Tanjirače

@Ciro
Ti si gori nego @Zombi666 kad je kupovao Hurlimana pre koju godinu :haha: .On kad je kupio traktor nije vise zapitkivao nista :ppozdrav: (znam da se clan @Zombi nece ljutiti zbog ovoga).Zakaci tu tanjiracu za traktor,spusti je u njivu i digni joj tockove gore,ubaci rusa u sedmu i gasss.Ostalo ce ti se samo reci.Najbolje da je dizanje tanjirace sa ruckom na dole,kad digne do kraja rucka sama iskoci osim ako ne ostane malo zaglavljena...Inace dobar izbor tanjirace za Rusa :ppozdrav:

Spajki da znas da sam ja najgori do sad... Ali uskoro necu vise da vas dosadjujem sve dok ne kupim neku novu masinu pa onda krecu pitanja... :osmeh:

Cekajte nije mi jasno u kom polozaju (rucice) se podizu tockovi na tanjiraci??? Zar rucka ima 3 polozaja???? Ja sam mislio da ima samo ka sebi i jenom ka napred ali u kom polozaju podize tockove??? Dva puta na napred kad gurnem rucku????

Malo vas smaram ali izvinite... :ppozdrav:

Jbg. ko je nama kriv sto ne zapitkujemo do sitnih creva, nego volimo sami da otkrivamo neke stvari, a @cira hoce 1001% da bude siguran koju rucicu kad da povuce :haha:
i mislim da je jedini kojem su se zahvalili 2 puta na kupovini orudja, prvi put kad je narucio i sad kad je doterao.

I ja praktikujem da kad dizem tanjiracu rucicu vucem na dole, samo zbog plivajuceg polozaja nema drugi razloga.

Ciro napred imas dva polozaja, jedan je da tera ulje na hidraulicni prikljucak, a onda iznad njega ima jos jedan u kome radi plivanje. tj sve je rasterceno, u njemu ces najlakse ukopcati creva u traktor, isto tako i iskopcati. u neutralnom polozaju bi trebalo da imas mirovanje ulja, tj to sluzi za transport, ali posto je to rus, on jako malo propusta, ali to je videces zanemarljivo, i dole imas jos jedan polozaj rucice u kome gura ulje na drugi izvod, tako da u zavisnosti gde je koje crevo ukopcano imas dizanje i spustanje tanjirace. Ovo sve ce ti najlakse biti isprobati, jer ces odmah sve razumeti, a i nas postedeti rasprave i pisanja na tone :haha:

Hvala svima... Cim budem imao vremena pozabavicu se sa tim.. Sad je krenula usluzna berba kukuruza a jos traje zetva Suncokreta neznam gde cu pre... Tanjiraca mora jos koji dan da se strpi... :osmeh:

Zajebali te nisu ti dali nozicu za parkirni polozaj, morao si da trazis panj.....a nova stvar....jbg :) :) :)
Uploaded with ImageShack.us

Хомољац, је л' имаш овакву тањирачу кад знаш да су га зајебали? Мислим, а нова ствар... јбг.

Ћиро, честитам на понову, да те добро и дуго служи. Она два клина за која си питао, су за радни и транспортни положај. Када радиш, извадиш један тако да руда може да ради.
Што се црева тиче, већ су ти рекли, све једно је како које убодеш. Касније ћеш и сам сконтати како ти више одговара.

Nele opusti se mnogo si napet :) imam al' malko je manja i nema tockice pozadi ali u sustini je ista...vuce se po zemlji.... :)

Нисам напет, него у последње време на форуму се пише свашта. Замисли како је то када купиш нову ствар и неко ти напише да су те зајебали. У овом случају само за "ножицу".
Нису га зајебали за "ножицу", већ за кључ. Ту стоји кључ којим одвијаш/завијаш матицу на крају батерије. Види се на Ћириној другој слици, на задњој батерији, бела матица.
Први пут када сам куповао њихову тањирачу, добио сам тај кључ, али овај пут су се стисли.

Ciro, spusti tanjiracu dole kad je ostavljas u supu tako da ti i tanjiri i tocnovi budu na zemlji a da teret ne stoji na tockovima vec na tanjirima, mozes podbaciti dve daske ako parkiras na zemljiste a ne na beton, sto se tice pomeranja rude levo desno to prvi put cujem nisam video to ni na jednoj tanjiraci, ako ti bide mnogo bezala u radu tj. da ne ide na pravac podbaci caure tamo i fisiraj rudu, creva ti je svejedno gde ubodes videes kako ti odgovara mada bolje je da kad vuces polgu dole da ona dize, klin na rudi taj prednji verovatno se vadi radi lakseg kacenja ili ako ti je potezica za vucu visoko pa u radu prednji tanjiri ne idu dovoljno u dubinu... moras je pustiti u rad pa ce ti mnogo biti jasnije :osmeh: sledeca pitanja ce ti biti oko te spingle na sredini :ppozdrav:

Нисам напет, него у последње време на форуму се пише свашта. Замисли како је то када купиш нову ствар и неко ти напише да су те зајебали. У овом случају само за "ножицу".
Нису га зајебали за "ножицу", већ за кључ. Ту стоји кључ којим одвијаш/завијаш матицу на крају батерије. Види се на Ћириној другој слици, на задњој батерији, бела матица.
Први пут када сам куповао њихову тањирачу, добио сам тај кључ, али овај пут су се стисли.

