Tanjirače

Pa sire su. Tako je kupljen traktor..

- - - - - - - - - -

Sa IMT-om je brat istanjirao oko 70ha jesenas, ide bez muke... u dva prolaza madjarica odradi posao samo tako za oko 35-40 min po ha...

svi koji prodaju te tanjirace od 28 kazu da 820 moze da radi,medjutim moze al place i tuguje,tek kad sam je zakacio za 130ks onda je propevala a i za 130 je taman,netreba mu nista vece.....
260ucle.jpg

Ma znam kako je 820 sa tanjiracom od 28 diskova jer ih nekoliko vuku u selu.. A jedan je sad kupio za 820 tanjiracu od 24 diska novu i to je za 820 druga prica mnogo lakse ide sa njom ne muci se uopste... Kod mene u selu dosta njih rade sa Rakovicama sa 24 diska i tad se rakovica muci a Rusu 820 je 24 diska taman... Zato ne kupujem vecu od 24 niposto.. Hvala svima.. Posto ne planiram skoro da uzimam nista jace uzecu tanjiracu 24 diska.. :ppozdrav:

I ja sam poverovao u tu pricu da moze 820 da vuce 28 diska,i kupio sam vrsacku,kada sam je zakacio traktor se jadan uvijao kao koza i malte ne klipovi su na auspuh izlazili,sada je vucem 1025 traktor se igra sa njom,i razlika u spremnom zemljistu je kao nebo i zamlja.

Tanjiraca trazi brzinu da bi odradila posao... ne moze da odaradi ako ide 4km/h.. a ne valja ni 15km/h...
Nama se pokazalo idealno 11-12km/h..

ja radio sa kubotinom i rujom 82 radi kao luda .dobra kombinacija rus 82 nosena v28. vucena nikako

Joj sad me vi vratiste na nosenu a pre toga mi govorili da nosena ne moze da uradi lepo posao za setvu??? Neznam sta da radim stvarno... Sta vi mislite realno o mom Rusu 820 i da mu kupim tanjiracu vucnu od 24 diska??? Jer ce da ide to nekako??? Realan odgovor hocu jer ce to da lici na posao ili ce opet da bude mucenje??? Ja mislim da ako se muci sa 28 da ce sa 24 lepse da radi??? Sta vi mislite???

@Ciro,ovo sto sam video covek lepo radi,inace te konzumove lepo rade,ja sam mu bio usluzno tanjirao pre pa je sad kupio igrom slucaja povoljno tu nosenu V28,covek sve sebi tanjira i seje psenicu sa njom,nosena je zgodnija i okretnija,malo laksa al u dva prohoda nista nezaostaje za vucenom,kako hoces.......

Neznam stvarno... Dvoumim se neznam sta da radim... A za Feroocop od 24 vucnu sigurno treba da izbrojim 3000 evra.. A polovnu tesko da cu da nadjem od 24 diska... Videcu jos sta cu da radim do leta...

a znam samo ga nisam video sa njom ,poznao bi tanjiracu vozao sam je kao lud one godine kad sam imao bundeve

Ma ipak mislim da ce pasti odluka za neku vucnu od 24 diska... Za moje potrebe mi ne treba veca.. Sve njive su mi pravilnog oblika (komasacirane) i svake godine bi uradila oko 20 hektara... Ipak vucna 24 dobija moj glas..

ja sam radijo sa nosenom nije ni blizu kao vucna gledo sam u jednom prolazu vucna pravi poso kao da ores ugaru

Nazad
Vrh