Tanjirače

attachment.php
[video]http://poljoinfo.com/attachment.php?attachmentid=5922&d=1379005138[/video]

- - - - - - - - - -

attachment.php
n

- - - - - - - - - -

valjda će poslužiti svrsi,možda je malo opteretim jer je polagana svega 420kg a možda joj nabacim rotor sa sjetvospremača,duga je zima vidjeću.

koliko kosta takva nosena v tanjiraca?ja sam video ovde da je jedan imao slicnu nosenu v ali malo vecu i video sam ga u radu i mnogo mu vuce traktor u stranu

Ne bih da brinem Ciru, ali i ja sam cuo da ferocopove tanjirace pucaju na raznim mestima, ali covek je uzeo jaci ram samo je pitanje kog je kvaliteta :sta: i ni jedna tanjiraca nije pozeljno da se okrece po njivi jer postoji mogucnost i da tanjiri puknu

Писао сам раније да сам имао сличну тањирачу овој Ћириној. Код моје су били и задњи тањири окренути као предњи и увек сам у њиви окретао у леву страну са спуштеном тањирачом. Хвала Богу, никад није ништа пукло на њој. На десну страну нисам никада окренуо, а да тањирача буде спуштена.
Надам се да ће ова нова служити као и стара.

Zasto komentari moraju biti uvek pozitivni??? Ja forum shvatam kao individualno misljenje svakog pojedinca.....
Зато што је писање оваквих порука јако специфично и свако је може протумачити на свој начин. Можда си ти нешто написао из зезања, али онај ко чита са друге стране монитора то тако не протумачи.

koliko kosta takva nosena v tanjiraca?ja sam video ovde da je jedan imao slicnu nosenu v ali malo vecu i video sam ga u radu i mnogo mu vuce traktor u stranu
1250e i dok skinem subvenciju i pdv iziće me oko 550e,što se tiče kose vuče vjerovatno mu nisu baterije ravnomjerno zakrenute,ako je prednja ili zadnja pod većim uglom u odnosu na drugu normalno je dače se pojaviti kosa vuča.
Što se tiče težine tako piše na njoj 420 kg ali ću provjeriti.

Neznam ali sam ja dugo razmatrao o kupovini tanjirace (jer nije bas svakodnevna kupovina) i posle dugo razgledanja ipak sam se odlucio za Ferocoop jer milim da su naj bolje.... Kod mene u selu nema ni jedne pokivljene ili izlomljene a teraju ih samo tako... Imam primer da moj drug vuce Ferocoop od 26 diska sa nekim Fendom od 110ks.. Rastura je kako je vuce brzo i sta sve radi sa njom i bio sam kod njega da vidim tanjiracu i uverio sam se da je kao i prvog dana.. Kod mene u selu nema mnogo vucnih tanjiraca (nema ni 10) ali ima dve CONSUM i obadve nema gde nisu lomljene... Jedna je od 32 diska (vuce je IMT 5136) a druga je 28 i vuce je Belarus.. Obe izlomljen...

Na ovim Ferocoop tanjiracama koje su pre stigle u moje selo nije isto kacenje baterija (nema ojacanja ispod).. Nego je kacenje kao na slici sto je postavio Cveja..
A kod mene je ovakvo kacenje...

img2184.jpg

Moram da kazem da kad bi opet kupovao tanjiracu opet bih uzeo Feroocop... Moja nece da ima problema da istanjira mojih 15-20h u jako laganoj zemlji... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Prnjavor3- Neka je sa srecom kupovina i da te sluzi dugo godina i da zaradi za vecu... Novu si je kupio??? Sve cestitke od mene ... :bravo: :ppozdrav:

Nije ni cudo kad polome tanjirace kad je moj drug sa vucnom tanjiracom oborio neku drvenu banderu... Zaboravio covek prosao pored bandere (koja je bila na sred njive) i smotao i tanjiraca u banderu i obroio je... Nismo imali struju pola dana... :haha:

Ja sam veliki ljubitelj masina i jako ali jako odrzavam masine.. Nikad nisam nista izlomio i ne planiram.. :osmeh: Samo lagano i nema siljenja i sve moze jako jako drugo da traje uveren sam... :ppozdrav:

Ja sam moju tanjiracu adut 36 vukao sa 180 ks,islo je lepo nije mu bilo opterecenje,i pre 2 godine nam se pokvari traktor mi pozajmimo rodjaku da uradi i nama i njemu,on je vuko sa 200 ks,njegovi radnici su radili sa njom dan noc nikad je nisu podmazali,ocistili izmedju tanjira,znam kad su je vratili da sam pola dana vadio zemlju.

Svako ima drugacija iskustva, na primer kod mene gde je zemlja teza skoro svi vuku consum i tare i nijedne nisu pukle :osmeh:... AKO SE CUVA TRAJACE :ppozdrav:

Ima i tere kod mene u selu i stvarno ni jedna nije pukla ili joj nesto falilo... A za Consum mogu da ih slikam ako mi neko ne veruje... Moj teca je unistio Consum od 32 diska sa IMT 5136.. Znaci nema gde nije varena,one sipke sto nose pakere (lomljene 10 puta) ruda nezna ni sama koliko puta gde se ruda kaci za tanjiracu,ja mislim da i osovina... Ali taj bi unistio sve sto mu se da... Tera kao da nije njegovo i jos gore,tako da i nije neko merilo... Ali druga je isto Consum 28 diska i vuce je Belarus 920 (to je slab tarktor za nju) tanjiraca je sa valjcima i isto je popustila na dosta mesta.... Ali nije sad ja da hvalim nesto sto sam tek sad kupio i nisam jos probao.. A i ako pukne pa cemu sluzi Co2 aparat???? :osmeh: :haha:

Moj komsija je prosle godine kupio ferocoop 30,radio je pola dana i raspala se na dva dela,pa je radio aparat :osmeh:

ja imam consum 34 diska ustvari to je ta od 36 samo sa vecim rasponom pa je zato 34, vucem bez problema nekad ko i da nije moja :osmeh: nikad ni sraf nije pukao

PA nema pravila izgleda... Uglavnom sa cim se radi to se i kvari ali neverujem da ce biti nikih problema na istanjiranih 20h godisnje.... A i neverujem da 820 moze toliko da namuci tanjiracu... Plus kad dobije jos i pker valjak....

jedina zamerka svim proizvodjacima tanjiraca i neka vide ovo! je sto stede na varu i kvalitet srafova koje stavljaju je 5.6 sto je SRAMOTA bar da je 8.8

- - - - - - - - - -

naravno ciro kolio cuvas toliko i traje :ppozdrav:

Nazad
Vrh