Tanjirače

Moj 952 vuce cenejsku od 28 diska i ima jos rezerve snage,mogu da a ubrzavam i 15 /16 km ali ona neradi tanjiraca lepo.Vuce kod nas covek cenejsku 28 isto sa dacjom 90 i prezadovoljan .Pa posto su 892 i 952 isti,slobodno je kupi.

Kameni,sve ima svoje mane i prednosti,neznam da li si poslovo sa tanjiraca komercom,meni se svidja sto kod njih sve moze.Ako ti je primer velik broj tanjira oni dodju i stave manje ,i obrnuto.I jos da dodam na cenejskoj jos nisam cuo da je nekoj puko ram sto se na drugim cesto desava,e sad svako zna svoje.Naravno da bi bilo bolje da su liveni tuljci ali i ovi sasvim korektno rade posao,nisam cuo zasad da je neko imo problema.I sad mi je kum kupio cenejsku 32 diska diskovi su 66,tuljci su isti ko moji istanjiro je dosad 50 lanaca i bez ikakvi problema pa kad njemu nisu pukli na 32 diska i 66 precnik,sto ce meni na 28 i 56 precnik.Ali opet dodajem svako neg kupi ono sto misli da mu je najbolje.

Evo malo slika od moje tanjirace koju sam sam pravio, dobila je nove tanjire na zadnjoj bateriji i poceli smo da radimo paker valjke, radim sebi i jos jednom drugaru na tanjiraci metalwolf ako je neko zainteresovan za paker valjke neka se javi na pp, bitno je samo da mi kazete sirinu tanjirace.
son6.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
8fj1.jpg
17l1.jpg
bwtu.jpg
5sze.jpg
uolm.jpg
oa4u.jpg
48gh.jpg
7hnv.jpg
v4ld.jpg
[/URL] with ImageShack.us[/IMG]
yug0.jpg

Ove slike gore su na mojoj tanjiraci a sada ove druge su na tanjiraci metalwolf inace tanjiraca je od clana IVAN SAKULE
feuk.jpg
z8ak.jpg

Na sledecim slikama su clan IVAN SAKULE i clan JBRTKA.
u0xv.jpg

z2rg.jpg

@bukur
Lepo je to sve,al ti valjci i nisu najbolje resenje,imaju problema kad je vlaznije zemljiste,lepi zemlja,trebao si uraditi valjak od L profila ,savijenih u krug,mislim da je postavljen u temi gruberi,od clana Sanji...

Kad je vlazno, izvadis klin podignes paker valjak u vis i teraj bez njih ali i kad je jako vlazno nemozes ni da tanjiras.

Zamolio bih nekog od clanova ko ima vucnu tanjiracu od 28 diskova(a od ovih laksih-oko 1500 kg) da izmeri na njoj duzinu i precnik klipa.Pokusao bih u Rumi da nadjem takav polovan klip,pa mi je potrebna ta informacija.
Hvala unapred :ppozdrav:

Znam koji je taj klip,cak sam ga jednom i skidao da zamenim gumice.Nisam znao da bi on mogao odgovarati,mislio sam da je to mali hod i da je nedovoljan za tanjiracu.Onaj od volana je mali.Treceg nema.Zato sam pitao-je l' od Rusa prodavaca.::sramota:::haha:
Sad se razumemo,hvala! :ppozdrav:
Inace,spremam materijal da od nosene napravim vucnu.

Poslednja izmena:
Sve zavisi kako je konstruisano to podizanje tanjirace, mislim mesta na kojima se klip drzi ...kod cenejske ide od rusa klip a kod nekih vidim i klip sa skoro duplo vecim hodom.

[/video]http://youtu.be/DsHvTJywYWY Malo tanjiranja sa mojm 1025 od jesenas.Zakosenost tanjira nije do kraja,probao sam,ali nema potrebe ,a i bila bi mu muka da radi tako.

Jedno pitanje za poznavaoce tanjiraca.Koja tanjiraca tj. koji precnik diskova je bolji za pripremu na kukuruzistu za setvu psenice?
Konkretno traktor je 120 ks sa prednjom vucom.

Pa obično(u praksi) što su veći diskovi veća je i teža tanjirača.Kroz masu istarupanog kukuruza će se uvek lakše probiti 610 nego neki manji disk.Gde su diskovi 610 obično je i veći razmak između njih pa samim tim i tanjirača dublje ide tj. bolje ore.Ali ako treba da se radi završni prolaz možda su bolji 560 sa manjim razmakom između diskova.Znam da recimo sa 610 i razmakom od 25cm mnogo bolje ore nego sa 560 i 19cm,ali u finoj završnoj obradi ova sa 610 nema šta da traži.

Nazad
Vrh