Tanjirače

sam5921.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ja sam je sa sameom pokido tu na sastavu prve grede i ove sto ide popreko ispod sredine klipa ,ali se pre toga naradila jadnica zestoko . Dosta je laka ali lepo radi ,zivi bili pa videli .Ocekujemo neki video :osmeh:

Neka te sluzi dugo bez kvarova i sa sto manjom potrosnjom a sto vecom efikasnoscu !!!:osmeh:

@Matic Pa nebi se slozio da se teze vuku X tanjirace posto imao sam dravu 52 od 5 metara X i vukao je rus 1221.3 bilo mu je taman mogao je lepo da je vuce,sad sam kupio V-36 i kad je zakosim do kraja malo mu je i tesko...

Drava je finišerka i samim tim spada u grupu srednje teških tanjirača.Uzmite tešku tanjiraču u V i X izvedbi pa ih uporedite u radu.

Ja sam danas kupio tanjiracu 48X

- - - - - - - - - -

sam5920.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Pa znam da ne spada u teske tanjirace,ali ova je jako slicna toj tanjiraci tako da bi je yto bez problema vukao :)

- - - - - - - - - -

kako drava radi u odnosu na adut,ferokop i sl. tanjirače
Meni se svidjalo kako je radila u 2 prohoda jako lepo i sitno radi,dok druge V tanjirace hoce da izbace dzombe..ali morao sam da je prodam zbog sirine stalno sam morao da obidjem okolo sela da bi izasao na drugi kraj jer nisam mogao da prodjem na most sa njom :osmeh:

Ta njiva 2 godine nije obradjivana a ovo je prvi prolaz,a dubinu nije da ore posto ona nema toliki razmak izmedju ranjira,ipak nije da ne ulazi u zemlju snimak je los pa samim tim ne moze da se proceni dubina!

Drava da je finiserka?? Ne bih rekao bar ona koju sam ja vukao je bome TEEEEESKA kao beton. U suho strnje poslije zobi u jednom prohodu propadala skoro do osovina. na moju srecu prednji tanjuri pojedeni preko pola pa se tanjuraca vozila po osovinama. da su tanjuri zdravi, majko mila, brena ne bi krenula s mjesta s njom po suhom a kamo li po oranju. Pokusao sam po ravnoj njivi drugi trag po tom strnjaku i traktor staje, ukopava se. Doduse bila je drava 36 i na sredinu zakosena ali opet imao sam ju sta vuci.

Jedva cekam da isprobam onu moju "rumunjku" da vidim sta ce ona reci, da li cu pojacavati sasiju da ju oteezam ili ce raditi i ovako, vrijeme ce pokazati.

Nazad
Vrh