Hvala Nele i ja sam mislio da je tu bila nozica... A siguran sam da cu ja ipak na to mesto da napravim nozicu... Nisam znao za taj kljuc da se dobija inace bi ga trazio,ja sam pitao za nozicu i rekli su mi da tanjiraca to nema.. Posle vise nisam imao pojma sta ide na to mesto... A sto se tice kljuca nije mi zao jer imam kamarilo kljuceva koji odgovaraju na tu maticu.... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ciro, spusti tanjiracu dole kad je ostavljas u supu tako da ti i tanjiri i tocnovi budu na zemlji a da teret ne stoji na tockovima vec na tanjirima, mozes podbaciti dve daske ako parkiras na zemljiste a ne na beton, sto se tice pomeranja rude levo desno to prvi put cujem nisam video to ni na jednoj tanjiraci, ako ti bide mnogo bezala u radu tj. da ne ide na pravac podbaci caure tamo i fisiraj rudu, creva ti je svejedno gde ubodes videes kako ti odgovara mada bolje je da kad vuces polgu dole da ona dize, klin na rudi taj prednji verovatno se vadi radi lakseg kacenja ili ako ti je potezica za vucu visoko pa u radu prednji tanjiri ne idu dovoljno u dubinu... moras je pustiti u rad pa ce ti mnogo biti jasnije :osmeh: sledeca pitanja ce ti biti oko te spingle na sredini :ppozdrav:

Hvala na savetima,ali tanjiracu nisam spustio na zemlju jer cu da je ponovo vadim u dvoriste da bi izvukao Silo kombajn koji je iza nje moram da ga pomerim odatle... Preko zime cu da je spustim na daske da ne bude na tockovima.... :ppozdrav: oko te spingle sam vec cackao jer kad sam zakacio tanjiracu prednji tanjiri su bili mnogo nisko pa su kacili po putu sad am to podesio...

Zasto komentari moraju biti uvek pozitivni??? Ja forum shvatam kao individualno misljenje svakog pojedinca.....

Po izjavi prodavaca/radnika koji su meni tanjiracu dovezli u cev na rudi se stavlja klin sa rude koji se skine kada se udje u njivu. Da bi ruda imala plivajuci polozaj. Verovatno se moze napraviti nozica za rude samo je pitanje opterecenja.
Kod nas svi drze ovako tanjirace, niko ne spusta dole, a pretpostavljam da treba spustiti dole zbog guma?

da zbog guma, i ako su tubeless moja preporuka je da se ubaci unutrasnja guma jer postoji rizik da pusti dok radis pa dok skontas ode.... ja sam za 2 meseca obe promenuo i spoljne sve isekao :osmeh: sad imam obicne

- - - - - - - - - -

i to 2 meseca od kad je dosla nova

da dam i ja moje misljnje :osmeh: slazem se sa klegom sveta tozom ,po meni je logicnije da tanjiraca bude spustena dole tj da lezi na tanjirima naravno da neopterecuje gume i creva su isto tako napregnuta tako da nevidim potrebu da bude na tockovima posto su tockovi na sredini tako da mora doci do vage i tanjiri dal prednji dal zadnji moraju se osloniti na tlo, e sada svako ima svoju logiku i svoj sistem rada po ko kako voli nek izvoli :ppozdrav:

Ćiro ja ti čestitam na ponovi i ipak je novo-novo.Konkretno meni se ta tanjirača uopšte ne sviđa.Nema šta da te lažem i zašto da se ljutiš.
Razlog je tošto mesta na kojima se faktički kače baterije na ram su jako slaba i sa šrafom koji spaja dve ploče.Takav sistem je prevaziđen kod nekih domaćih proizvođača jer se nije dobro pokazao.Znam mnogo tanjirača na tom fazonu kačenja i sve su tu stradale.Pošto znam kako paziš traktor verujem da će to kod tebe dugo trajati ali ti jemoj savet da ne motaš u njivi sa spuštenom tanjiračom.U levo i pomozi Bože ali desno ni slučajno.Taj problem su neki proizvođači rešili pločama sa cug šrafovima.Na taj način ipak može da živi prilikom nekog većeg i nenormalnog opterećenja ,a ovo kao što je kod tebe sa šrafom "nema života".
Izneo sam moje mišljenje,iskustvo i viđenje stvari kao i naravno moju preporuku.

Jedna reklamacija kod lokalnog prodavca.U ptanju je tanjiraca proizvodjaca Ferocoop.Da li je los materijal u pitanju ili var popustio ili preveliko opterecenje stvarno neznam ali tanjiraca nije starija od godinu dana.Naknadno ojacana
09082013257.jpg
Mislim da kolega Diklofen na ovo misli.

Na to i na one uške koje nose prvu gredu iznad tanjira.To je daleko veći problem nego ovo na slici.Najslabija je tamo gde se nosač ležajeva spaja sa gredom.

Nazad
Vrh