Tanjirače

ako ima dovoljno vozaca da ih iskoristi maksimalno moze dosta da obradi pa rus sam obradi 100 jutara ,znas onu kosa ima al kosaca nema

Pa ako nije velika razlika u ceni od 24 i 28 ja bi na tvom mestu uzeo od 28 pa bi skinuo tih 4 tanjira i kad kupiš veći traktor samo vratiš tanjire.

Ma tesko da cu imati potrebe za vecim traktorom... Nema toliko zemlje kod mene da se uzima pod zakup a da ne pricam sad kad navalili svi da rade poljoprivredu... Ja sam uzem sta sam uzeo u zakup i sad veoma tesko da mogu da nadjem jos da uzmem jer je potraznja ogromna... Nikad nisam ni pomislio da ce ovako nesto da se desi... ALi da ne idemo dalje u :off_topic:

Pa ako nije velika razlika u ceni od 24 i 28 ja bi na tvom mestu uzeo od 28 pa bi skinuo tih 4 tanjira i kad kupiš veći traktor samo vratiš tanjire.
Bezpotrebno skidati diskove kad na ovom forumu ima najmanje 100ljudi koji vuku sa MTZ80ks vucene od 28 diskova .Fora nije toliko u tome koliko diskova ima vec koliko je teska i koliko su ukoseni diskovi.:ppozdrav:

Te vucne su uglavnom sa diskovima 560 mm,razmakom izmedju njih 200 mm i tezinom od oko 1800 kg.Ako je ukosena skroz,da bi se dobila veca radna dubina,ne verujem da je traktoru od 80 ks lako,jos ako ima malo brega...Moze mu biti lako,ali pri manjoj brzini.A za pravi efekat tanjiranja,potrebna je sto veca brzina(koliko ja znam).
Komsija ima mtz 82.1 i tanjiracu ferocoop 28.Radi on,ali nije to-to.Jos je kaci na poluge,a ne na rudu.Pozajmio sam je od njega prosle jeseni(zakacio za 1025) i prvo sto sam uradio-ukosio sam je.
Tako da,moj savet Ciri92 ili 24 tanjira,fi 560,razmak 200mm(koju bi mogao po potrebi da prosiri na 28 ) ili po narudzbini 28,fi 510,razmak 180mm.

Sto se vise ukosi ide plice al bolje mesa zemljiste i obrnuto,ovo nevazi za prave tanjirace one idu uvek u zemlju...

Ja sam jesenas lozio Taru X 32 diska prvi put 6 om brzom,drugi put kad je pocela da tone radila je prednja vuca i brzina nize,dosta je teska ta tanjIraca ne znam koliko ima kg ali radi posao da je to milina.Moze ruja da potegne i to dobro.....

Ћиро, ја сам само са Рујом 82 у дворишту радио 80 КЈ + услужно. Буквално све, други трактор нисам имао.

А прошле године је стриц узео тањирачу вучену са 28 дискова, лакша него моја. Чини ми се око 1600 кг и видим да је руја вуче лепо.
http://www.youtube.com/watch?v=LnydsxoqBXs

Poslednja izmena:
Joj ljudi ako padne neka ::novac:: od psenice i ja kupim neku tanjiracu ma sve vas vodim na :ppozdrav: (pivo).. :bravo: Svi mi dosta pomazete ali tek cu da vas gnjavim kad skupim ::novac:: zbog izbora.. Zato nemojte se ljutiti na mene... :ppozdrav:

Sto se vise ukosi ide plice al bolje mesa zemljiste i obrnuto,ovo nevazi za prave tanjirace one idu uvek u zemlju...
Ovo stvarno nisam znao i prvi put sad cujem.Moguce da je kod nas drugacija zemlja:sta:,ali sto su tanjiri vise ispravljeni,ide plice.
"Prave tanjirace" za traktore velike snage su za mene misaona imenica,pa o njima nemam sta da pisem:ppozdrav:

Moja V tanjirača što je više zakošena ide dublje i grublje radi.Za završne prohode ispravljam baterije da bi finiširala pliće ali sitnije(lepše).

Evo moje Lemindove 34 diska,1,5 godina radila,5 vec stoji
pic0528006.jpg

pic0528007.jpg

pic0528008.jpg

Nazad
Vrh