Tanjirače

Moram se uklopiti u 1000kg mase, mislim da je to neka gornja granica koju ce moci da vuce. Ako ne budu hteli da mi prave tako nesto, onda idem kod brata od tetke da ga smaram da mi to izvari :osmeh:

Moracu negde naci da probam. U selu niko nema takvu. Svi imaju 28+ diskova i vuku sa rusima 820 pa na vise.

Ima Goran Bajčev iz placa od 26 diskova, trebalo bi samo da odeš i vidiš ali moje mišljenje je da 558+vučena tanjirača (oko 1000kg) MISAONA IMENICA !!!
Ja sa MTZ 952 vučem 28 diskova (1680 kg) i u težim tj vlaznijim godinama hoće traktor da se zanosi (kosa vuča) iako napred ima 450 kg tegova a zamisli šta bi tek 558-ku uradila tanjirača !!!!!!! Traktor bi se kretao kao ker kad ide u švaleranciju :haha::haha:
Nemoj misliti da podcenjujem 558 jer ga i sam posedujem i mislim da je lagan i nejačak za tu vrstu posla :ppozdrav:

mi sa rusom isto vucemo 28micu marke ČENEJ i isto hoce da se zanosi traktor kad je tesko

@Kameni
Znam da je nejacak i lagan, ali dok ne dobijemo na lotou mora da radi i ono sto je predimenzionisano za njega :osmeh: Kosa vuca mi je poznata, kada je kisna godina sa beracem 221 i prikolicom iza 7-10 dana na koso ide po ceo dan :osmeh:

Znam da posedujes 558. Pricao sam sa tvojom tastom pre neki dan kod tetke, pa te je hvalila :ppozdrav:

Pricao sam sa tvojom tastom pre neki dan kod tetke, pa te je hvalila

Ma hajte molim vas :osmeh::haha:

Ova tema je malo zamrla pa da je aktiviramo.
Kako smo prosle godine placali da nam tanjiraju za zito, ove godine hocemo da kupimo svoju vucnu tanjiracu. Traktor je 558 sa solidnim motorom. Do sada je radio sa 24diska nosenom OLT i to moze ali treba ici 3 puta gde vucna prodje jednom. Gledao na sajmu ADUT Utrine 24 diska vucna, kaze mi prodavac da moze 560 da je vuce. Cena 2500e sa PDV. Diskovi su 560mm a razmak je 20cm izmedju diskova. Zaboravio sam osnovnu stvar da pitam a to je koliko je teska tanjiraca!

Da li mi neko moze reci da li ce 558 biti kadar da se nosi sa tom tanjiracom? Ili jos bolje pitanje, do koje mase tanjirace i promera tanjira smemo da idemo a da 558 moze da radi sa njom?
Kupi tanjiracu 24 diska, sa diskovima f 510. Ima 558 da je vuce sigurno. Ja takvu tanjiracu vucem sa Rakovicom 65 u prvoj brzini, za sada bez problema, imas i video zapis u temi Rakovica, pa mozes pogledati... Ako je vuce Rakovica, moze i 558.

@bojcetic
I ja se slazem sa ostalim kolegama da taj posao nije za 558.Ako si za polovnu,moze se naci v polunosena tanjiraca iz uvoza.Mislim da @dragan82 ima takvu i da je postavljao neke slike,verovatno u ovoj temi.Ta polunosena ima jedan tocak koji je bez hidraulike i sluzi samo za transport.Jos jedino da uklopis zahvat,ali ako je velik,lako ga je smanjiti.Cene takvih polovnih su najvise 1000 evra

Недавно смо заменили Ферокопову тешко вучену тањирачу са 24 диска и захватом 2.8м за новију исто Ферокоп од 3м и 30 дискова. Код ове су и предњи и задњи тањири назубљени и мало је тежа. Видећемо како ће се показата у раду, али по ономе како су намештени тањири, требала би да ради боље од претходне.

p1090861-copy.jpg

p1090855-copy.jpg

@bojcetic 560 ima vecu vucnu snagu od 558,znam iz iskustva a 560 sa extra motorom tesko vuce setvospremac od 3m tako da ta vucna tesko da moze.

Poslednja izmena:
Kod mene puno selo tih tanjiraca iz Vojke ima ih i od 24 i od 28 diskova... Ja sam se bio jako zagrejao da kupim takvu i raspitivao se ovde na forumu ali izgleda da sam odustao od nje.... Jednostavno je previse lagana i neuradi posao kako treba... Svi sto ih imaju vicu da su zadovoljni ja sam pozajmiljivao jednu od 24 diska ali nije to to... Nemoze ni u dva prohoda da prodre malo dublje...

Nazad
Vrh