Tanjirače

Uvijek mi je bila vucena draza od nosene iako nisam imao svoju vucenu do nedavno. Gledao sam kako rade i nije za usporedbu. Imam i ja svakojakih parcela i cetvrtastih i trokutastih, ali dobar dio ovih vecih se da odraditi s brenom i vucenim strojem. Tanjurao sam proslo ljeto strnjake onom dravom i bojao sam se za uvratine, okretanja no sve je odradjeno bez i jednog problema. Lakse ces okrenuti vucenu tanjuracu u njivi nego da se s nosenom cimas naprijed-nazad. kud je traktor tezak tu ga i tanjuraca pritisce.

Po meni je vucena tanjuraca uvijek bolji izbor, jos pogotovo V izvedba.
Imam i ja IMT5106,mozes li mi reci koja je tvoja tanjiraca,broj diskova,precnik i tezina

Druze koliko vremena provedem na Forumu toliko i na razlicitim oglasina.. Ali znate onu kletvu kad naleti nesto taman po mom ja tad nemam trenutno ::novac:: za to.. A posle kad skupim ::novac:: nemogu da naletim na to sto trazim... Tako je bilo i za traktor.. :udri:
Ja ajd da kazem da redovno pratim oglase,a imam druga koji je maher i sve oglase ima u memoriji....ali kad nemas pare sve pada u vodu. Najlakse je kad covek ima pare i ceka a mora da naidje kad tad,samo je problem kod vecine kad imaju pare ne pitaju sta kosta.

Ma ja i kad imam spremljenu lovu za neku masinu polako trazim pa da bude dobro... Polako valjda ce da naidje nesto do zetve.. :osmeh: Hvala svima na pomoci... :ppozdrav:

Pa vecinom svi tako rade u selu jedino ja ostajem izuzetak i orem i za psenicu... Imao sam tanjiracu OLT 20 diska i neznam ni sam koliko godina nisam tanjirao sa njom,stalno sam orao i sa setvospremacem prolazio i sejao.. Sad sam odlucio da kupim neku vecu tanjiracu i ne odustajem od moje namere... Kupicu mom 820 od 24 diska i sa njom cu vrlo lako da spremim 20 i nesto hektara za psenicu... A i sigurno cu da ustedim u vremenu i gorivu???

Plitko oranje kao osnovna obrada za zasnivanje pšenice ima i svojih prednosti jer prevrtanje površinskog sloja zemljišta otklanja ili smanjuje rezidualno dejstvo herbicida primenjenih na predusevu. Ja lično verujem da je gruberovanje kompletnija osnovna obrada za pšenicu nego prosto tanjiranje ili čak duplo tanjiranje, pa drljanje.

UFFF Rakovica hoce da eksplodira od muke... Ne bi ja pokusavao ovo sa mojom Rakovicom,mnogo joj je tesko ovo...

Prva bez blokade...
Pa kao sto pise i u opisu traktoru nedostaje najmanje 30ks da bi bilo kako treba...
A inace radimo sa 5106...

Znam ja da moze 820 da vuce 28 diska ali ne bas tako lako... Vozio sam se sa vlasnicima 820 koji imaju 820 i ako je njiva na sasvim blagom bregu 820 se jos vise muci sa tanjiracom.. Zato ja mislim da mu je prava mera 24 diska u zadnjem slucaju 26... :ppozdrav: Kod nas 28 diska vuku sa mnogo vecim traktorima i pojedinci sa 820..

Znam ja da moze 820 da vuce 28 diska ali ne bas tako lako... Vozio sam se sa vlasnicima 820 koji imaju 820 i ako je njiva na sasvim blagom bregu 820 se jos vise muci sa tanjiracom.. Zato ja mislim da mu je prava mera 24 diska u zadnjem slucaju 26... :ppozdrav: Kod nas 28 diska vuku sa mnogo vecim traktorima i pojedinci sa 820..

svi koji prodaju te tanjirace od 28 kazu da 820 moze da radi,medjutim moze al place i tuguje,tek kad sam je zakacio za 130ks onda je propevala a i za 130 je taman,netreba mu nista vece.....
260ucle.jpg

jakj6a.jpg

potpisujem komsiju.gledao sam njegovog starog ruju kako mu je bilo jadnom. ide i place

Nazad
Vrh