Tanjirače

Сложио бих се са Матићем.

Данас сам чисто пробао ову(Ферокоп 3м 30 дискова) што смо узели у стрњишту и имам утисак да је 1221.3 за нијансу лакше вуче од претходне (Ферокоп 2.7м 26 дискова). У сваком случају, руја се игра са њом.
Koliko je teska ta ferokopova kolki je precnik diska:ppozdrav:

Treba mi za oltovu nošenu laku tanjiraču od 28 diskova osovina 25x25 milimetara, i za sedam tanjira koji se montiraju na nju dužine. Da li neko zna gde može da se nabavi?

Ja sam uzeo osovinu u Rumi na Vasaru, kod nekih ljudi sto su bili iza one pumpe. Mislim da su iz Bogatica. Imaju razlicitih dimenzija osovina i lezajeva, tanjira itd. Kakve ti duzine trebaju, ne razumem?

Pricamo o tanjiraci od 28diskova, kad je nova tanjiraca sa rotorima traktor 820 ne moze da je vuce brze od 7/kmh, a kamoli t40 da je vuce kako treba i to jos uz breg.

Ja sam uzeo osovinu u Rumi na Vasaru, kod nekih ljudi sto su bili iza one pumpe. Mislim da su iz Bogatica. Imaju razlicitih dimenzija osovina i lezajeva, tanjira itd. Kakve ti duzine trebaju, ne razumem?

Treba mi dužine 111 cm-a, našli smo original i košta 5000, ali je nema na lageru a neznaju kad će u nabavku. Negine nam Ruma 3.-eg pa ako uspemo da nađemo.

Evo kako sam resio zakljucavanje na tanjiraci...
img20130718190224.jpg
img20130718190239.jpg
img20130718190249.jpg
img20130718194810.jpg
img20130718194913.jpg
img20130718200855.jpg
img20130718201019.jpg
img20130718201026.jpg

[QUOTEEvo kako sam resio zakljucavanje na tanjiraci...][/QUOTE]

Aco dobro si rešio samo da si umesto rupe prošlicovao da možeš lakše da staviš transportni klin:sta:

Imaćeš muke ti da ubodeš klin a naročito da ga izvadiš.Ja kod mene sam jednom tako zaključavao i nikad više.Treba pet puta da guram klip napred-nazad da bi uspeo da ubodem gde olabavi klin.Još sam stavljao u šlicovane rupe.

Isto sam i ja imao muke sa tim, cimam ga gore dole dok ne olabavi da mogu da izvucem klin, lose je resenje kad je samo rupa na rupu i klin knap, ja jos ni nemam slicovane rupe!

a ja na moj consumovoj to radim bez problema a imam dosta mali šlic plus što moram na dve strane da stavim pošto ima 2 klipa a kod metalwolfove nije bio nikakav šlic samo rupa kao kod ace i išlo je jako precizno i bez ikakvih problema uvek mi je iš lako taj klin iako je bio dosta knap ako je to dobro rađeno onda radiće bez problema

Sve je izvareno super,kada podignem do kraja tanjiracu,izadjem napolje izvadim klin rukom.Ako bude da zeza(a ne verujem),skine se ta ploca i lako se slic napravi.

Nazad
Vrh