Tanjirače

Ja imam leskovačku 24 tanjira,i prezadovoljan sam ,napred nazubljeni a nazad glatki tanjiri,prošle godine sam menjao sve ležaje (drveni) izašlo me 900 din za sve komplet,

pa neko kaze leskovacka losije radi, ali jeftiniji lageri, dok drugi olt bolje radi a skuplja za odrzavanje... a inace uzecu da je nazubljena rendasta i napred i pozadi

- - - - - - - - - -

pa jbg, imam jedinog tog imt 539, tako da sta cu moram se po njemu upravljati, a da li moze da vuce 24 diska
Mnogo je bolja leskovacka od oltove jer bolje radi i ide dublje.Olt je laksa za vucu,ali ne moze u dubinu.Tako da,moj savet-leskovacka i to od 20 tanjira,nikako 24.I ne treba da te buni ako su tanjiri ravni,brusilica to moze da sredi. :ppozdrav:

Miloš539 , znam da imaš samo 539 , šta ima veze može on sve da završi , nego ti kažem da možeš sve raditi i to bolje i bez tanjirače . Bolje uzmi neki mali ali dobar sjetvospremač ili slično .

Njihova cena je oko 350 do 400 evra,zavisi kakvo stanje,može se naći i jeftinije ali malo duže da tražiš,ja sam moju kupio bila je malte ne bačena,neko je sa njom udario u nešto jako tvrdo ,mislim da je međaš,ili još nešto jače, prednje desno kućište,tanjir i držač,su bili slomljeni,kućište kupim na vašaru za 500 din,tanjir i nosač zavarim,kupim ležajeve i tanjirača ko mina,a platio sam je 100 evra i to na dve rate.

Miloš539 , znam da imaš samo 539 , šta ima veze može on sve da završi , nego ti kažem da možeš sve raditi i to bolje i bez tanjirače . Bolje uzmi neki mali ali dobar sjetvospremač ili slično .

znaci setvo sepremac bolje radi posao od tanjirace, prve god ulazim u ovaj posao

- - - - - - - - - -

kod mene na kosovu ispod 550 e nema dobra tanjiraca da je nazubljena i napred i pozadi

Tanjirače su najbolje za ugaru, pripremu za sijanje pšenice , zamjenu za proljećno oranje ali te male to nemogu . Možda se neće svi složiti ali za spremanje zimskog oranja bolji je spremač drljače ili sl.

Nazad
Vrh