Tanjirače

Poslije čega obično siješ pšenicu? Jel svake godine po istom ili mijenjaš sa nečim ?

pa uglavnom psenica na psenici, samo tih 50 ari kukuruza,i od ove godine radim, videcu mozda dogodine okrenm pola kukukuruz, sta mi se vise bude isplatilo, a ove sam nasao racunicu da oprobam sa psenicom. sejan apac 250 kg po h

Радио и са ОЛТ-овом и Лесковачком од 24 диска са 539.Лесковачка много дубље улази у земљу и доста више јој се могу укосити дискови ал је тешко носи 539.Олтова обрнуто али милина како је носи трактор тако да сам купио ОЛТ тј. за 539 идеална ОЛТ 24 диска.

Danas sam kupio tanjiracu , i to bas onu koju sam trazio. Kako li cu je samo rastaviti da je stavim u kamionu :sta:
2d6se45.jpg
jq1f74.jpg

dobra je,koja je cena ,jel dodatkak za setvu repice radi na vazduh ili ima elektro motor ,i mora da je vozio neko mnogo veliki strucnjak cim ima marker

To je sejalica za sve vrste trava. A brana je dodatno postavljena , kao i sejalica.

- - - - - - - - - -

veljo stvarno ne znam ko ju je vozio , jer sam je kupio u garazi. Ali svidja mi se kako su nabacivali disk , pozadi rudu za prikolicu ili mozda neki valjak i branu. Cena je bila 7x veca nego ona sto sam je kupio u F.

Ova tema je malo zamrla pa da je aktiviramo.
Kako smo prosle godine placali da nam tanjiraju za zito, ove godine hocemo da kupimo svoju vucnu tanjiracu. Traktor je 558 sa solidnim motorom. Do sada je radio sa 24diska nosenom OLT i to moze ali treba ici 3 puta gde vucna prodje jednom. Gledao na sajmu ADUT Utrine 24 diska vucna, kaze mi prodavac da moze 560 da je vuce. Cena 2500e sa PDV. Diskovi su 560mm a razmak je 20cm izmedju diskova. Zaboravio sam osnovnu stvar da pitam a to je koliko je teska tanjiraca!

Da li mi neko moze reci da li ce 558 biti kadar da se nosi sa tom tanjiracom? Ili jos bolje pitanje, do koje mase tanjirace i promera tanjira smemo da idemo a da 558 moze da radi sa njom?

Kako smo prosle godine placali da nam tanjiraju za zito, ove godine hocemo da kupimo svoju vucnu tanjiracu. Traktor je 558 sa solidnim motorom. Do sada je radio sa 24diska nosenom OLT i to moze ali treba ici 3 puta gde vucna prodje jednom. Gledao na sajmu ADUT Utrine 24 diska vucna, kaze mi prodavac da moze 560 da je vuce. Cena 2500e sa PDV. Diskovi su 560mm a razmak je 20cm izmedju diskova. Zaboravio sam osnovnu stvar da pitam a to je koliko je teska tanjiraca!

Da li mi neko moze reci da li ce 558 biti kadar da se nosi sa tom tanjiracom? Ili jos bolje pitanje, do koje mase tanjirace i promera tanjira smemo da idemo a da 558 moze da radi sa njom?

ja mislim da ne moze ,takve tanjirace kod nas vuku sa rusom 82

Kod mene u selu ista tanjiraca u kombinaciji sa Rakovicom 76dv i Rakovica se posteno znoji... Probao je ja sa 820 i ide ladovina skoz zakosena... To je moj izbor 99%... Uzecu 24 diska sa valjcima za moj 820.. Ali sve u svemu mislim da IMT 558 nikako nemoze da vuce bilo koju vucnu tanjiracu.... Bolje uzmi neku V nosenu (od 24 diska)...

Moj 558 je radio sa nošenom V tanjiracom od 20 diskova koji su bili promera 560, a sama tanjirača je bila tezine 700 kg po recima prodavca. U njivi je radio lako, ali nosenje nije bila šala. Ne znam kako bi radio sa vucenom, ali sa nošenom se može izboriti od 24 diska. Samo moj nije imao izvode hidaulika, tako da vučenu ne bi mogao podizati. Moje mišljenje je da ne kupuješ vučenu za 558.
Takođe sam i ja gledao na sajmu tanjiraču, za vučnu od 24 diska nisam našao ponudu jeftiniju od 3050 evra.
Vredi li ići na varijantu disk 610,jer bi dobio bolji rad u njivi ili ne.

Moracu negde naci da probam. U selu niko nema takvu. Svi imaju 28+ diskova i vuku sa rusima 820 pa na vise.

@aca74
Ne znam da li bi mi napravili od 20 diskova vucnu? Insistiram na vucnoj jer nosenu ne moze da nosi od 700-800kg. I da je podigne to je jako velika poluga i samo je pitanje sta ce puci na traktoru.

Moram naci neku vucnu koju moze da vuce. Ako moze 20 onda cu nju uzeti, samo da zahvat bude 5cm siri od spoljnih dimenzija, tj da moze u sirini traktora da vuce.

Moracu negde naci da probam. U selu niko nema takvu. Svi imaju 28+ diskova i vuku sa rusima 820 pa na vise.

@aca74
Ne znam da li bi mi napravili od 20 diskova vucnu? Insistiram na vucnoj jer nosenu ne moze da nosi od 700-800kg. I da je podigne to je jako velika poluga i samo je pitanje sta ce puci na traktoru.

Moram naci neku vucnu koju moze da vuce. Ako moze 20 onda cu nju uzeti, samo da zahvat bude 5cm siri od spoljnih dimenzija, tj da moze u sirini traktora da vuce.

To pregovaras sa proizvođačem tanjirače da je napravi od 20 diskova, 20 diskova je zatvarao trag od 558, a bogami jesenas je i rus vukao i zatvorila je trag, koliko toliko, nije bilo oplazina. Mada će imati šta da vuče, ipak vučna mora ići dublje i sama je i duža i teža. Možda da je naprave sa 22 diska. Težina 28 diskova je oko 1500 kg, ali to iskusni bolje znaju.
Mirmag, ko je proizvođač tvoje tanjirače?

Nazad
Vrh