Tanjirače

@Gospodine Matić
Posedujemo Dravu 44diska tanjurača bukvalno ore razmak tanjura je na 19 ili 18 nisam siguran zovu je svi finišerka zbog toga sto ima manji razmak između tanjura i malo manje diskove ali ova moja je 2 tone mozda malo manje u kukuružnjaku koji nije tarupiran znaci iza Z-142 2 puta ga tanjuram i sijem tako sam jesenas posijo 80jutara pšenice koja je ponikla fantastično, naravno da nije mogla u jednom prohodu cuda napravit jer kukuruznjak suv a velik, al u sojistu pa to je fantazija kako lijepo izgleda :D

Ja nisam napisao da ona ne valja.Posedujem Dravu 36 i znam za šta je sve sposobna.Komentari su se odnosili na X i V izvedbe odnosno koja je teža za vuču.

Ta njiva 2 godine nije obradjivana a ovo je prvi prolaz,a dubinu nije da ore posto ona nema toliki razmak izmedju ranjira,ipak nije da ne ulazi u zemlju snimak je los pa samim tim ne moze da se proceni dubina!

Nemoze se proceniti dubina, ali se moze proceniti brzina kretanj (po meni oko 12kmh) 52 diska sa 136ks, koja je to dubina???
sve ima svoje, pa tako i tanjiraca! nemoze i brzo i siroko i duboko, sa nedovoljno KS...

evo jedna slika prvog prohoda i odradjenog posla sa 32 diska i brzina 10kmh, sa 130ks
attachment.php

dragan.kovacev reci mi cija je proizvodnja te tvoje tanjurace i koliko je kostala? Odlicno radi svaka cast. Ja bi trebo jednu dobru kupiti, citam po forumu svi hvale Consum, MBV i Adutove. Kod nas je dosta popularna Ferocoopova. Ima privatnika koji rade dosta dobro izgledaju samo su svi nabrijali cijene do neba. Trebala bi mi za traktor 135ks, mislio sam uzeti 36 diskova promjer 56cm.

user-offline.png

Consum 2,2t kostala me 5170e sa pdv.
ako razmisljas o 36 diska trebao bi uzeti ram da ne prelazi ovih 2,2t jel je to stvarno knap za 130ks. tom varijantom ima ces manji potisak po tanjiru, ali ako ti je lakse zemljiste bice dobro...
mada bi ti ja preporucio 32 diska i da radis kao ti hoces, a ne kako moras!

Prevagnulo jos nije, jos se vaze. Mozda jedan od razloga sto si i ti uzo vucenu. Nosena kod mene ima prednost iz razloga losih parcela, puno ih ima coskove i idu u trokut a znas kako je krasno okretati se u pol njive, uzas. Vucene su teze i bolje skaše zemlju i ostatke biljne mase a mogao bi i ja prestati orati za psenicu pa proci dvaput tanjuracom i fajront. Dobro je da se zemlja nekad odmori, vidis da su kod nas vec masovno poceli izbjegavat oranje bas svake godine. Svidjaju mi se ove Consumove a bome imaju i dobru cijenu.

Uvijek mi je bila vucena draza od nosene iako nisam imao svoju vucenu do nedavno. Gledao sam kako rade i nije za usporedbu. Imam i ja svakojakih parcela i cetvrtastih i trokutastih, ali dobar dio ovih vecih se da odraditi s brenom i vucenim strojem. Tanjurao sam proslo ljeto strnjake onom dravom i bojao sam se za uvratine, okretanja no sve je odradjeno bez i jednog problema. Lakse ces okrenuti vucenu tanjuracu u njivi nego da se s nosenom cimas naprijed-nazad. kud je traktor tezak tu ga i tanjuraca pritisce.

Po meni je vucena tanjuraca uvijek bolji izbor, jos pogotovo V izvedba.

Zna li neko cenu neke vucne tanjirace od 24 diska u V rasporedu (nove naravno) ne bitna marka... I koja je marka tanjirace naj povoljnija sa cenama??? Unapred hvala..

Evo moje tanjirace, nedavno kupljene, 24 diska, diskovi 510mm, tezinu ne znam, ali bi trebaalo da ima 1000kg, mozda i preko, vuce je Rakovica 65.
dsc00560.jpg

dsc00561.jpg

@Manjevic
Ovo nije fabricka,nego rucna izrada? Ako moze neka slika prednjeg dela,oko rude i ove opruge.
cira92
Uglavnom se rade od 28 tanjira i vise i njihova cena je od 3000 pa na gore.Od 24 mozda bi mogli da urade po narudzbini,cena verovatno + - 2500 evra

Pisao sam vec u temi da hocu da uzmem tanjiracu za moj Belarus 820 i u velikoj sam dilemi sta da radim.. Mnogi me savetovali da nosena tanjiraca ne uradi lepo u strnjiku za setvu tako da definitivno ISPADA.... Sad trazim neku tanjiracu nebitno polovnu novu samo da kvalitetno moze da radi sa 820...

Pisao sam vec u temi da hocu da uzmem tanjiracu za moj Belarus 820 i u velikoj sam dilemi sta da radim.. Mnogi me savetovali da nosena tanjiraca ne uradi lepo u strnjiku za setvu tako da definitivno ISPADA.... Sad trazim neku tanjiracu nebitno polovnu novu samo da kvalitetno moze da radi sa 820...

Nemoj zuriti, prati malo oglase, naice neka polovna, jedino sto ces imati malo voznje da obidjes to sto ima u prodaji. ionako ti netreba tanjurača za odma.

Jer moguce polovnu kupiti sa 28 diska vucenu i skinuti cetiri diska i napraviti da bude 24 diska? Time bi rus 820 mogao vuci lako(brzo) ovakvu tanjiracu?

Nije mi uopste do zurbe ali bi na vreme da vidim sta mi najvise odgovara pa da znam sta trazim,a tu ste vi da mi pomognete oko izbora da ne pogresim.. Pratim oglase redovno ali nemogu da naletim na neku polovnu od 24 diska sve su skoro od 28,a od 28 ne zelim jer ja mislim da ce to da bude previse za 820... Na koju marku polovnih tanjiraci posebno da obratim paznju??? Koje se izdvajaju po kvalitetu i po jacini??? Unapred hvala...

- - - - - - - - - -

Kod nas u selu rade Rusevi 820 sa tanjiracama 28 diska ali ne ide to tako pevajuci zato ne bi zeleo da uzmem tanjiracu od 28 diska i da se traktor muci,vise volim kad ima viska snage...

Nazad
Vrh