Tanjirače

napredovala je mala privreda i mnogi su svoje nedostatke otklonili, gde je bilo pucanja malo su ojacali.. tako reci ove godine sam ozbiljnije razgledao sve vucene tanjirace za moju 82 da je obradujem u dogledno vreme.. nisam se konkretno odlucio ni za jednu ali sve su koliko para toliko muzike nego mi je lik na jednom standu rekao bas to sto sam ja tebi, kaze dosao mu bivsi kupac lane na sajmu i kaze ovo je skroz druga tanjiraca od one koja sam ja kupio pre 8 godina i gde god je bilo frke uglavnom je ojacano, tako da sto se toga tice verovatno ste oboje u pravu..

Otisla stara nosena Ferocoopova tanjiraca, a stigla nova vucena 2.8 m, ram 150X150
8c53d55abc54-800x600.jpg

225b39abac04-800x600.jpg

fotografija0214.jpg

fotografija0215.jpg

Ћиро, већ сам написао једном, раније.
Ја сам са мојим рујом 820 вукао пар година тањирачу ФероКоп 24 дискова, захват 2.8 метара и тешка око 1800кг. Ишао је мало спорије, али је одрађивала посао без проблема. Тада, одрадила је и све моје потребе и још услужно. Мислим да је тада тањирала бар 100 КЈ годишње. После је дошао Масеј 105 коња и исту тањирачу вукао, само мало брже од Рује.
Оно што хоћу да кажем, ако узмеш већу тањирачу, нећеш погрешити и моћи ћеш опет да је закачиш за тај већи трактор који касније планираш да купиш, само ћеш радити брже. Наравно, ако тај већи трактор не буде од >150 коња.

Моја је била као ова Горанова, само предњи тањири нису били назубљени. Као што сам на овој теми рекао, недавно ју је заменила исто ФероКоп 3м.

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod toga koju tanjiracu 560 moze da vuce (kojeg i sam imam)...imam par pitanja...ja par god u nazad pozajmljujem Leskovacku tanjiracu od prijatelja, 28tanjira nazubljeni i prednji i zadnji, jako lepo radi i nisam video da se muci traktor, e sad problem je sto plitko ide :/ zbog cega i mislim da moze da je razlog za slabiji prinos, je l se varam?? Planirao sam da kupim takvu tanjiracu, ali bas zbog toga sto plitko radi sam odustao i ove god cu orati pa cu videti razliku....e sad me interesuje jos nesto, da li neko zna tezinu takve tanjirace, posto gledam na internetu i pise da traktor od 60ks moze da nosi do 650kg tanjiracu sa 24 diska...i druga stvar, upravo nadjoh na netu ovu u ponudi, jos vucna i za traktor od 60ks....http://www.poljomasine.rs/11064/vucna-tanjiraca-28-diskova.html....jes da nema slike, ali kako sad to vucna??

Ћиро, већ сам написао једном, раније.
Ја сам са мојим рујом 820 вукао пар година тањирачу ФероКоп 28 дискова. Тешка око 1800кг. Ишао је мало спорије, али је одрађивала посао без проблема. Тада, одрадила је и све моје потребе и још услужно. Мислим да је тада тањирала бар 100 КЈ годишње. После је дошао Масеј 105 коња и исту тањирачу вукао, само мало брже од Рује.
Оно што хоћу да кажем, ако узмеш већу тањирачу, нећеш погрешити и моћи ћеш опет да је закачиш за тај већи трактор који касније планираш да купиш, само ћеш радити брже. Наравно, ако тај већи трактор не буде од >150 коња.

Моја је била као ова Горанова, само предњи тањири нису били назубљени. Као што сам на овој теми рекао, недавно ју је заменила исто ФероКоп 3м.

E bas zato i planiram da uzemem od 24 diska jer mi svi govore moci ce 820 da je vuce dok ne kupis veci traktor a problem je u tome dal ce mi biti nekad potreban veci traktor od 820... Zato bolje da uzmem tanjiracu da on moze da radi sa njom brze i bolje jer ko zna kad ce da dodje jaci traktor... (sem ako ne iskrsne neki polovnjak za manje pare)

Ciri i 82 rus stoji u salon, sta bi radio sa jos vecim traktorom?:haha:

BAs tako druze nemam sta da radim ni sa 820 sem oranja i spremanja.... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Kupis od 24,a kad budes kupio veci traktor,prosiris je na 28.Ja bih tako uradio

Ama potpuno se slazem sa tobom druze.... :ppozdrav: Veci traktor ce doci samo ako predjem malo vise preko 50h a do tad su mi ovi sasvim dovoljni... :bravo: Kod mene trenutno u dvoristu stoje Belarus,Rakovica 65,Rakovica 47,IMT 558,IMT 539,IMT 542,Vladimirec... Tako da ima i previse... :haha:

E daleko sam ja od toga.... Samo obican radnik na svom imanju... Kad kaze moj cale svi Gazde a niko da donese vodu... :haha:

Cekajte ljudi nisu svi moji... Moji su samo Belarus,Rakovica 65,IMT 539 i Vladimirec.. A ostali su kod mene na koriscenje do daljnjeg jer vlasnik ih ostavio meni jer on otisao na operaciju i ko zna kad ce da se vrati... Tako da su kod mene vise od mesec dana.. Ukupno 7 traktora kod mene u dvoristu.. Pa oradjujem ukupno oko 50h mozda i vise jer sad radim i zemlju od vlasnika ovih traktora koj mi ih dao na koriscenje... Otprilike oko 50h mozda malo jace ali nije sve moje...

Nazad
Vrh