ojacalije tu u isto vreme su ojacali i ovu koja nije ni napukla a nije ni reklamirana( o jednom trosku ,kad su vec dolazili)slikacu sad jedan dan pacu okaciti slike ,da napomenem ova sto je napukla mozda je i do loseg materijala ali da se nelazemo i do vozaca (poznajem coveka) moje licno misljenje za ferokopove tanjirace sto se tice domacih proizvodjaca mislim da su jedne od 2-3 u vrhu trenutno. samo ja nikada nebi kupovao tahnjiracu koja nema livene tuljke i nosac baterija tj kuciste dva lezaja dva semeringa sa podmazivanjem,sve ovo kazem nevezano za kolegu @cira92 i sve cestitke za ponovu i neka bude korisna i da zaradi jos vecu od ove :ppozdrav:

Nerazumem ovo za livene tuljke i za kucista sa lezajevima???? Kakva kucista bi trebala da budu ??? :sta:

Tako je,sa leve i desne strane dolaze konusni lezaji,mislim da pase od 577 od zadnjeg tocka,izmedju ima "puskica",a na krajeve dupli semerinzi,traje prilicno samo paziti da se ne izbiju semerinzi prilikom mazanja,ondak je kraj.

isfalismo i iskudismo svako svoje svako tudje :bravo:a tebi kolega jos jednom cestitke i da bude korisna :ppozdrav:

Ćiro veći ti je prijatelj ko ti ukaže na neku manu nego ko hvali a ne zna problematiku.Možda ti u početku to izgleda obrnuto ali na kraju sve bude jasno.
6rrn2v.jpg

Obrati pažnju na sve iste spojeve kao što sam ti označio donjom strelicom(do rude) na slici.

Pogotovo pazi na tu prvu strelicu do rude, proveri kvalitet srafa i ako te ne mrzi skini i stavi 10.9 sa plasticnom maticom i nemas frke onda, jer ako ti ti srafovi puknu dok ti stanes u najboljem slucaju ce ti otici samo guma.... sto se druge tice Diklofen jel vidis da su je ojacali tu ima i ispot plocu

Meni su bili pukli ti prednji šrafovi na MBV tanjirači pa sam podmotao bateriju tu prvu ispod tanjirače ali se uz grejanje vratilo izvario kolena malo da se ojača i kupio kvalitetnije šrafove i zamenio sve i sad sam već 2 godine miran

E to što kaže Worm je problem. Tu gde pokazuje prva strelica do rude je problem.Tamo gde je druga je sad bolje rešeno.Na tim spojevima ,što pokazuje prva strelica, dolazi do pucanja štafova i jako često do krivljenja gornje ili donje ploče.Jednostavno podvije bateriju ispod rama.Šteta je nekad i ogromna ako se vuče sa jačim traktorm pa ne oseti odmah.To se desilo na svim MBV koje znam da su na tom fazonu.Ne trpe nikako smicanje u bilo koju stranu.To sad rešavaju stavljanjem cugova sa spoljnih strana i duplim šrafovima i duplo širim pločama na unutrašnjim stranama baterije.

worm koju imas od mbv-a

V28 ima 1760kg slikaću je kad budem stigao ovih dana. Inače je kod mene od 2008.godine potanjirala je je prilično što kod mene ,a u zaradu još više i jedini kvar joj je to bio što je pukao štaf koji je diklofen obeležio i pokrivila se ali je sada sredjena i jedan ležaje je samo zamenjen. Ja sam sa tanjiračom prezadovoljan ma šta ljudi govorili za MBV tanjirače

Nazad
Vrh