Tanjirače

Moj drugar je uzeo jesenas lepu dzondirku X 28 i vuce je lako sa MTZ 552. Platio je nekih 1800e malo istroseni prednji tanjiri ali moze jos dosta da radi.Nigde kidana i varena nije jako lepa tanjiraca ali treba juriti oglase

Jer moguce polovnu kupiti sa 28 diska vucenu i skinuti cetiri diska i napraviti da bude 24 diska? Time bi rus 820 mogao vuci lako(brzo) ovakvu tanjiracu?
Moze, mesto diskova se ubace podloske. Al onda ne mozes da uradis skroz do komsije, ako on nije skinuo usev, npr ti spremas za zito a on nije jos skinuo kukuruz.

@Manjevic
Ovo nije fabricka,nego rucna izrada? Ako moze neka slika prednjeg dela,oko rude i ove opruge.
cira92
Uglavnom se rade od 28 tanjira i vise i njihova cena je od 3000 pa na gore.Od 24 mozda bi mogli da urade po narudzbini,cena verovatno + - 2500 evra
Bice i slika prednjeg dela, ja mislim da nije rucne izrade, iako jeste onda je prekopirana neka tanjiraca. Pre svega meni je bitno kako uradi posao. Slike cu postaviti uskoro, tj. cim odem u selo da slikam. Pozz

Ako smanjis broj diskova ici ce dublje u zemlju,smanjujes povrsinu i automatski imas veci pritisak po disku,Consum od 28 sa laksim ramom ce vuci bez problema.

Manjevic kako je vuce Rakovica, jel podizes skroz tockove u radu ? I koliko si je platio ?

Podizem tockove skroz, prvi prohod ide jedno 11-12 cm, vuce je rakovica dobro, hoce malo u drugom prohodu da proklizava, ali kada se smanji gas ili pritisne blokada, onda ide.... Izasla me je 2000 sa prevozom....

Poslednja izmena:
....2.8 vuce rus 82 ,kod nas manje retko ko vuce,jedino ko nema

Pa ne ide Rus bas pevajuci sa njom...

- - - - - - - - - -

Ja mislim da ce ipak izbor pasti na neku polovnu sa 24 diska.. Kod mene u selu 28 diska vuku mnogo veci traktori od 820... Praticu oglase i videti da li moze da se naidje na nesto polovno sa 24 diska a da valja.. Makar da radim sa njom jednu godinu pa da menjam tanjire.... Hvala svima na pomoci... :ppozdrav:

E zato bi ja uzeo od 24 diska i bilo bi mu lakse da vuce a nece biti velike razlike u ucinku... Po ovom snimku sam odlucio 100% da cu da mu uzmem tanjiracu od 24 diska... :ppozdrav:

@cira92
Samo ti kupi od 28 tanjira,ice to,nemoj da za godinu dana bude mala,ako mu je muka lako ces ti pomoci sa tockovima.

Ma nece za par godina biti mala siguran sam jer se tesko kod nas moze vise naci zemlje da se uzme u zakup.. Definitivna odluka je pala na 24 tanjira... :ppozdrav:

Druze koliko vremena provedem na Forumu toliko i na razlicitim oglasina.. Ali znate onu kletvu kad naleti nesto taman po mom ja tad nemam trenutno ::novac:: za to.. A posle kad skupim ::novac:: nemogu da naletim na to sto trazim... Tako je bilo i za traktor.. :udri:

Pa vecinom svi tako rade u selu jedino ja ostajem izuzetak i orem i za psenicu... Imao sam tanjiracu OLT 20 diska i neznam ni sam koliko godina nisam tanjirao sa njom,stalno sam orao i sa setvospremacem prolazio i sejao.. Sad sam odlucio da kupim neku vecu tanjiracu i ne odustajem od moje namere... Kupicu mom 820 od 24 diska i sa njom cu vrlo lako da spremim 20 i nesto hektara za psenicu... A i sigurno cu da ustedim u vremenu i gorivu???

Nazad
Vrh