Tanjirače

Slotina je to od tanjirace a nije poso da je vuces sa neiskosenim baterijama . Za potpuno x iskosene baterije treba tu snage .

- - - - - - - - - -

Nece da moze najverovatnije , vuko sam sa Same supertitanom od 190 tacih ks taru koja ima oko 2300-2400 i nisu x baterije nego v i bogami ima mesta gde mu fali snage . A za x tanjiracu od 3 000 kg nema sanse traktor od 135 ks da je vuce. TO je moje misljenje .

Auuu... Ja racunam ipak je to 28 diska plus ono jedno radno telo u stedini za razbijanje onog neobradjenog dela medju baterijama...

Ta Tara V28 je bas bedevija od tanjirace, moze da ide lepo sa 140 konja traktorom ali moze lepo da se slaze i sa 200 konja. Ja sam probao malo kombinaciju Tara i Fiat 180-90 i to radi posao.

Nema SAME 200 ks ima tacnih 190 , mada nasa je modifikovana tara ko zna koliko je u stvari teska .

- - - - - - - - - -

E da a mi kad su nam u kvaru kverneland tanjirace radimo i sa fendtom 936 i sa JD 8520 ,SA TRAKTORIMA OD 360 KS SA TAROM ,jbg kad nema druge teraj sta imas ,znas sta radi :osmeh: pepeo .

Drustvo zanima me kako se krecu cene od jeftinijih do skupljih NOSENIH tanjiraca V 24 i V 28 nasih proizvodjaca. Ujedno ako vam nije tesko navedite proizvodjaca. Dali su primera radi sve V 28 nosene tanjirace iste kilaze ili variraju od proizvodjaca do proizvodjaca? I zadnja stvar dali Ursus 904 moze vuci bez problema nosenu V 28 tanjiracu?

viewer.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Na ovu taru sam mislio samo je ova 36 tanjira ,losa su im kolica na ovim tanjiracama . Mi smo je vukli sa supertitanom i kao rezerva za kverneland posluzi .

pitanje za clanove , sta mislite o kratkim tanjiracama kao rade u tuluzini
ja imam vucenu veliku consum tanjiracu od 2800kg i 28 diskova 660 diskovi sa 130 ks jedva je vucem samo odvaljuje gromade u suvom, kad sam je porucivao malo sam preterao sa zeljama mada odradi posao u tuluzini cini mi se da ktratke bolje odrade posao i lakse se vuce kod mene samo imanja ima takvu kratku ali veliku od privatnika nema niko pa da pitam za misljenje

99igck.jpg

rsc03b.jpg

Poslednja izmena:
Kratka bi trebalo da odradi bolji posao zbog drugacijeg ugla diskova, ali je prilicno teska kad je nosena varijanta.

Mbv u vrscu sada prave i varijantu takve vucene tanjirace s tim drugacijim uglom diskova, neznam cenu.
Takodje ovde neznam nikoga da ima takvu tanjiracu pa da se moze videti u radu uzivo, ovde se jos narod bori da kupi obicnu vucnu od v28, i kad je jedva kupi miran je bar 10 god, a s ovim scenarijom u poljoprivredi i zauvek.

A sa kojim traktorom od 130ks vuces tu tanjiracu? Meni treba da stigne slicnih karakteristika pa me zanim jer se razmisljam kako cu ja moju vuci...

pitanje za clanove , sta mislite o kratkim tanjiracama kao rade u tuluzini
ja imam vucenu veliku consum tanjiracu od 2800kg i 28 diskova 660 diskovi sa 130 ks jedva je vucem samo odvaljuje gromade u suvom, kad sam je porucivao malo sam preterao sa zeljama mada odradi posao u tuluzini cini mi se da ktratke bolje odrade posao i lakse se vuce kod mene samo imanja ima takvu kratku ali veliku od privatnika nema niko pa da pitam za misljenje

Druze,premeri ti nju,nema ona toliko.

• Like
Reagovanja: PKB
pa merio ja tanjiracu na vazi tacnije je 2780 kg pokazivala. po narudjbini je pravljena od ump profila koji su sa unutrasnje strane ojacavani debelim flahovima po sredini .u konsumu kada su je doneli kazu da je jedina takva napravljena u zadnjih par godina.
imao sam problem sa cistacima stalno su kidali nosace pa sam ih duplirao pa mi pikla osovina kada je najasila na breg svasta nesto prve sezone dok je nisam ojacao tu i tamo mora da se pazi sa njom i felne sam ojacao obrucima jer su se krivile.ta tanjiraca nema problema u tuluzini spremala iz dva prohoda za psenicu da li tarupanu ili ne svejoj je cak ni nevrsen kukuruz prosle godine komplet sa tuluzinom je tamburala.jedino sto je volvo vuce na ivici snage , bez prednje vuce jedva da ide a 7 tona je tezak sa svim tegovima .Pa ti vidi .Drugar hteo da kupi takvu za rusa od 136 ks pa odustao teska mu je
r

• Like
Reagovanja: PKB
Nazad
Vrh