Tanjirače

Slike sa jednog prodajnog mesta:
ssl22320.jpg

Trebala bi mi vučena tanjirača za traktor od 95 konja (duplak). Ljudi koji su juče bili u Rumi preneli su mi utiske o izboru domaćih tanjirača. Uglavnom su složni da je futoška vučena tanjirača izgledala baš dobro. Tvrdili su mi da npr. izgleda kvalitetnije od čenejske koju su takođe pogledali, a meni je i čenejska delovala dobro pre nekoliko meseci u Rumi.

https://sr-rs.facebook.com/AgroFour

Manja futoška vučena tanjirača (28 diskova, 560 mm - 3300 e) izgleda optimalno za traktor od 90-ak konja, ali niko od ljudi koje znam nije nabavljao ove tanjirače, pa nisam siguran kakav im je kvalitet u odnosu na druge domaće proizvođače. :sta:

Da li je neko imao iskustva sa futoškim vučenim tanjiračama? Pročitao sam veći deo teme o tanjiračama, ali čini mi se da nema neke definitivne preporuke za kvalitetnu vučnu tanjiraču (uglavnom se svi slažete da domaći proizvođači rade kvalitetnije nego pre nekoliko godina, ali ne i ko radi najkvalitetnije :osmeh:). Može i preporuka za druge domaće kvalitetne tanjirače ukoliko smatrate da futoške nisu toliko dobre. :ppozdrav:

Sto se tice domacih proizvodjaca dobro se pokazala Consum-ova tanjiraca, ja imam 2.8 m 28 diskova fi 560 mm i vozim je sa rusom 820 standard i nije mu lako ali za tanjiracu nemam rijeci. Za tvoj traktor od 95 konja je idealna po mom misljenju.

Postepeno sam počeo da prelazim na lance , a napuštam čistače .:haha: . U stvari kako koji izgubim ili im se nešto drugo dogodi , samo ubacim lanac , imam ih već par komada.

@panonstib
Vuce je Case 255ks.Moj drug radio sa ovom tanjiracom i kaze da je vrh vrhova.

Može li neko da okači sliku kako su namešteni ovi lanci kao čistači? U krupnom planu :osmeh:. Ne vidi se lepo na ovim slikama, a na ranijim stranicama nema više slika. Pa da se i ja prosvetlim :osmeh:

Ima li neko iskustva sa MINAV tanjiracama, konkretno me interesuje nosena V 28 diska fi 510 ?? Planiram da uzmem za moj 577

Poznat mi je kvalitet rada ove tanjirače, ali na opštu žalost ovo je X tanjirača, a kod nas se priznaju samo V tanjirače tako da nema prodju. Za mene će uvek tanjirača biti samo X vučena, a ostale su samo solucija.

A gde se prave?Da ih nisu doneli marsovci?Ko god pravi tanjirače u V izvedbi može da napravi i tanjrače u X izvedbi.Samo što je za X tanjiraču potrebna veća vučna sila pa se neko dosetio da baterije namesti u V izvedbu kako bi se smanjila potreba za većom vučnom silom a samim tim jačim traktorom jel.

Da bi radionica pravila tanjirace kao sto je ova Kuhn mora da zaposli nekog ko je malo duze isao u skolu od ovih sto seku i vare.
Meni se vise svidja kako rade X vucene tanjirace.Ako se setim slikacu X tanjracu sto drugar vuce sa IMT 5200 u koji je ubacen motor 300ks od
Skanije.

Ima ovde učenijih ljudi koji će Vam to objasniti.Ja ipak nisam dovoljno stručan i zato ne pišem više stručne tekstove.

Nije bitna radionica dali je supa ili je pod vedrim nebom bitan je proizvod a sto kaze Matic to je tacno, pocinje se sa nastresnicom a posle i sa cnc masinama i cudima bozijim, uopste nije problem da se napravi X tanjiraca samo ako ce to kupac da plati.Tanjiraca kao sto je ta kunova, kosta daleko mlogo vise novaca nego sto iko od nas sa ovog foruma zeli da da za tanjiracu, ja je napravim indenticnu toj kunovoj samo neka dodje covek koji ce da je kupi.

Nije bitna radionica dali je supa ili je pod vedrim nebom bitan je proizvod a sto kaze Matic to je tacno, pocinje se sa nastresnicom a posle i sa cnc masinama i cudima bozijim, uopste nije problem da se napravi X tanjiraca samo ako ce to kupac da plati.Tanjiraca kao sto je ta kunova, kosta daleko mlogo vise novaca nego sto iko od nas sa ovog foruma zeli da da za tanjiracu, ja je napravim indenticnu toj kunovoj samo neka dodje covek koji ce da je kupi.
El bi cena bila prilagodjena za srpsko traziste?:osmeh:

Nazad
Vrh