Tanjirače

po specifikaciji od 90 do 160 ks ... mislim da clan Spajki vuce ovakvu ili slicnu sa Case jxu 105

Ova ima sasvim drugu namenu i ne može se porediti sa vučenom tanjiračom!
Ako moze koja rec vise o tim namenama. Mislim koja je namena vucne a koja ove.?
Znam ja da one nisu iste i da ne rade bas isti posao jer su konstrukciono skroz razlicite, ali za poslove koje kod mene ljudi rade vucenom tanjiracom, a to je priprema sojista ili kukuruzista za setvu zita i tanjiranje strnjike u leto umesto garenja, mislim da je kratka tanjiraca bolje resenje. Ili mozda gresim?

Drugaciji su diskovi kod mene na agromasz-u a drugaciji su ovde.Tacno je da se koriste za obradu zemljista pre setve strnina,ne moze u jednom prohodu da izmesa zemlju kao klasicna vucena v ili x tanjiraca ali zato u dva prohoda jako,jako dobro spremi zemljiste za setvu psenice sa obicnom sejalicom.Obzirom na tezinu i konstrukcijsko resenje ove vogel tanjirace za nju je potreban traktor od 120-150 ks manji od toga nece moci da je podigne i normalno nosi u transportu.

Ako moze koja rec vise o tim namenama. Mislim koja je namena vucne a koja ove.?
Znam ja da one nisu iste i da ne rade bas isti posao jer su konstrukciono skroz razlicite, ali za poslove koje kod mene ljudi rade vucenom tanjiracom, a to je priprema sojista ili kukuruzista za setvu zita i tanjiranje strnjike u leto umesto garenja, mislim da je kratka tanjiraca bolje resenje. Ili mozda gresim?

Gospodine @NIDŽA,
Nisam dovoljno stručan da bih mogao da Vam to objasnim ima ovde Doktora za mehanizaciju pa će Vam oni dati stručnije objašnjenje.Hvala na razumevanju.

Gospodine @panonstib
Nemojte vi mene pogresno razumeti, ali ako nemozete ili necete da mi objasnite svoj komenatar, pa zasto ste ga onda izneli? I ako moze bez onog "Gospodine" molim vas. :osmeh:

Pozdrav forumasi. Jedno pitanje:Treba da mi stigne tanjrača OLT 24, stari tip sa cetvrtastim ramom, u dobrom stanju, pa kako su se one pokazale u odnosu na ove novije i koje su im razlike.

Pitanje.. Da li je na sve OLT tanjirace isti precnik diska i isti razmak izmenju diskova???? Dal je na sve isti od 20,24,28 diska??? I interesuje me priblizna tezina tanjirace.. Unapred hvala...

Hocu da kupim NOSENU V 24/510 Minav, koju bi vuko sa 7506, pa me zanima misljenje, posto u mojoj okolini nema nijedna tako da nemogu da pogledam.

Neznam za tu ali sam radio sa Vojkinim tanjiracama V 24 i super je radila tanjiraca... Kod mene je puno selo tih Vojkinih tanjiraca i jos se niko nije zalio..

Momci kupio sam tanjracu , nedaleko od Pariza.

20p1qaa.jpg

Nazad
Vrh