Tanjirače

Evo i moje kombinacije.
[video=youtube_share;nTD0XeBXrFs]http://youtu.be/nTD0XeBXrFs[/video]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] ...malo iskoristili slibodno vreme....

Konacno danas stigla tanjiraca,to jest bio sam da je podignem... Sad je doterana kuci i cekam pravi trenutak da krenem sa tanjiranjem....
Kisa me pratila citav put kad sam isao po tanjiracu...

Evo kombinacije...
img2185.jpg

img2182.jpg

img2188.jpg

- - - - - - - - - -

Sad da malo tanjiram,pa da sacekam jos malo i da pazarim i paker valjak.... Nada se do zime ako ne do zime na prolece 99%...

A da prijatelji navalite na cast... :bravo: :ppozdrav:

Neka te sluzi 100 godina,i da zaradi opet novu:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Evo i slike 24-ke koju sam kupio pre dva dana,juce sam je probao u kombinaciji sa 540.

ciro, neka sluzi dobro, ima rus da peva sa njome videces pravi izbor si napravio, koji ti je precnik diska i da li su liveni tulci? trebao si uzeti valjke sto se kace iza ali dobro nikad nije kasno dokupiti :ppozdrav:

ciro, neka sluzi dobro, ima rus da peva sa njome videces pravi izbor si napravio, koji ti je precnik diska i da li su liveni tulci? trebao si uzeti valjke sto se kace iza ali dobro nikad nije kasno dokupiti :ppozdrav:

Uzecu i vajke siguran sam ali neznam dal cu do zime ili na prolece... Hteo sam i valjke ali bi me izaslo mnogo ::novac:: a vidite i sami kakve su cene nasih proizvoda.... Precnik diska je 560 a tulci su liveni.... I ja mislim da sam napravio odlican izbor i da bi se pokajao da sam uzeo vecu... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ja se izvinjavam stvarno moza sam vam dosadan ali imam nekoliko pitanja oko tanjirace....

Moram da postavim sliku (neznam kako da obelezim na slici strelicama)

img2186.jpg

E sad jer se zna koje crevo mora da ide u gornji prikljucak na traktoru a koje u donje??? Jos uvek je nisam prikacio na hidraulik traktora...

Neznam dal kad se tanjira vadi se ovaj drugi klin na rudi od tanjirace???? Ako vam nije jasno koj suta cu slikati izbliza...

I zasto se ruda (ili kako vec) klati malo levo desno,to jest zasto nije cvrsto fiksirana za tanjiracu??? Jer to na sve tanjirace tako????

Izvinjavam se ako sam dosadan ali sa ovim se susrecem prvi put... :sta:

Ciro sve ti je jedno kako ubodes creva prvi put,posto radis sa onom skroz desnm rucicom ona tera pritisak na oba izvoda ,pa posle obelezi creva da znas koje sio gde ubo ,ako oces da vuces rucicu prema sebi da spusta,ili ako oces kontra samo promenis gde si ubo.Nadam se da si razumo.A klin slikaj neznam koji je.A sto se tice klacenja neznam kod mene je fiksirana ,,cenejska.,ali verovatno da tako treba nisu isti modeli .

Pa vidis na samom kacenju (gde ide klin od poteznice na traktoru) e malo unazad ima dva klina jedan zasrafljen a jedan se brzo vadi to jest ima samo sigurac... Pa mislim da se vadi prilikom rada??? A ruda se pmera levo desno...

Ciro pazi ovako, mi nevadimo taj drugi klin sa rude, jer nema potrebe, ruda stoji ravno kad je traktor u njivi, i nema klacenja, tako da slobodno to ostavi. sto se tice pomeranja rude levo desno to sve i jedna ferokopova se pomera tako, meni je receno da se sama rikta u odnosu na kosu vucu, da nesrega traktor dok ju vuces.

Creva: skroz je svejedno, jednostavno ljudi imaju navike, pa kad budes radio dan ili dva odlucices kako ti je lakse da se dize (prema gore ili dole) i tako ces si pozicionirati creva. Ako jos sta treba samo pitaj.

Kupljena je prosle godine,Jean DE Bru,28 tanjira fi610 debljina 8mm,osovina je 40x40,kucista lezaja tipa Tara,ram neko gvozdje,oreee
28bfyjd.jpg

2rmtl46.jpg

264ql41.jpg

Ciro pazi ovako, mi nevadimo taj drugi klin sa rude, jer nema potrebe, ruda stoji ravno kad je traktor u njivi, i nema klacenja, tako da slobodno to ostavi. sto se tice pomeranja rude levo desno to sve i jedna ferokopova se pomera tako, meni je receno da se sama rikta u odnosu na kosu vucu, da nesrega traktor dok ju vuces.

Creva: skroz je svejedno, jednostavno ljudi imaju navike, pa kad budes radio dan ili dva odlucices kako ti je lakse da se dize (prema gore ili dole) i tako ces si pozicionirati creva. Ako jos sta treba samo pitaj.

Hvala pun svima bice jos pitanja sigurno... :osmeh: Jer ce rucka sama da se vrati u neutralno kad se tockovi skroz spuste ili skroz podignu???? Nemoram ja da je vracam???? Odnosi se na Belarusa...

Cira92

Na mojoj tanjirači nije sve jedno koje crevo staviš gore ili dole jer ako pomešaš ne može se dići točak. Tako da kod mene kad guraš od sebe ručku onda spušta mora tako jer kad hoću da podignem točak palica se malo pomeri od neutralnog na gore da bi digo točak a kad skor gurneš od sebe onda spušten točak(plivajući položaj), a kod vučeš prema sebi onda diže.

Svejedno je koje crevo se gde ubode, jer i na jedu ili drugu stranu on mora da gura ulje, a kad se prema napred gurne do kraja onda je plivajuci polozaj. njemu treba da koristi samo taj polozaj malo prema napred i onaj prema dole, u zavisnosti kaoje je crevo gde ubodeno on ce na jednu stranu da dize a na drugu da pusta.

Nazad
Vrh